232: Βλαστάνοντας σπόρους για κοτόπουλα

4
232: Βλαστάνοντας σπόρους για κοτόπουλα

Το A Farmish Kind of Life συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα πρόγραμμα διαφήμισης θυγατρικών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους ιστότοπους ένα μέσο για να κερδίζουν διαφημιστικά τέλη μέσω διαφήμισης και σύνδεσης με Amazon.com. Μπορείτε να δείτε την πλήρη αποκάλυψη συνεργατών μας εδώ.

Σήμερα μαθαίνουμε πώς να καλλιεργείτε μια νόστιμη απόλαυση για τα κοτόπουλα σας—λαχανάκια! Είναι εύκολο να γίνουν και πιθανότατα έχετε ήδη όλα τα υλικά στο σπίτι σας.

Γιατί να ταΐζουμε τα λάχανα στα κοτόπουλα;

Ζω στον παγωμένο βορρά και οποιοσδήποτε τρόπος να συμπληρώσω μερικά πράσινα καλούδια για τα κοτόπουλα μου είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη. Τα λάχανα είναι “υγιεινά” – έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και όλα αυτά τα καλά πράγματα. Τα λάχανα «εξοικονομούν χρήματα» επίσης στον λογαριασμό των ζωοτροφών σας, αλλά όλα εξαρτώνται από το τι ταΐζετε συνήθως, τι έχετε επιλέξει να φυτρώσετε και πώς συμπληρώνετε.

Τι μπορείτε να φυτρώσετε για τα κοτόπουλα;

 • ηλιόσποροι
 • τριφύλλι
 • κριθάρι
 • αλφάλφα
 • μούρα σιταριού
 • φακές
 • φασόλια ναυτικό
 • μαύρα φασόλια
 • φιστίκια
 • σπόροι κολοκύθας
 • σπόροι κολοκυθιού
 • υπολειπόμενοι σπόροι κήπου
 • βρώμη
 • σπόρος μουστάρδας
 • κινόα
 • καλαμπόκι
 • και τα λοιπά!

Υπάρχει κάτι εγώ δεν θα έπρεπε βλαστάρι για τα κοτόπουλα μου;

Τώρα, κατανοήστε ότι οι πληροφορίες σχετικά με το τι μπορείτε να φυτρώσετε για τα κοτόπουλα ποικίλλουν. Κάποιοι θα πουν, μην φυτρώσει αυτό το συγκεκριμένο πράγμα γιατί το κοτόπουλο σας θα το φάει και θα πεθάνει. Αλλά στη φάρμα μου, θα πάω τουλάχιστον δοκιμάστε να φυτρώσει κάτι αν νομίζω ότι μπορεί να φυτρώσει.

Εννοώ, δεν ξέρω για εσάς, αλλά έχω δει τα κοτόπουλα μου να τρώνε μερικά πολύ περίεργα πράγματα.

(ΜΙΝΙ ΠΛΕΥΡΗ ΦΡΑΞΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΤΙΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ…)

Είναι σαν να δίνετε στο σκυλί σας μια ειδική δίαιτα και να έχετε μια λίστα με πράγματα που δεν μπορεί να φάει… και μετά να τον παρακολουθείτε να περπατάει έξω και να τρώει το κακάο της γάτας ή το σάπιο κουφάρι κάποιου κουνελιού που βρήκαν ή ένα χάρτινο κουτί που φυσούσε κατά μήκος του αυλή. Μερικοί σκύλοι, όπως και οι άνθρωποι, πρέπει να τρώνε συγκεκριμένα πράγματα. Άλλα σκυλιά είσαι σαν Ουάου, αναρωτιέμαι αν αυτό που μόλις έκλεψαν θα είναι τελικά αυτό που τους σκοτώνει αλλά ποτέ δεν το κάνει. (Έχω έναν τέτοιο σκύλο—το τελευταίο πράγμα που βρήκε και έφαγε ήταν ένα σωληνάριο κόλλας υψηλής θερμοκρασίας που είχαμε για επισκευή στο στεγνωτήριό μας. Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτό που τελικά θα σκοτώσει αυτόν τον σκύλο είναι κάποιο βιολογικό σκυλί κέρασμα από έναν καλοπροαίρετο επισκέπτη.)

Όλα αυτά για να πω, αυτή είναι η νοοτροπία από την οποία προέρχομαι σε αυτό. Δεν θα έδινα ποτέ σκόπιμα στα κοτόπουλα μου (ή σε οποιοδήποτε άλλο ζώο) κάτι κακό, αλλά γνωρίζω επίσης πραγματικά το γεγονός ότι μερικές φορές οι άνθρωποι είναι πιο συγκεκριμένοι και περιοριστικοί σχετικά με το τι ταΐζουν τα ζώα τους παρά με το τι ταΐζουν οι ίδιοι. Και αυτό συμβαίνει επειδή τα ζώα σας δεν μπορούν να απαντήσουν και να πουν: «Όχι, Φελίσια, δεν θέλω αυτό το smoothie με λάχανο και μανιτάρια, αυτό που λαχταρώ πραγματικά είναι ένα μεγάλο mac και μια χιονοθύελλα DQ».

Προχωράω.

Τι χρειάζομαι για να βλαστήσω σπόρους για κοτόπουλα;

Η βλάστηση σπόρων για κοτόπουλα είναι πραγματικά ένας άλλος τρόπος να μιλήσουμε ένα σύστημα χορτονομής, αλλά μπορείτε να κάνετε το ίδιο βασικό πράγμα σε μικρότερη κλίμακα. Μάλιστα, μάλλον έχετε ήδη στο σπίτι σας τα αντικείμενα που χρειάζεστε! Εδώ είναι τι χρειάζεστε:

 • Βάζο κτιστού μεγέθους τετάρτου με δακτύλιο για να ασφαλίζει το καπάκι
 • Ένα καπάκι — σήτα, πανί, καπάκι κονσερβοποιίας με μικρές τρύπες, να είστε δημιουργικοί
 • Φασόλια/σπόροι/ό,τι φυτρώνεις
 • Νερό

Πώς μπορώ να φυτρώσω σπόρους για κοτόπουλα;

Εάν μόλις ξεκινάτε, μετρήστε 1/2 φλιτζάνι σπόρους στο βάζο σας σε μέγεθος τετάρτου. Αντισταθείτε στην επιθυμία να προσθέσετε περισσότερα από αυτό. Καθώς οι σπόροι/φασόλια σας φυτρώνουν, θα καταλάβουν περισσότερο από το βάζο. Μερικοί σπόροι που έχουν φυτρώσει θα καταλάβουν περισσότερο από το βάζο από άλλους. Εάν μπείτε σε ένα σύστημα βλαστάρισης των ίδιων πραγμάτων ξανά και ξανά, θα ξέρετε πόσους σπόρους μπορείτε να προσθέσετε στο βάζο και να αφήσετε ακόμα άφθονο χώρο για ανάπτυξη.

Πρώτη Ημέρα Φυταρίσματος Σπόρων για Κοτόπουλα

Γεμίστε το βάζο με νερό. Οι σπόροι/φασόλια θα καθίσουν σε αυτό το νερό όλη τη νύχτα.

Καλύψτε το βάζο με το επάνω μέρος που έχετε επιλέξει και ένα δαχτυλίδι και απλά αφήστε το να καθίσει.

Ημέρα 2 της Βλάστησης Σπόρων για Κοτόπουλα

Την επόμενη μέρα, στραγγίστε το νερό από το βάζο. Ξεπλύνετε τους σπόρους με δροσερό νερό μερικές φορές και στραγγίστε και αυτό το νερό. Αυτός είναι ο λόγος που είναι πολύ ωραίο να έχετε ένα καπάκι που είναι μια οθόνη. Απλώς αφήνετε το νερό να χυθεί και μετά στραγγίζετε.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να έχετε καπάκι οθόνης—μπορείτε απλώς να φιλτράρετε τα πάντα βάζοντας το χέρι σας πάνω από το βάζο και χωρίζοντας λίγο τα δάχτυλά σας όταν ρίχνετε το νερό—αλλά ένα καπάκι οθόνης εξοικονομεί πολύ χρόνο και σπόρους.

Αφού ξεπλύνετε τους σπόρους, αφήστε το βάζο με τους σπόρους/φασόλια να καθίσει στον πάγκο σας χωρίς νερό μέσα την υπόλοιπη ημέρα.

Οι υπόλοιπες μέρες της βλάστησης σπόρων για κοτόπουλα

Την επόμενη μέρα ξεπλύνετε τους σπόρους πάλι, στραγγίστε αυτό το νερό. Αφήστε το βάζο να καθίσει ξανά στον πάγκο. Επαναλάβετε αυτό μέχρι να φυτρώσουν και να αναπτυχθούν οι σπόροι. Με κάποιους σπόρους/φασόλια θα πάρει μερικές μέρες, με άλλους περισσότερο. Αλλά τελικά θα έχετε ένα βάζο γεμάτο βλαστάρια. Αυτό το βάζο με ναυτικά φασόλια χρειάστηκε 6 ημέρες.

Πού πρέπει να αποθηκεύω τα βάζα μου ενώ φυτρώνουν σπόρους για κοτόπουλα;

Δεν χρειάζεται να βάλετε τα βάζα σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος – αφήστε τα στον πάγκο σας, μπορείτε να τα κρύψετε σε ένα ντουλάπι, δεν πειράζει. Μερικοί λένε ότι ισχύει, αλλά ξέρω ανθρώπους που κρατούν τα βλαστάρια τους στο σκοτάδι και εξακολουθεί να λειτουργεί για αυτούς. Αφήνω τα δικά μου στον πάγκο γιατί, αν δεν τα φαίνονται, είναι εκτός νου και μετά ξεχνάω ότι κάνω αυτό το έργο μέχρι να έχω μια πολύ άσχημη μυρωδιά που έρχεται από κάπου στο σπίτι.

Πρέπει να ξεπλένω τους σπόρους όταν τους φυτρώνω για κοτόπουλα;

Οι σπόροι χρειάζονται υγρασία για να βλαστήσουν, αλλά δεν πρέπει να πνίγονται, σωστά; Έτσι, το ξέβγαλμα προσθέτει υγρασία στο έργο μας και το κάνει να συμβεί. Το ξέπλυμα θα απομακρύνει επίσης τυχόν βακτήρια που θέλουν να εισέλθουν εκεί.

Μερικοί συνιστούν να ξεπλένεστε μερικές φορές την ημέρα και σίγουρα μπορείτε να το κάνετε αυτό, αλλά να ξέρετε επίσης ότι αν το σκέφτεστε μόνο μία φορά την ημέρα, είστε εντάξει. Τούτου λεχθέντος, φροντίστε να το κάνετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, διαφορετικά θα συμβούν κάποια funky πράγματα με τα βλαστάρια σας.

Πώς ταΐζω τα κοτόπουλα μου με φύτρα;

Τα κοτόπουλα μου λατρεύουν τα λάχανα! Είτε τους ταΐζω σαν λιχουδιές που παίρνουν από τα χέρια μου είτε τις πετάω στο μπολ τους στο κοτέτσι, ενθουσιάζονται όταν βλέπουν αυτό το βάζο με τα λάχανα να έρχεται!

Πόσο συχνά μπορώ να ταΐζω τα λάχανα στα κοτόπουλα μου;

Μερικοί άνθρωποι θα κάνουν τα μαθηματικά για το πόσα βλαστάρια πρέπει να σας προσφέρετε κοτόπουλα, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει μέγιστο. Υποθέτω ότι πάντα το έβλεπα έτσι πόσο συχνά μπορούσε το κοτόπουλο μου να τρώει γρασίδι ή πράσινα καλούδια από την αυλή? Μην το σκέφτεστε υπερβολικά και μην το κάνετε πιο δύσκολο από όσο χρειάζεται. Θα έλεγα ότι η συχνότητα του πόσο συχνά να ταΐζετε τα λάχανα στα κοτόπουλα σας έχει να κάνει περισσότερο με το σύστημά σας που θυμάστε να κρατάτε τα λάχανα στην κουζίνα σας.

Θα ήθελα να μάθω για την εμπειρία σας με τα λάχανα για κοτόπουλα. Τι έχετε φυτρώσει με επιτυχία; Ποια είναι τα αγαπημένα λάχανα των κοτόπουλων σας για κατανάλωση; Έχετε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τη βλάστηση; Έχετε διαφορετικό σύστημα; Επιτρέψτε μου να μάθω στα σχόλια!

Σύνδεσμοι που αναφέρονται στο επεισόδιο 232

Homeschool Highway Series (γραμμένο από εμένα!)

Self Reliance Festival (25-26 Μαρτίου Camden TN)

Toolman Tim’s Workshop Radio Live

Ομάδα Telegram Farmish Kind of Life

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΖΩΗΣ:

Μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο Snail Mail: Εγγραφείτε εδώ

Βιβλία από εμένα, Amy Dingmann: Τα βιβλία μου

Βιβλία φαντασίας του Shay Ray Stevens (το ψευδώνυμό μου): Τα βιβλία μυθοπλασίας μου

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Διχόνοια, Τηλεγράφημα, Facebook, Ίνσταγκραμ,

Βίντεο: YouTube, Οδυσσέας, Τικ Τοκ, Σιγοβροντώ

Bir cevap yazın