Το MapRT εκκαθαρίστηκε προς πώληση στις ΗΠΑ

10
Το MapRT εκκαθαρίστηκε προς πώληση στις ΗΠΑ

Η νέα λύση SGRT της Vision RT για να κάνει τον προγραμματισμό μη ομοεπίπεδων θεραπειών γρηγορότερο, ευκολότερο και ασφαλέστερο έχει λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

MapRT παρουσιάστηκε στο ESTRO νωρίτερα φέτος και είναι τώρα σε κλινική χρήση. Είναι διαθέσιμο εμπορικά ως έκδοση beta τώρα, με προγραμματισμένες ενημερώσεις για τις αρχές του 2024.

Το MapRT χρησιμοποιείται έλεγχος ότι οι ασθενείς βρίσκονται σε καλή θέση για θεραπεία κατά τη διάρκεια της CT-Sim, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο στον προγραμματισμό και τη θεραπεία. Μπορεί να βοηθήσει να βελτιώσει σχεδιάζει δείχνοντας στους σχεδιαστές ποιες γωνίες καναπέ και σκελετών είναι ασφαλείς για έναν συγκεκριμένο ασθενή στη συγκεκριμένη θέση θεραπείας. Το MapRT μπορεί επίσης να βοηθήσει αποφύγει χρονοβόρα ξηρά τρεξίματα και επείγοντα επανασχεδιασμό όταν εντοπιστεί πρόβλημα σύγκρουσης την πρώτη ημέρα της θεραπείας.

Μια λύση για τις προκλήσεις των μη ομοεπίπεδων θεραπειών:

Πρόσφατο Μελέτη κεφαλιού και λαιμού βρέθηκε ότι προέκυψαν μη ομοεπίπεδες θεραπείες σε «σημαντικά καλύτερη εξοικονόμηση των περισσότερων οργάνων σε κίνδυνο» σε σύγκριση με την ομοεπίπεδη. Αλλο μελέτη για θεραπείες λεμφώματος βρήκε «μια σαφή τάση προς υψηλότερη ποιότητα σχεδίου με μη ομοεπίπεδες διαμορφώσεις». Δημοσιευμένα μοντέλα έχουν προτείνει μείωση έως και 2/3 των επιπλοκών όταν χρησιμοποιούνται μη ομοεπίπεδες θεραπείες.

Παρά τα οφέλη του, ορισμένοι σχεδιαστές RT διστάζουν να ενσωματώσουν μη ομοεπίπεδες θεραπείες στην τακτική πρακτική τους. Το μη ομοεπίπεδο θεωρείται παραδοσιακά ως πολύ πόρος-εντατική και οι σχεδιαστές έχουν συχνά ανησυχίες για επιπλέον προγραμματισμός ή χρόνος μηχανής για στεγνές διαδρομές και θεραπείες.

Μια άλλη κοινή ανησυχία είναι ότι τα μη ομοεπίπεδα σχέδια μερικές φορές δεν αποκαλύπτονται ότι είναι μη παραδοτέα μέχρι ο ασθενής να βρεθεί στο δωμάτιο θεραπείας, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις, επανασχεδιασμό και αυξημένο κόστος.

Το MapRT αντιμετωπίζει όλες αυτές τις ανησυχίες και καθιστά ακόμη δυνατή τη χρήση μακρύτερων τόξων σε συνεπίπεδες θεραπείες με εμπιστοσύνη στην ασφάλειά τους.

Το MapRT επιτρέπει τον μη ομοεπίπεδο σχεδιασμό με σιγουριά:

Το MapRT χρησιμοποιεί τρισδιάστατες κάμερες για να απεικονίσει ολόκληρη την επιφάνεια του ασθενούς, καθώς και όλα τα αξεσουάρ του. Αυτή η επιφάνεια συνδυάζεται με το λινάρι, τις επιφάνειες του καναπέ και το ισόκεντρο, για να σχηματιστεί ένας «χάρτης εκκαθάρισης», τον οποίο χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές για να ελέγξουν ποιοι συνδυασμοί σκελετών-καναπέ μπορούν να παραδοθούν με ασφάλεια στον ασθενή. Αυτό δίνει στους σχεδιαστές τη σιγουριά να προσφέρουν εξατομικευμένα, μη ομοεπίπεδα σχέδια ή σχέδια με μακρύτερα τόξα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος συγκρούσεων.

Helen Convery, Senior Dosimetrist (Development & Clinical Trials), ο οποίος έχει δοκιμάσει το MapRT σε κλινικό περιβάλλον, είπε: «Βλέπουμε σημαντική αξία σε τρεις τομείς: έλεγχος της θέσης του ασθενούς στην αξονική τομογραφία για να διασφαλιστεί μια ισχυρή ρύθμιση και αποφυγή περιττής δόσης από σαρώσεις σε μη χρησιμοποιήσιμο θέση; ενίσχυση του σχεδιασμού μέσω της αύξησης του εύρους των επιλογών δέσμης. βελτίωση της χρήσης των πόρων και της εμπειρίας του ασθενούς, αποφεύγοντας ξηρές διαδρομές και καθυστερήσεις λόγω επανασχεδιασμού της τελευταίας στιγμής».

Με αυτό το πρόσφατο Έγκριση FDA 510(k), γίνεται MapRT ο πρώτη φορά Λύση SGRT για προγραμματισμό, καθιστώντας την Vision RT (η εταιρεία που εφηύρε το SGRT) το μόνο πάροχος που προσφέρει SGRT για κάθε βήμα της διαδικασίας RT: Θεραπεία Sim (SimRT) (AlignRT, DoseRT) και τώρα… προγραμματισμός.

Το MapRT είναι συμβατό με όλα τα συστήματα σχεδιασμού θεραπείας που χρησιμοποιούν αρχεία DICOM RT Plan, συμπεριλαμβανομένων των Eclipse™, Monaco®, Pinnacle™ και RayStation®».

Η RaySearch Laboratories έχει ήδη αναπτύξει την πρώτη βαθύτερη ενοποίηση με το σύστημα και σχεδιάζει να την εφαρμόσει κλινικά. Αυτή η λύση αυτοματοποιεί τον έλεγχο της απόστασης εντός του RayStation, εμφανίζοντας τα διάκενα δέσμης κατά τη διαδικασία σχεδιασμού.

Πρόσθετη ενσωμάτωση αυτοματισμού και χαρτογράφησης εκκαθάρισης βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αναφερθεί σε προσεχή συνέδρια.

Τόμας Κάρτερ, Ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ στο Vision RT, δήλωσε: «Το MapRT, μέσω της εισαγωγής της χρήσης του SGRT για να βοηθήσει στον προγραμματισμό, έχει τη δυνατότητα να απελευθερώσει πόρους και να κάνει τις θεραπείες για τον καρκίνο πιο προβλέψιμες, ενώ επιτρέπει στις κλινικές να παρέχουν καλύτερη φροντίδα στους ασθενείς».

Το MapRT χρησιμοποιεί αποκλειστικά αδειοδοτημένες πατέντες 62/128,906, 15/555,669, PCT/US2016/02023 4 και 16759347.4.

Το MapRT χρησιμοποιεί δύο πλευρικές κάμερες ευρέος πεδίου σε προσομοίωση για να προσφέρει ένα πλήρες τρισδιάστατο μοντέλο ασθενών και αξεσουάρ. Αυτό το μοντέλο χρησιμοποιείται στη συνέχεια για τον υπολογισμό ενός χάρτη απόστασης για κάθε γωνία καναπέ (άξονας x) και γωνιών σκελετού (άξονας y). Στη συνέχεια, τα σχέδια μπορούν να εισαχθούν αυτόματα για να ελέγξετε τις δοκούς, τα τόξα και το διάκενο μετάβασης.

Bir cevap yazın