Water and Pads, ένα διεθνές έργο

12
Water and Pads, ένα διεθνές έργο

Χάρη σε μια καλή και αξιόπιστη συνεργασία μεταξύ των μελών της IAW παγκοσμίως, το έργο WP ήταν επιτυχημένο από την αρχή του. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά έγιναν επίσης δυνατά χάρη σε μικρές ή μεγάλες δωρεές και τον προσεκτικό χειρισμό των πολύ περιορισμένων προϋπολογισμών από τους συναδέλφους μας στο IAW επί τόπου!

Γι’ αυτό αυτή τη φορά αναφέρουμε κάποιες εργασίες της ομάδας WP στην Ευρώπη και τη χορηγία.

Πρώτα από όλα, ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την Gudrun Haupter, Γερμανία, για τη μεγάλη της δέσμευση. Μαζί με την Ursula Nakamura, ξεκίνησε το έργο WP το 2017. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στις εξαιρετικές επαφές της με διάφορους οργανισμούς IAW στην Αφρική για πολλά χρόνια. Η μεγάλη της εμπειρία γενικά και οι πολλές καλές ιδέες της ήταν πολύ χρήσιμες. Λόγω ηλικίας, η Gudrun έχει πλέον παραιτηθεί από την θητεία της ως συντονίστρια του έργου WP. Της ευχόμαστε υγεία.
Η Heidi Bodmer, Ελβετία, η οποία συμμετείχε στο παρελθόν σε γυναικεία έργα στη Βοσνία, δραστηριοποιείται στην ομάδα του WP εδώ και αρκετό καιρό και είναι η νέα συν-συντονίστρια. Της αρέσει αυτή η διεγερτική αλλά και απαιτητική δουλειά.

Όλες οι πληροφορίες και οι ερωτήσεις πηγαίνουν στο Συντονιστές ΠΕόπου και αντιμετωπίζονται ανάλογα.

Επιπλέον, είμαστε σε τακτική επαφή με τους συναδέλφους μας στο IAW στην Αφρική ή την Ασία. Αυτό συμβαίνει συχνά μέσω email, αλλά και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι να απορείς! Γιατί σε απομακρυσμένες περιοχές – και συχνά ακόμη και σε μεγαλύτερες πόλεις! – οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο είναι πολύ κακές. Έτσι τουλάχιστον μερικές φορές μπορεί να σταλεί ένα μήνυμα μέσω WhatsApp. Επίσης, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι συνάδελφοί μας στο IAW μας στέλνουν τις εντυπωσιακές φωτογραφίες τους σχετικά με τις εκδηλώσεις τους στο WP μέσω WhatsApp. Αργότερα μπορούν να μεταφορτωθούν, είτε είναι στο επίσημη ιστοσελίδα IAW ή στο δικό μας ειδική ιστοσελίδα WP.

Ίσως αυτό είναι το κλειδί για την κατανόηση της επιτυχίας του έργου WP:
Όταν δει κανείς τις φωτογραφίες όλων αυτών των μαθητών που φοιτούν σε σχολεία σε αγροτικές και φτωχές περιοχές, τότε μπορεί να «παρακολουθήσει προσεκτικά» τι συμβαίνει στους μαθητές κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του WP. Όταν κάποιος διαβάζει επίσης τις εκθέσεις που έγραψαν οι συνάδελφοί μας στο IAW, οι διοργανωτές αυτών των δραστηριοτήτων, τότε αντιλαμβάνεται πλήρως τις θετικές επιπτώσεις στα κορίτσια:
Η γνώση του βιολογικού κύκλου είναι ένα σημαντικό κλειδί για την ενδυνάμωση για τη ζωή!

Δημοσιότητα είναι σημαντικό για την προώθηση του έργου WP γενικά, και είναι απαραίτητο για τη χορηγία. Ως εκ τούτου, η υποστήριξη των μελών του IAW που ζουν σε μάλλον εύπορες χώρες για αυτό το πολλά υποσχόμενο έργο είναι απαραίτητη. Ίσως κάποιος εργάζεται σε έναν οργανισμό-μέλος του IAW ή ως μεμονωμένο μέλος του IAW, ό,τι κι αν βρει τρόπους να συγκεντρώσει κάποια χρήματα.

Παραθέτουμε εδώ μερικά μόνο παραδείγματα:

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της IAW, Dr. Sibylle von Heydebrand από την Ελβετία, όντας προσκεκλημένος ως ομιλητής σε επίσημα συνέδρια και μιλώντας για τα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε επίσης την ανάγκη για καλύτερη διαχείριση της εμμηνορροϊκής υγείας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Εξήγησε το έργο WP και ζήτησε δωρεά.
Οταν τον Απρίλιο του 2023 είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Anne Yotchou από το Καμερούν στο ταξίδι της στην Ευρώπη Η Σίβυλλα οργάνωσε γρήγορα μια συνέντευξη με μια εβδομαδιαία εφημερίδα της περιφέρειας της Βασιλείας με έμφαση στο έργο WP.

Annemarie Heiniger και ορισμένα μέλη της θυγατρικής ADF-SVF στη Βασιλεία είναι μαζεύοντας κάθε χρόνο χρήματα για τις γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες κατά τις διαδηλώσεις της 1ης Μαΐου. Αναφέρονται στην απεργία των γυναικών «Ψωμί και τριαντάφυλλα» στις ΗΠΑ το 1912 πουλώντας κόκκινα τριαντάφυλλα στους δρόμους. Φέτος διένειμαν και φυλλάδια WP. Οι περαστικοί έδωσαν μεγάλη σημασία σε αυτή τη δράση και τη στήριξαν με δωρεές.

Bir cevap yazın