DIY: Upcycled Play Kitchen | Hip Chick Digs

1
DIY: Upcycled Play Kitchen |  Hip Chick Digs

Η Juniper λατρεύει να βοηθάει – στον κήπο, στην κουζίνα ή όπου αλλού βρισκόμαστε. Έτσι, όταν η θεία μου Τ με κάλεσε από ένα μαγαζί και είπε: «Υπάρχει ένα παλιό ντουλάπι εδώ που θα μπορούσε πραγματικά να φτιάξει μια χαριτωμένη κουζίνα…» έπρεπε απλώς να πω ναι. Και έτσι ξεκίνησε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο «φτιάξ’ το μόνος σου». Εδώ είναι η ανακεφαλαίωση του πώς το έκανα.

παίζω-κουζίνα-πριν

Παλιό ντουλάπι έτοιμο να γίνει κουζίνα παιχνιδιού

Βήμα 1: Βρείτε τη μελλοντική σας κουζίνα και προετοιμαστείτε

Το ντουλάπι που βρήκαμε έχει χαμηλό πάγκο πάνω του και μοιάζει με μινιατούρα πάγκου εργασίας. Έχω δει ανθρώπους να μετατρέπουν πιο δύσκολα πράγματα όπως παλιά ντουλάπια τηλεόρασης, κομοδίνα κ.λπ. σε κουζίνες παιχνιδιού. Πάρτε μερικές ιδέες μέσω αναζητήσεων στον ιστό και στο Pinterest. Το εύρημα του ντουλαπιού μου ήταν τόσο απλό που η μετατροπή του σε κουζίνα ήταν εξαιρετικά απλή.

παιχνίδι-κουζίνα-ντουλάπι

Παλιό ντουλάπι έτοιμο για βάψιμο

Για να προετοιμάσω το ντουλάπι, καθαρίζω καλά. Μόλις στεγνώσει, αφαιρώ όλα τα συρτάρια και τα πόμολα για να τα βάψω όλα λευκά. Αυτό μου έδωσε μια καλή κενή πλάκα για να δουλέψω, ώστε να μπορέσω αργότερα να αποφασίσω ποιο χρώμα και ποια χαρακτηριστικά θα προσθέσω.

Βήμα 2: Τοποθετήστε την περιοχή του νεροχύτη

Το ντουλάπι μας ήταν αρκετά φαρδύ ώστε να χωρίζεται σε δύο περιοχές: εστία και πλυντήριο. Σχεδίασα προσεκτικά την τοποθέτηση όλων με μολύβι στον πάγκο πριν κοπεί οτιδήποτε. Αυτό με βοήθησε να σχεδιάσω πώς θα ταίριαζε όλα. Ο νεροχύτης και η βρύση ήταν τα πρώτα πράγματα που μπήκαν μέσα, καθώς απαιτούσαν κοπή στο ντουλάπι.

παιχνίδι-κουζίνα-τρύπες

Τρυπάνι 13/16″ για την κατασκευή οπών βρύσης. Έφερα τη βρύση στο κατάστημα σιδηρικών για να βεβαιωθώ ότι βρήκα το τέλειο ταίρι!

Αγόρασα μερικά αντικείμενα για να σας βοηθήσω σε αυτό το βήμα: μια φθηνή βρύση (κατάστημα μικρού μήκους), μεταλλικό μπολ (κατάστημα λιανικής) και ένα τρυπάνι 13/16″ (κατάστημα υλικού) που ταίριαζε απόλυτα με τις τρύπες που θα χρειαζόμουν για τη βρύση. Συνολικά, αυτές οι προμήθειες ήταν δέκα δολάρια.

παιχνίδι-κουζίνα-βρύση

Θέα κάτω από το ντουλάπι της διάταξης οπής νεροχύτη και βρύσης.

Μια σέγα πιθανότατα θα λειτουργούσε καλύτερα για το κόψιμο της τρύπας του νεροχύτη, αλλά δεν έχω, γι’ αυτό αυτοσχεδίασα με ένα στενό πριόνι χειρός. Έκοψα μια ακατέργαστη τρύπα για το μεταλλικό μπολ/νεροχύτη και πέρασα λίγο χρόνο στο τρίψιμο για να αποκτήσω το σωστό σχήμα. Μετά την τοποθέτηση του νεροχύτη, χρησιμοποίησα ένα καθαρό καλαφάτισμα για να τον κρατήσω στη θέση του. Το τρυπάνι ήταν απλά τέλειο για μια άνετη βρύση και χρησιμοποίησα τις ροδέλες με τις οποίες συνόδευε για να σφίξουν στη θέση τους.

Βήμα 3: Δημιουργήστε την εστία

Αυτό το μέρος ήταν πολύ διασκεδαστικό! Χρησιμοποίησα φθηνά πλαστικά πόμολα ντουλαπιών για να φτιάξω καντράν ενεργοποίησης/απενεργοποίησης για τη σόμπα. Άνοιξα μικροσκοπικές τρύπες, τοποθέτησα τα πόμολα και μετά σφίξτε με ροδέλες στην άλλη άκρη. Αφήστε τα αρκετά χαλαρά ώστε το μικρό σας να μπορεί ακόμα να τα γυρίζει. Σε μια μεταγενέστερη εικόνα, θα δείτε ότι ζωγράφισα μια μικροσκοπική λευκή κουκκίδα στις άκρες.

παιχνίδι-κουζίνα-μολύβι

Μολύβι που επισημαίνει τη θέση όλων των κομματιών. Πόμολα συρταριών που χρησιμοποιούνται ως καντράν ενεργοποίησης/απενεργοποίησης καυστήρα.

Έκανα μερικά λάθη με τη δημιουργία των καυστήρων. Πρώτα, βάψτε την περιοχή ΠΡΙΝ τοποθετήσετε τα πόμολα. Άφησα το δικό μου χαλαρό για να μπορώ να ζωγραφίζω ακριβώς από κάτω και γύρω τους. Το δεύτερο λάθος – χρησιμοποίησα ό,τι χρώμα είχα στα χέρια μου, το οποίο ήταν με βάση το λάδι. Μεγάλο λάθος. Μετά από δύο ημέρες, το χρώμα δεν ήταν ακόμη στεγνό. Κατέληξα να σκουπίσω ότι μπορούσα και να ξαναβάψω με ακρυλικό. Το ακρυλικό έχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και στεγνώνει σε μόλις μία ή δύο ώρες.

παιχνίδι-κουζίνα-σε-προς εξέλιξη

Βάψιμο της εστίας

Έβαψα την εστία γκρι και τους καυστήρες μαύρους. Κάτι απλά χρώματα, αλλά ήθελα το γκρι να μιμείται την όψη του μετάλλου – όπως οι περισσότερες εστίες.

Βήμα 4: Μεταμορφώστε τα ντουλάπια

Αυτό το μέρος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το τι πρέπει να εργαστείτε. Έχω δει ανθρώπους να βγάζουν πρόσωπα από ντουλάπια και να προσθέτουν αναστατωμένες κουρτίνες. Θα μπορούσατε απλώς να βάψετε τις όψεις του ντουλαπιού και να το πείτε έτοιμο. Επιλέγω να φτιάξω φούρνο με παράθυρο και ψυγείο με “γυάλινο” ράφι μέσα, βαμμένα και τα δύο γκρι. Το τελευταίο κάτω ντουλάπι έβαψα μπλε για να προσθέσω λίγο χρώμα, αλλά τα δύο πάνω ντουλάπια άφησα λευκά.

παιχνίδι-κουζίνα-εσωτερικό

Τα κάτω συρτάρια γίνονται φούρνος με παράθυρο, ψυγείο με «γυάλινο» ράφι και συρτάρι αποθήκευσης για κατσαρόλες και τηγάνια

Για την πόρτα του φούρνου, έκοψα μια φαρδιά τρύπα στο ένα πρόσωπο του συρταριού, περίπου 1″ από τις εσωτερικές άκρες, έτσι δεν θα έκανα συμβιβασμούς στην κατασκευή του συρταριού. Μέτρησα το άνοιγμα, πήγα στο τοπικό μου κατάστημα σιδηρικών και έκοψαν ένα κομμάτι πλεξιγκλάς στο μέγεθος – συν περίπου 1/2″ από όλες τις πλευρές. Χρησιμοποίησα μια κόλλα για όλες τις χρήσεις για να κολλήσω το plexiglass στο εσωτερικό του «παραθύρου» του συρταριού. Έτσι δεν βλέπετε την κόλλα από έξω και η πόρτα του φούρνου φαίνεται πιο ρεαλιστική.

Το ψυγείο ήταν μια εύκολη αλλαγή. Αφαίρεσα ένα ξύλινο ράφι, έκανα μετρήσεις και έβαλα το τοπικό μου κατάστημα σιδηρικών να κόψει άλλο ένα κομμάτι plexiglass στο μέγεθος. Ταιριάζει τέλεια και μοιάζει ακριβώς με τα γυάλινα ράφια που έχουμε όλοι στα ψυγεία μας. Το συνολικό κόστος και των δύο κομματιών πλεξιγκλάς ήταν περίπου έξι δολάρια.

Βήμα 5: Προσαρμογή αξεσουάρ

Αφού όλα τα κύρια κομμάτια ήταν στη θέση τους, έκανα ένα βήμα πίσω για να αξιολογήσω τη δουλειά μου. Ένιωσα ότι κάτι έλειπε, γι’ αυτό αποφάσισα να προσθέσω μερικές τελευταίες πινελιές. Χρησιμοποίησα λευκούς γάντζους, περίπου δύο δολάρια τη συσκευασία, για να βιδώσω κάτω από τα κρυφά ντουλάπια. Αυτά έγιναν το τέλειο μέρος για να κρεμάσετε μαγειρικά σκεύη.

παίζω-κουζίνα-αγκίστρια

Μαγειρικά σκεύη που κρέμονται από μικρούς λευκούς γάντζους κάτω από τα πάνω ντουλάπια

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησα ένα μεγάλο λευκό γάντζο για να βιδώσω στο πλάι του ντουλαπιού, ακριβώς κάτω από τον πάγκο. Δώρισα μία από τις vintage πετσέτες κουζίνας μου στην αιτία της κουζίνας play. Η Juniper το χρησιμοποιεί πραγματικά πολύ για να πλένει τα πιάτα και να καθαρίζει την περιοχή μαγειρέματος της.

παιχνίδι-κουζίνα-πετσέτα-σχάρα

Vintage πετσέτα κουζίνας που κρέμεται από ένα μεγάλο, λευκό γάντζο κάτω από τον πάγκο

Βήμα 6: Παίξτε!

Η κουζίνα του τελικού παιχνιδιού έγινε όπως ακριβώς ήθελα. Είναι απλό, αλλά έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε για ώρες διασκέδασης. Το ντουλάπι κόστιζε $10, τα κατασκευαστικά στοιχεία ήταν περίπου $15 και τα παιχνίδια της κουζίνας (κατσαρόλες, τηγάνια, φαγητό) ήταν περίπου $20. Όσον αφορά το χρόνο, μάλλον ξόδεψα λιγότερο από οκτώ ώρες.

παιχνίδι-κουζίνα-τελικός

Η τελειωμένη κουζίνα παιχνιδιού. (Μην σας ξεγελάει η γάτα – δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει!)

Αν και αυτό ήταν ένα διασκεδαστικό έργο, υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκα ότι έπρεπε να είχα αγοράσει μια κουζίνα παιχνιδιού από το Craigslist! Είναι δύσκολο ως εργαζόμενος γονέας να βρεις χρόνο για επιπλέον έργα. Αλλά βλέποντας πόσο διασκεδάζει η Juniper με αυτήν την κουζίνα, η σκληρή δουλειά μου αξίζει τον κόπο.

παιχνίδι-κουζίνα

Χριστουγεννιάτικο δώρο του Juniper

Αν λοιπόν συναντήσετε αυτό το τέλειο μεταχειρισμένο έπιπλο για να μετατραπεί σε κουζίνα παιχνιδιού, μην τρομάξετε! Είναι ένα εύκολο, διασκεδαστικό έργο που μπορεί να είναι τόσο απλό ή περίπλοκο όσο θέλετε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη χαρούμενη έκπληξη του Juniper εκείνο το πρωινό των Χριστουγέννων.

Bir cevap yazın