Το Νοσοκομείο Prince of Wales, Σίδνεϊ παρέχει θεραπεία DIBH με επίκεντρο τον ασθενή με το AlignRT

10
Το Νοσοκομείο Prince of Wales, Σίδνεϊ παρέχει θεραπεία DIBH με επίκεντρο τον ασθενή με το AlignRT

Η επιδίωξη της υψηλότερης δυνατής φροντίδας για τους ασθενείς είναι ο στόχος για τα κέντρα καρκίνου σε όλο τον κόσμο. Για το νοσοκομείο Prince of Wales στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, αυτό σήμαινε την εφαρμογή του AlignRT.

Για να διατηρήσει υψηλούς βαθμούς φροντίδας ασθενών και να μειώσει περαιτέρω τα σφάλματα εγκατάστασης, το Νοσοκομείο Prince of Wales αποφάσισε να αναβαθμίσει τα συστήματά του για θεραπείες Deep Inspiration Breath Hold (DIBH). Το τμήμα κατέληξε σε μια λίστα βασικών απαιτήσεων, όπως: αυτόματο κράτημα δέσμης, βελτιωμένη ροή εργασίας και ένα σύστημα που θα βοηθούσε στη βελτίωση της άνεσης του ασθενούς. Μετά από μια εκτεταμένη διαδικασία αξιολόγησης, η ομάδα επέλεξε το AlignRT. Εγκατέστησαν το σύστημα 3 μήνες αργότερα.

Chin Hwa Chan, Επόπτης Ακτινοθεραπευτή στο Νοσοκομείο Prince of Wales λέει ότι τα οφέλη αυτής της νέας τεχνολογίας άρχισαν γρήγορα να φαίνονται. «Από την εφαρμογή του AlignRT, μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε σφάλματα ρύθμισης που δεν είχαν παρατηρηθεί προηγουμένως εντός αποδεκτού χρονικού πλαισίου και αποδεκτού εργονομικού φορτίου. Αυτή η λιγότερο επεμβατική τεχνική έχει κάνει πιο αποτελεσματική τη ρύθμιση των ασθενών».

Το AlignRT είναι μια ανέπαφη και μη επεμβατική τεχνολογία που παρακολουθεί τη θέση του ασθενούς πριν και κατά τη διάρκεια της ακτινοθεραπείας με υποχιλιοστομετρική ακρίβεια. Αυτό διασφαλίζει ότι η ακτινοβολία παρέχεται ακριβώς όπως έχει προγραμματιστεί. «Έχουμε πλέον μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στην παρακολούθηση των ασθενών σε πραγματικό χρόνο», λέει ο Chin Hwa.

Στις παραδοσιακές θεραπείες ακτινοθεραπείας, τα μόνιμα σημάδια τατουάζ ήταν η προτιμώμενη επιλογή για να διασφαλιστεί ότι η θεραπεία χορηγήθηκε με ακρίβεια. Για ορισμένους ασθενείς, αυτά τα τατουάζ έγιναν μια οδυνηρή υπενθύμιση της θεραπείας τους για τον καρκίνο. Χρησιμοποιώντας το AlignRT, το Νοσοκομείο Prince of Wales μπόρεσε να ενταχθεί σε έναν αυξανόμενο αριθμό νοσοκομείων σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν θεραπείες χωρίς τατουάζ και χωρίς σημάδια.

Το τμήμα Ακτινοθεραπείας αντιμετώπισε περισσότερους από 200 ασθενείς με AlignRT πέρυσι και από τον Φεβρουάριο του 2021 έχει εξαλείψει τα τατουάζ ακτινοθεραπείας για το 99% των ασθενών του.

Ο Chin Hwa πρόσθεσε ότι, εκτός από τη δυνατότητα εφαρμογής στοχευμένων θεραπειών ακτινοβολίας, τα σχόλια των ασθενών ήταν εξαιρετικά θετικά. «Οι ασθενείς νιώθουν αισθητά πιο άνετα γνωρίζοντας ότι δεν θα λάβουν μόνιμα τατουάζ κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους. Είναι προφανές ότι η ρύθμιση του ασθενούς είναι πιο αξιόπιστη και ακριβής από την εισαγωγή του SGRT και της ροής εργασίας χωρίς τατουάζ».

Η Vision RT είναι ο εφευρέτης της Surface Guided Radiation Therapy (SGRT), τεχνολογίας χωρίς επαφή που χρησιμοποιεί τρισδιάστατες κάμερες και όραση υπολογιστή για να διασφαλίσει ότι η ακτινοθεραπεία παρέχεται με ασφάλεια σε ασθενείς με καρκίνο. Υπάρχουν περισσότερα από 2.000 συστήματα εγκατεστημένα σε όλο τον κόσμο.

Bir cevap yazın