Το πρώτο μου πάπλωμα | Hip Chick Digs

2
Το πρώτο μου πάπλωμα |  Hip Chick Digs

Αυτό ήταν ένα πολύ ασυνήθιστο καλοκαίρι στο σπίτι μας. Εξακολουθούμε να τακτοποιούμαστε στο επάνω σπίτι μας και εργαζόμαστε ολοταχώς σε σχέδια κήπου. Αλλά ίσως το πιο σημαντικό μέρος αυτού του καλοκαιριού ήταν η λήψη της καταστροφικής είδησης ότι ο καρκίνος του μαστού της μαμάς μου έχει εξαπλωθεί στον εγκέφαλό της. Σε μια στιγμή, η εικόνα μου για το μέλλον άλλαξε για πάντα.

μαμά

Το καπιτονέ της μαμάς μου (ναι, έχει ένα δωμάτιο εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στη χειροτεχνία της!)

Το περασμένο φθινόπωρο διαγνώστηκε με μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού. Πέρασε από χημειοθεραπεία για αρκετούς μήνες, αλλά μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ανακαλύφθηκαν όγκοι που κάλυπταν τον εγκέφαλό της – μόλις ένα μήνα πριν από τη συνταξιοδότησή της. Οι γιατροί της εκτιμούν ότι έχει περίπου έξι με εννέα μήνες μαζί μας. Θα μπορούσε να είναι περισσότερο ή λιγότερο, οπότε δεν ήθελα να χάσω πολύτιμο χρόνο όσο δεν έχει το μυαλό της.

βάση

Το ύφασμα “concept” μου για το πάπλωμα. Επέλεξα πρώτα αυτό και μετά διάλεξα επιπλέον υφάσματα για να ταιριάξω

Πήρα άδεια τον Ιούλιο από τη δουλειά, και αυτός είναι εν μέρει ο λόγος για τον οποίο οι δημοσιεύσεις ήταν ανώμαλες τον τελευταίο καιρό. Τα κυριότερα σημεία της κοινής μας εποχής περιλαμβάνουν επίσκεψη στον Κινέζικο Κήπο του Πόρτλαντ, μακροχρόνιες συνομιλίες στην ήσυχη αυλή της και δουλεύοντας μαζί σε ένα πάπλωμα.

all-stack

Είμαι ερωτευμένος με τον καθένα σε αυτή τη στοίβα!

Είναι από καιρό μανιώδης παπλωματούχος – κοσμεί το σπίτι μας με υπέροχα δώρα, όπως καλύμματα κρεβατιού, τραπεζοκαθίσματα και κάθε είδους θησαυρούς. Το κάλυμμα που έφτιαξε για μένα και τον Τζέι ως γαμήλιο δώρο απεικονίζεται σε αυτήν την προηγούμενη ανάρτηση.

τομή

Απλώνουμε υφάσματα και κόβουμε λωρίδες και μετά τετράγωνα

Χάρηκα όταν προσφέρθηκε να φτιάξει ένα πάπλωμα μαζί μου, για να μεταδώσει τις γνώσεις της. Ξεκίνησα επιλέγοντας ένα απλό σχέδιο παπλώματος και επιλέγοντας ένα πρωτότυπο ύφασμα – αυτό που θα χρησιμοποιήσω περισσότερο σε αυτό το πάπλωμα. Διάλεξα περίπου μια ντουζίνα υφάσματα για να ταιριάξω με αυτό το πρωτότυπο ύφασμα. Είναι όλα ανακουφιστικά χρώματα όπως τα ήρεμα γκρι, τα σκούρα μωβ και τα ζεστά κίτρινα.

όλα

Ράβουμε κάθε τετράγωνο μαζί με τυχαία σειρά. Αυτά τα ραμμένα κομμάτια θα ενωθούν για να φτιάξουν το μεγάλο πάπλωμα, με το ύφασμα ιδέας μου ως το χοντρό περίγραμμα και τη βάση.

Είναι η πρώτη μου φορά που ράβω, οπότε οι γραμμές μπορεί να μην είναι απόλυτα ίσιες όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει. Αλλά υπάρχει κάτι τόσο υπέροχο στις αναμνήσεις που έχουμε δημιουργήσει με αυτό το πάπλωμα. Πολύ γέλιο και πολλά δάκρυα και κυρίως πολλή αγάπη.

μαμά-mikey-εγώ

Εγώ, η μαμά μου και ο μικρός μου αδερφός Mikey βγάζουμε μια «selfie» κατά τη διάρκεια μιας απογευματινής επίσκεψης

Θα μοιραστώ μαζί σας το τελευταίο πάπλωμα όταν τελειώσει, αλλά δεν βιάζομαι. Μου αρέσει να έχω μια τόσο μεγάλη δικαιολογία για να περνάμε χρόνο μαζί. Πάρτε λοιπόν ένα μικρό μάθημα από αυτήν την ανάρτηση: προσπαθήστε να μην χάνετε ούτε μια μέρα με αυτούς που αγαπάτε. Φτιάξε αναμνήσεις και πες αυτό που θέλεις να πεις. Δεν υπάρχει χρόνος σαν τον παρόν.

Bir cevap yazın