Φάρμακα και συμπληρώματα που πρέπει να έχει κάθε ιδιοκτήτης κοτόπουλου

1
Φάρμακα και συμπληρώματα που πρέπει να έχει κάθε ιδιοκτήτης κοτόπουλου

Τα κοτόπουλα είναι από τα πιο εύκολα εκτρεφόμενα ζώα φάρμας, αν και μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να τα διατηρήσουμε υγιή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα συμπληρώματα, από ελεύθερη επιλογή έως ειδικά συσκευασμένα, για να βοηθήσετε τα κοτόπουλα σας να καταπολεμήσουν ασθένειες και να αποτρέψουν οποιαδήποτε ασθένεια.

Η χρήση αυτών των συμπληρωμάτων για την πρόληψη παθήσεων όπως αναπνευστικά προβλήματα, εσωτερικά παράσιτα ή ακόμα και η απαγορευμένη γρίπη των πτηνών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε το κοπάδι σας χαρούμενο και υγιές. Τα παρακάτω θα βοηθήσουν στην πρόληψη πολλών κοινών ανησυχιών στα κοτόπουλα.

Συμπληρώματα δωρεάν επιλογής

Τα συμπληρώματα δωρεάν επιλογής αφορούν περισσότερο τον τρόπο που τα παραδίδετε στο δικό σας κοτόπουλα παρά πώς λειτουργούν γι’ αυτούς. Δεν προσθέτετε αυτά τα συμπληρώματα στη ροή. Αντίθετα, τα παρέχετε από μόνα τους σε ένα δοχείο. Με αυτόν τον τρόπο, εάν τα κοτόπουλα σας θέλουν να τα φάνε, έχουν την «ελεύθερη επιλογή» να ασχοληθούν.

Χαλίκι

Αυτό το συμπλήρωμα είναι ωφέλιμο κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία της πτωτικής τήξης, αλλά μπορείτε να το προσφέρετε όλο το χρόνο εάν το κοπάδι σας δεν είναι ελευθέρας βοσκής. Το τρίμμα είναι απαραίτητο για την πέψη της τροφής τους αλέθοντάς το. Τα περισσότερα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής συλλέγουν το τρίμμα με φυσικό τρόπο.

Κέλυφος στρειδιού

Μπορείς να προσθέσεις Κέλυφος στρειδιού/Ασβέστιο μετά την περίοδο τήξης. Αυτό το συμπλήρωμα βοηθά τις νεαρές όρνιθες και τις ωοτόκες όρνιθες να αυξήσουν την πρόσληψη ασβεστίου για ισχυρότερα τσόφλια αυγών και διατροφικές ανάγκες λόγω του στρες που προκαλεί το τήξη.

Βότανα

Τα φυσικά βότανα είναι γεμάτα με οφέλη για την υγεία, με κάθε είδος να βοηθά διαφορετικά. Τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν με διεγερτικά ωοτοκίας, παράσιτα, φλεγμονές, μεταξύ πολλών άλλων.

Συμπληρώματα ενίσχυσης πρωτεΐνης

ένα κοτόπουλο τάισμα, ταΐζει, ταΐστρα

Η περίοδος τήξης εισάγει το τεράστιο έργο της δημιουργίας νέων φτερών που είναι 85% πρωτεΐνη. Μια μέση κότα χάνει περίπου 8.500 φτερά που πρέπει να αντικαταστήσουν. Αυτά είναι πολλά φτερά!

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι κότες σας ψάχνουν μανιωδώς για ζωύφια αυτή τη στιγμή. Η συμπερίληψη ενισχυτικών πρωτεϊνών στη διατροφή τους μειώνει τη δαπάνη του καθαρισμού ενέργειας και την θέτει σε αναγέννηση φτερών.

Αλευροσκώληκες

Οι αλευροσκούληκες μεταφέρουν 12 από τα 16 στοιχεία του ζωντανού ιστού και βοηθούν στην ανάπτυξη των ιστών-γνωστά και ως φτερά. Μια μικρή ποσότητα πηγαίνει πολύ μακριά και θα μπορούσατε να έχετε το κοτόπουλο σας να τρώει έξω από τις παλάμες σας, κυριολεκτικά όταν το ταΐζετε με αυτά τα ενισχυτικά πρωτεΐνης.

Απαιτείται μόνο μία κουταλιά της σούπας δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για να βοηθήσετε τα κοτόπουλα σας να περάσουν την εποχή της τήξης.

Μαύρες προνύμφες μύγας στρατιωτών περιέχουν μεγάλη ποσότητα φωσφόρου και είναι 37% πρωτεΐνη. Η προσθήκη αυτών στη διατροφή του κοτόπουλου σας βοηθά στην ανάπτυξη φτερών και αυξάνει τη σκληρότητα του κελύφους και το επίπεδο ενέργειας.

Γκρουμπς

Τα γκρουπ μπορεί να γίνουν λίγο πιο ακριβά, αλλά θα παρέχουν στο κοτόπουλο σας 50 φορές περισσότερο ασβέστιο από τα αλευροσκουλήκια, καθιστώντας τα πιο ωφέλιμα μακροπρόθεσμα.

Αξία Grubs είναι εξαιρετικά όσον αφορά τα νεκρά σφάλματα!

Φυσικά Συμπληρώματα Κοτόπουλου

κοτόπουλα, κοτέτσι, ταΐστρες

Ξύδι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι κατά την περίοδο των βροχών ή χειμώνας μήνες που η λοίμωξη του αναπνευστικού μπορεί να βγει εκτός ελέγχου στο κοπάδι σας. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξύδι για κάθε γαλόνι νερού κάθε δύο ημέρες ως προληπτικό μέτρο.

Το είδος του ξυδιού είναι καθοριστικό. Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα που έχει τη μητέρα του, όπως το Βιολογικό Μηλόξυδο Bragg. Το ξύδι βοηθά επίσης στη μείωση των εσωτερικών παρασίτων και στην πέψη.

Σκόρδο

Το σκόρδο βοηθά με παράσιτα και λοιμώξεις του αναπνευστικού και είναι ενισχυτικό του ανοσοποιητικού για τα κοτόπουλα σας. Προσθέστε σκόνη σκόρδου, λάδι σκόρδου, ή φρέσκες σκελίδες σκόρδο στην τροφή του κοπαδιού σας. Μπορείτε επίσης να συνθλίψετε ένα γαρύφαλλο και να το βάλετε σε ένα γαλόνι νερό. Χρειάζεται μόνο να χορηγείτε σκόρδο μία φορά την εβδομάδα για να επηρεάσετε την υγεία του κοπαδιού.

Βλαστημένοι κόκκοι

Τα Sprouted Grains είναι ένα σετ θρεπτικών συστατικών σε μια μικρή συσκευασία. Τα κοτόπουλα σας θα χαρούν αυτά τα μικρά καλούδια όταν δεν προλάβουν να ψάξουν έξω. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και βιταμίνες Β και C, βοηθά στην οικοδόμηση του ανοσοποιητικού συστήματος του κοτόπουλου σας.

Μέλασσα

Η μελάσα σε μια ζωοτροφή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και σίδηρο. Συχνά χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με προβιοτική σκόνη για να βοηθήσει στην προσκόλλησή της στην τροφή. Χρησιμοποιήστε ένα τέταρτο φλιτζάνι μελάσα για κάθε γαλόνι και ταΐστε και ανακατέψτε καλά.

Ειδικά Συσκευασμένα Συμπληρώματα Κοτόπουλου

Ορισμένα συμπληρώματα αγοράζονται καλύτερα όπως ρητά παρασκευάζονται για κοτόπουλα. Αυτοί οι συγκεκριμένοι σπόροι ή μείγματα αποδείχθηκε ότι βοηθούν και δεν σταματούν την αύξηση της βιωσιμότητας και της υγείας. Σερβίρετε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Προβιοτικά

Αυτά τα συμπληρώματα βοηθούν στην υγεία του πεπτικού συστήματος και είναι ενισχυτικά του ανοσοποιητικού για τα πουλερικά. Τα προβιοτικά έρχονται σε μορφή σκόνης, την οποία μπορείτε να προσθέσετε στο πόσιμο νερό ή να αναμίξετε με μελάσα για να αναμειχθεί με την τροφή.

Ηλεκτρολύτες

Τα κοτόπουλα έχασαν ηλεκτρολύτες όταν βρίσκονται υπό πίεση λόγω υπερπληθυσμού, αρπακτικών, ζέστης κ.λπ. Η αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας του κοτόπουλου. Τοποθετήστε τη σκόνη σε πόσιμο νερό και βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις οδηγίες για τη σωστή ποσότητα που μπορείτε να προσθέσετε.

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος είναι γνωστό ότι περιέχει ωμέγα-3, τα οποία είναι ευεργετικά για την καρδιά. Η προσθήκη αυτού περνά στο αυγό, βάσει μελέτης του NCBI. Η υπερβολική σίτιση αυτού του συμπληρώματος μπορεί να είναι επιβλαβής.

Φαιοφύκη

Το Kelp είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Κ, η οποία βοηθά στην υγεία των οστών. Έχει επίσης υψηλά επίπεδα ασβεστίου και φυλλικού οξέος, που βοηθά στην ανάπτυξη των φτερών και τη λάμψη και την ανάπτυξη του κελύφους του αυγού. Προσθέστε κομμάτια φύκια απευθείας στη διατροφή ή σε σπιτικές λιχουδιές.

Bir cevap yazın