Bean Play Teepee | Hip Chick Digs

1
Bean Play Teepee |  Hip Chick Digs

Πολύ πριν κάνω παιδί, είχα πάντα φασολάκια στον κήπο μας. Δεν είχα πολύ υπάρχοντα κατακόρυφο χώρο στον ήλιο για την καλλιέργεια φασολιών, οπότε μάζευα μακριά κλαδιά και έβγαζα ένα από αυτά κάθε άνοιξη. Προσθέτουν ένα πραγματικά διασκεδαστικό, κάθετο στοιχείο στον καλοκαιρινό κήπο όταν καλύπτονται με κόκκινα φασόλια.

φασολάδα

Bean teepee από το παλιό μας σπίτι καλυμμένο με κόκκινα φασόλια

Φέτος ονειρευόμουν ένα ακόμα μεγαλύτερο teepee – ένα που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως χώρος καλλιέργειας φασολιών και επίσης χώρος παιχνιδιού για τον Juniper. Ένα teepee μπορεί να είναι εξαιρετικά φανταχτερό ή σούπερ ρουστίκ – όλα εξαρτώνται από εσάς. Οι βασικές προμήθειες είναι απλές: κάτι για να λειτουργεί ως κοντάρια και κάτι για να τα δένει καλά μεταξύ τους στο επάνω μέρος. Το να ρίξετε ένα μεγάλο κομμάτι αλλαγής σε ένα όμορφο, ιδιότροπο στοιχείο τέχνης κήπου μπορεί να αξίζει τον κόπο στον σωστό κήπο. Ο κήπος μου, ωστόσο, δεν είναι αυτός ο κήπος, οπότε πήγα στη ρουστίκ/απλή διαδρομή.

teepee-προμήθειες

Απλές προμήθειες για την κατασκευή ενός teepee: κοντάρια, σπάγκοι και σύρμα, εάν χρειάζεται

Τα κοντάρια μπορεί να είναι ωραία κοντάρια από μπαμπού, ο παλιός κορμός του γιορτινού σας δέντρου, μακριά κλαδιά από τα κλαδεμένα οπωροφόρα δέντρα σας ή ακόμα και βλαστοί ιτιάς που θα ξαναγεννηθούν σε ένα «ζωντανό» teepee μόλις φυτευτεί στο χώμα. Έσκαψα γύρω από το υπόστεγο εργαλείων και βρήκα ένα σωρό από πράσινους στύλους κήπου που κληρονόμησα από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς μου όταν μειώθηκαν. Δεν είναι τόσο όμορφο, αλλά ο Juniper δεν νοιάζεται και αμφιβάλλω για τα φασόλια. Για να τα δέσετε, δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από σπάγκο ή σύρμα.

teepee-pallet-base

Μικρή παλέτα που θα χρησιμεύσει ως βάση για το νέο κρησφύγετο του Juniper

Άφησα έναν ανοιχτό χώρο με ροκανίδια στη μέση του κήπου για έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο χώρο παιχνιδιού στη φύση. Κατά μήκος της πίσω άκρης, τοποθέτησα μια μικρή παλέτα που βρήκαμε πριν από μερικές εβδομάδες για να χρησιμεύσει ως σκηνή/βάση/καθιστικό για το teepee. Πιθανότατα θα το καλύψουμε με ένα παλιό πάπλωμα, γι’ αυτό αποφύγετε τις λωρίδες αυτό το καλοκαίρι. Ο Juniper με βοήθησε να σπρώξω κάθε στύλο προς τα κάτω στο έδαφος έως ότου ένιωσα ασφαλής όταν προσπαθήσαμε να τον ταλαντεύσουμε μπρος-πίσω. Χρησιμοποιήσαμε περίπου δέκα κοντάρια ύψους 6′ για να σχηματίσουμε έναν κύκλο 4′.

teepee-κακώς-δεμένος

Πολύ κακώς δεμένο το teepee χρησιμοποιώντας ένα μείγμα σύρματος και σπάγγου για να συγκρατούνται με ασφάλεια

Επιτρέψτε μου να είμαι ο πρώτος που θα πω ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος να δέσετε το πάνω μέρος ενός teepee μεταξύ τους. Ήθελα ο θόλος να είναι όσο πιο φαρδύς γινόταν, γι’ αυτό έδεσα τα πάντα μαζί πολύ κοντά στην κορυφή κάθε στύλου. Για να το κάνετε αυτό σωστά, θα πρέπει να τα δέσετε μεταξύ τους πιο κάτω στους στύλους, ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για να επικαλύπτονται. Αυτό θα δημιουργήσει έναν στενό χώρο όπου τέμνονται για να δέσουν. Για να το ασφαλίσω, χρησιμοποίησα έναν ακατάστατο συνδυασμό σπάγγου και σύρματος. Δεν είναι όμορφο, αλλά έκανε το κόλπο.

teepee-συρματοκόφτες

Προαιρετικά αναλώσιμα: κόφτες σύρματος και σύρματος

Στη συνέχεια, ο Juniper και εγώ δέσαμε προσεκτικά σπάγκο γύρω από κάθε στύλο, αφήνοντας τις σειρές του σπάγγου σε απόσταση περίπου 4″. Αυτό θα χρησιμεύσει ως στήριγμα για τα φασόλια μας – κάτι που μπορούν εύκολα να το πιάσουν καθώς μεγαλώνουν στα πλάγια. Ο σπάγκος θα χαλαρώσει και θα χαλαρώσει με την πάροδο του χρόνου, έτσι τον κρατήσαμε όσο πιο τεντωμένο μπορούσαμε. Ελπίζω να το αφήσω στη θέση του μέχρι να το καταστρέψει ο καιρός σε λίγα καλοκαίρια από τώρα.

teepee-νήμα-υποστήριξη

Δέστε σπάγκους γύρω από τους στύλους του teepee κάθε 4-6″ για να βοηθήσετε τα φασόλια να σκαρφαλώνουν (ο Juniper τράβηξε αυτή τη φωτογραφία!)

Φυτέψαμε γρήγορα σπόρους φασολιών στο έδαφος, περίπου 4-6″ μακριά ο ένας από τον άλλο, στη βάση του teepee. Είναι λίγο νωρίς για άμεση σπορά φασολιών, αλλά το Πόρτλαντ έχει μια ασυνήθιστα ζεστή άνοιξη. Είναι ένα μείγμα από κόκκινα φασόλια και ένα πράσινο φασόλι. Φύτεψα και εγώ γαλλική οξαλίδα και στις δύο πλευρές της εισόδου του teepee, που είναι ένα πράσινο σαν σπανάκι με μια λεμονάτη γεύση που λατρεύει ο Juniper.

τελειωμένος-teepee

Η Juniper απολαμβάνει τις νέες της ανασκαφές – το τέλειο μέρος για να ταξινομήσει τους θησαυρούς του κήπου της.

Η Juniper λατρεύει ήδη τον νέο της χώρο παιχνιδιού! Έχει γίνει ο μικρός της χώρος για να οργανώσει τη ροκ συλλογή της, να σχεδιάσει κιμωλία στην παλέτα και να εξετάσει τους θησαυρούς του κήπου της. Με κάνει να χαμογελάω κάθε πρωί όταν καθόμαστε για πρωινό και το βλέπω από το παράθυρο της κουζίνας μας. Είμαι ενθουσιασμένος που θα σας δείξω πώς μεγαλώνει τους επόμενους μήνες!

Σας ενδιαφέρει να φτιάξετε ένα teepee για την αυλή σας; Υπάρχουν πολλές υπέροχες ιδέες στο Διαδίκτυο για teepees καλυμμένα με σεντόνια, teepees από παλέτες και μερικές άλλες που έχω συγκεντρώσει σε ο πίνακας μου στο Pinterest. Αυτό που έφτιαξα είναι ρουστίκ, φθηνό και εξαιρετικά γρήγορο. Μας πήρε περίπου 30-45 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα ήθελα πολύ να ακούσω για το έργο σας εάν χτίσετε ένα στον κήπο σας!

Bir cevap yazın