240: Ίσως δεν είσαι νοικοκύρης

1
240: Ίσως δεν είσαι νοικοκύρης

Το A Farmish Kind of Life συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα πρόγραμμα διαφήμισης θυγατρικών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους ιστότοπους ένα μέσο για να κερδίζουν διαφημιστικά τέλη μέσω διαφήμισης και σύνδεσης με Amazon.com. Μπορείτε να δείτε την πλήρη αποκάλυψη συνεργατών μας εδώ.

Ξέρω ξέρω. Είστε αγχωμένοι επειδή δεν πιστεύετε ότι είστε οικοδεσπότες. Δεν νομίζεις ότι κάνεις αρκετά. Ανησυχείς να το κάνεις σωστά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν κομμάτια της ζωής σας που δεν ταιριάζουν με το homesteading και νιώθετε ότι πρέπει να τα κρύψετε ή να τα υποτιμήσετε.

Εσύ είσαι?

Άκουσέ με τώρα.

Ίσως δεν είσαι οικοδεσπότης.

Ίσως είσαι κάτι άλλο.

Η ζωή ως οικοδεσπότης σήμερα

Η ζωή είναι κάτι περισσότερο από αυτό που κάνεις ή δεν έχεις στον κήπο. Είναι κάτι περισσότερο από το αν κράζετε τα γουρούνια σας ή τα στέλνετε σε κάποιον άλλον να κάνει για εσάς. Η ζωή είναι κάτι περισσότερο από πόσα στρέμματα έχετε, πόσα γκαζόν αφήνετε να μεγαλώσει, ανεξάρτητα από το αν τα κοτόπουλα σας ελευθέρας βοσκής ή όχι, το είδος του ψωμιού που ψήνετε ή αν η διατροφή σας είναι αποκλειστικά σπιτικό κρέας ή λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας.

Και καθώς περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στο σπίτι, είναι σχεδόν σαν να γίνεται νέφος με κανόνες για το πώς να κάνετε και να μην κάνετε πράγματα. Όπως και στο εξής, υπάρχει ένας κοινωνικά αποδεκτός τρόπος με τον οποίο όλα χάνονται (που γεια σας, μπορούμε να μιλήσουμε για το πόσο ειρωνικό είναι αυτό; Οικογενειάρχες. Ξεφεύγετε από το mainstream, αλλά εξακολουθείτε να έχετε έναν “αποδεκτό τρόπο” να κάνετε πράγματα στο σπίτι;)

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στο σπίτι, υπάρχει επίσης ένα είδος «κοίτα με!» παλμό. Και ο μόνος τρόπος για να γίνουμε γνωστοί είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε:

  • Ίσως είναι επειδή έχετε αυτό το θυμωμένο emu
  • Ίσως ζείτε με τη μεγάλη οικογένειά σας σε ένα μικρό μικρό σπίτι
  • Ίσως αυξάνετε ό,τι χρησιμοποιεί η οικογένειά σας εκτός από αλάτι — ή τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι άνθρωποι
  • Ίσως έχετε έναν ωραίο τρόπο φύτευσης για τον οποίο έτυχε να φτιάξετε ένα tiktok και έγινε viral και τώρα είστε ο καλύτερος για αυτόν τον τρόπο φύτευσης — τουλάχιστον για αυτό το δέκα λεπτά.
  • Ίσως είστε οικοδεσπότης πιο πολιτικού τύπου (παρόλο που λέτε ότι δεν είστε πολιτικός) και θυμώνετε πολύ στο YouTube για το τι κάνει ή δεν κάνει η κυβέρνηση και το συσχετίζετε με αυτό που είστε ή δεν είστε ή μπορείτε ή δεν μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με το homesteading και προσπαθούν να πάρουν την ατμόσφαιρα ή τις γνώσεις τους ως homesteading μακριά από Το σπίτι τους—σε ένα podcast ή ένα κανάλι YouTube ή ένα ιστολόγιο ή οτιδήποτε άλλο—μπορεί να αλλάξει την αίσθηση του homesteading. Κάνει το σπίτι ένα «πράγμα», όχι απλώς μια εμπειρία στην οποία αποφασίσατε να βουτήξετε μια μέρα ως άτομο ή οικογένεια. Τώρα, είναι ένα «πράγμα».

Το πρόβλημα με την προσκόλληση του εαυτού σας στην «οικία»

Πίσω στην εποχή, ήμουν προσκολλημένος στο homesteading. Όπως και στο παρελθόν, το homesteading έγινε η ταυτότητά μου. Και λίγο μετά από αυτό, προσάρτησα το homesteading (την ταυτότητά μου) σε μια επιχείρηση. Πολλοί το έκαναν αυτό επειδή το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το έκαναν εξαιρετικά εύκολο. Αλλά αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα πρόβλημα γιατί τότε ό,τι κάνετε στο σπίτι σας έχει να κάνει με επαγγελματικούς λόγους, δεν έχει να κάνει με το οικόπεδο που θέλατε να φτιάξετε για την οικογένειά σας.

Και όταν είστε δημιουργός περιεχομένου σε σπίτια που το έχει κάνει αυτό για λίγο – αχ, 14 χρόνια – μερικές φορές υποχωρείτε και προσπαθείτε να δείτε την ευρύτερη εικόνα και τις επιλογές που κάνουν οι άνθρωποι/άλλοι δημιουργοί περιεχομένου:

  • Κάποιοι πιέζουν σκληρά για να είναι επιτυχημένοι ως δάσκαλοι στην αρένα του homesteading,
  • μερικά είναι σαν “φίλε, σου έχω ήδη μάθει όλα όσα ξέρω”
  • άλλα είναι του τύπου «Δεν μου αρέσει που κατευθύνεται η κοινότητα και θα περιστρέφομαι»

Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν κάποια από αυτές τις επιλογές και καμία από αυτές τις επιλογές δεν είναι λάθος.

Εντάξει, αν δεν είμαι νοικοκύρης, τι είμαι;

Εάν ξενιτεύεστε και σας αγχώνει—η ατμόσφαιρα, το περιεχόμενο, η μέτρηση, το σωστό ή το λάθος πράγμα—σήμερα θέλω απλώς να σκεφτείτε ότι ίσως δεν κάνετε οικιακή φροντίδα. Ίσως κάνεις κάτι διαφορετικό.

Ίσως είσαι σωτήρια.

Εάν το homesteading είναι η διαδικασία κατασκευής ενός οικοπέδου, σωτήρια είναι η διαδικασία του χτίζοντας μια ζωή.

Δεν μου ανήκει αυτή η λέξη. Δεν έχω ξανακούσει αυτή τη λέξη, αλλά σίγουρα δεν την έφτιαξα. Νομίζω ότι ήταν κάτι που πέταξε στον εγκέφαλό μου γιατί το χρειαζόμουν για προοπτική.

Αυτό που χτίζουμε εδώ δεν είναι σπίτι, χτίζουμε μια ζωή. Και υπάρχει πολύ περισσότερα στη ζωή από αυτό το σπίτι. Και σε μια εποχή που βρίσκουμε ο ένας τον άλλον στο Διαδίκτυο πιο εύκολα από τις ετικέτες που κολλάμε στον εαυτό μας, το να αποκαλούμε τον εαυτό σας οικοδεσπότη στις μέρες μας μπορεί πολύ συχνά να σημαίνει ότι θα περάσετε όλη την ημέρα κολλημένοι σε συζητήσεις για το πώς να μαζέψετε άγρια ​​μαγιά και αν επαναστάτες κονσερβοποιούν κατάγονται από τον Σατανά και είσαι πραγματικά φύλακας κοτόπουλου αν δεν τους ελευθερώσεις, και omg εργάστηκες τον κήπο σου; και omg γιατί δεν έχεις κατσίκες;

Ξεχνάμε ότι τα παιδιά πρέπει ακόμα να φτάσουν στην προπόνηση σόφτμπολ.

Ξεχνάμε ότι τα στεγαστικά δάνεια πρέπει ακόμα να πληρωθούν (και για τους περισσότερους από εμάς, το σπίτι δεν είναι ο τρόπος για να συμβεί αυτό).

Ξεχνάμε ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που εργάζονται στο σπίτι έχουν επίσης δουλειές πλήρους απασχόλησης μακριά από το σπίτι (ή έχουν κάποιον στο νοικοκυριό που εργάζεται πλήρους απασχόλησης εκτός από το σπίτι) κάτι που τους κάνει να νιώθουν ψεύτικοι ή ότι κάτι δεν πάει καλά αφήνοντας το σπίτι τους για να βγάλουν χρήματα.

Ξεχνάμε ότι υπάρχουν συναυλίες για να πάμε και δροσερές μπότες για αγορά και ταξίδια με μοτοσικλέτα ή κρουαζιέρες για να συνεχίσουμε ή ραντεβού για να φτάσουμε στο σαλόνι ή στο γιατρό ή στο κατάστημα του μηχανικού.

Και δεν ξέρω γιατί κάποιος από εμάς το κρύβει αυτό ή προσποιείται ότι είναι ξεχωριστό από το γεγονός ότι τυχαίνει να καλλιεργούμε ντομάτες ή να ξέρουμε πώς να σφάξουμε μια πάπια ή ξέρουμε πώς να ξεκινήσουμε μια γεννήτρια.

Μην αφήσετε τη στέγαση να κάνει τη ζωή σας μικρότερη

Αυτό δεν είναι οικία. Αυτό είναι σωτήριο. Χτίζουμε μια ζωή. Και καθώς χτίζουμε αυτή τη ζωή, ζούμε αυτή τη ζωή.

Αυτή είναι η ζωή σου μιλάμε. Μην το κάνετε αυτό μικρότερο από όσο θα έπρεπε.

Δεν είσαι οικοδεσπότης. Είσαι σωσίβιος.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΖΩΗΣ:

Μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο Snail Mail: Εγγραφείτε εδώ

Βιβλία από εμένα, Amy Dingmann: Τα βιβλία μου

Βιβλία φαντασίας του Shay Ray Stevens (το ψευδώνυμό μου): Τα βιβλία μυθοπλασίας μου

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Διχόνοια, Τηλεγράφημα, Facebook, Ίνσταγκραμ,

Βίντεο: YouTube, Οδυσσέας, Τικ Τοκ, Σιγοβροντώ

Bir cevap yazın