Σύγκριση μεγεθών σε κάμπινγκ ύπνου

Sea to Summit Sleep System Gear Review

Επισκόπηση εργαλείων

Σύγκριση μεγεθών σε κάμπινγκ ύπνουΣύγκριση μεγεθών σε κάμπινγκ ύπνου
Μέγεθος συσκευασίας συστήματος ύπνου σε σύγκριση με μπουκάλι νερού 1L.

Sea to Summit είναι μία από αυτές τις εταιρείες εργαλείων που πάντα θαύμαζα για την καινοτομία τους στην εξεύρεση λύσεων σε μικρά προβλήματα που ενοχλούν τους υπαίθριους ανθρώπους όπως εμείς. Είναι σχεδόν σαν να έχουν μπει μέσα στο κεφάλι μας και μας άκουσαν όταν φανταζόμαστε:

“Γεεε, θα ήθελα να υπήρχε ένα πράγμα/γραφικό στοιχείο/σχεδιασμός για το “x” που μόλις λειτούργησε – μια έξυπνη, κομψή λύση σε ένα ζήτημα ή πρόκληση.”

Είπε όλος ο υπαίθριος λαός ποτέ

Δεδομένου ότι υπάρχουν 47 διαφορετικά υπνόσακους και παπλώματα στη γκάμα τους (συν μερικά από τα ελαφρύτερα μαξιλαράκια/μαξιλαράκια ύπνου στην αγορά), είναι ασφαλές να πούμε ότι έχουν κάτι για όλους όταν πρόκειται για ύπνο στη φύση.

Για αυτήν τη δοκιμή ταχυτήτων, επέλεξα τον τύπο του εξοπλισμού που ταιριάζει περισσότερο στο γλυκό μου σημείο που κοιμάμαι κατά την πεζοπορία – ελαφρύ εξοπλισμό πεζοπορίας, για έναν ψυχρό, ψηλό, που κοιμάται πίσω. Να τι βρήκα:

1. Υπνόσακος – Sea to Summit Flame FmIII Γυναικεία (Μακρύ)

Πείτε με κυνικό, αλλά ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με τον εξοπλισμό «συγκεκριμένα για γυναίκες», αλλά μετά από τέσσερις νύχτες που περιτριγυρίζομαι από τη σοφίτα 850+ του S2S Flame FmIII's ULTRA-DRY down και το συγκεκριμένο γυναικείο περίγραμμα μούμιας, αλλάζω γνώμη.

Μέσα βρήκα ένα γενναιόδωρο χώρο γύρω από τον κορμό μέσα σε κάθετα διαφράγματα, προτού λεπτύνει με οριζόντια που οδηγούσαν κάτω στο κουτί του ποδιού. Αυτό το εσωτερικό δωμάτιο παρέχει περιθώρια για επιπλέον στρώση (φόρεσα ένα μόνο στρώμα θερμικών) εάν θέλετε να αυξήσετε την βαθμολογία κάτω από το επίπεδο άνεσης -4c. Μου είπαν ότι κοιμάμαι σαν να είμαι σε φέρετρο, επομένως ως αφοσιωμένος κοιμώμενος στην πλάτη (με περιστασιακές επιδρομές στα πλάγια), εκτίμησα αυτό το επιπλέον χώρο στον κορμό για τους αγκώνες*, που ξεκουραζόταν άνετα χωρίς να αισθάνομαι περιορισμένος ή κλειστοφοβικός.

Το σχήμα της κουκούλας αγκάλιαζε φυσικά το κεφάλι μου και χρειαζόταν μόνο ελάχιστο τσίμπημα για να το τραβήξει γύρω από το πρόσωπό μου. Είναι το μοναδικό σημείο σύσφιξης σε αυτήν την τσάντα και δεν έχει δεύτερο σημείο σύσφιξης γύρω από τους ώμους.

Διαβάστε περισσότερα  Zoleo Satellite Communicator Review - Lotsafreshair

Το πτυσσόμενο φερμουάρ YKK (άνοιγμα στη δεξιά πλευρά) δίνει μια επιλογή για την ψύξη των πραγμάτων στο ποδαρικό κιβώτιο, εάν τα πράγματα θερμαίνονται και είναι κρυμμένο μέσα σε ένα σωλήνα έλξης για να σταματήσει το ανεπιθύμητο ρίγος τη νύχτα.

Ποτέ δεν χρειάζεται να αναρωτηθώ ξανά τι συμβαίνει μέσα σε έναν πουπουλένιο υπνόσακο, καθώς το ημιδιαφανές ύφασμα 10D κελύφους προσφέρει μια μοναδική άποψη του πιστοποιημένου γεμίσματος RDS (Responsible Down Standard).

Στα 850 γραμμάρια (η ζυγαριά μου), συμπεριλαμβανομένου του σάκου συμπίεσης Ultra-Sil Nano, αυτή η τσάντα συμπιέζεται σε μήκος 28 cm. Πολύ καλή τσάντα πράγματι.

Χμμμ, θα μπορούσατε ίσως να μειώσετε το μέγεθος σε αυτό, δεν θα μπορούσα να το πάρω τόσο μικρό – αλλά κοντά.

2. Sleeping Pad – Sea to Summit Etherlight XT WL (Γυναικείο Long)

Έχω κοιμηθεί σε πολλά διαφορετικά χαλάκια όλα αυτά τα χρόνια, και το Etherlight XT ένιωθα σαν τη Rolls Royce… ή είναι αυτός ο Tesla αυτές τις μέρες;

Ρίχνοντας φως στη φύση επίλυσης προβλημάτων των προϊόντων Sea to Summit, το πρώτο πράγμα που παρατήρησα είναι ότι ο σάκος αντλίας Airstream είναι ενσωματωμένος στον σάκο υλικού. Εξυπνος. Αν και αυτό προσθέτει στο συσκευασμένο μήκος του χαλιού (29 cm), ήταν εύκολο στη χρήση, παίρνοντας λίγο περισσότερους από 3 σάκους αέρα για να το γεμίσετε και αφαιρούσε το φουσκωτό από την ανατίναξη με το χέρι… για να μην αναφέρουμε τον κίνδυνο μούχλα που αναπτύσσεται μέσα.

Η άνεση αυτού του χαλιού είναι εξαιρετική και δεδομένου ότι υπάρχει ένα απαλό 10,1 cm παχουλό και τρυφερό αέρα ανάμεσα στο κουρασμένο σώμα μου και το κρύο, σκληρό έδαφος του Εθνικού Πάρκου Blue Mountains, είναι λογικό. Η βαλβίδα πολλαπλών λειτουργιών επιτρέπει προσαρμογές για να βρείτε το επίπεδο Goldilocks της «ακριβώς σωστής» αναλογίας σταθερότητας προς μαλακό και τα υλικά 30D/40D και το μαλακό μοτίβο είναι στιβαρό σε σύγκριση με άλλες μάρκες. Καθώς ο θόρυβος είναι ένα από τα κοινά παράπονα με τα φουσκωτά χαλάκια, αυτό είναι πιο αθόρυβο από άλλα μοντέλα, αλλά ανακάλυψα ότι είχε χαμηλότερο ήχο «θορύβου τριβής» αντί για ήχο υψηλής τσαλακώματος όπως άλλοι κατασκευαστές.

Διαβάστε περισσότερα  Todos Santos, The Quieter Side Of Baja and Los Cabos

Σύμφωνα με την προτιμώμενη θέση ύπνου της γιόγκα 'πτώματος-πόζας', το πλάτος αυτού του χαλιού ήταν το πραγματικό ξεχώρισμα για μένα. και οι δύο *αγκώνες ακουμπούσαν άνετα στο χαλάκι, με χώρο για κίνηση. Αν κοιμάστε στο πλάι, θα λατρέψετε αυτό το ύψος των 10 εκατοστών της γοητείας που αγαπά τη χαρά.

Όντας μια ψηλή κοπέλα (178 εκ.) πήγα με το μακρύ χαλάκι γυναικών, το οποίο η ζυγαριά μου έμπαινε στα 670 γραμμάρια, συμπεριλαμβανομένου του σάκου αντικειμένων. Ως κρύος ύπνος, το δοκίμασα σε θερμοκρασίες έως 2c και η ζεστασιά (R3.2, δοκιμασμένο πρότυπο ASTM) του χαλιού ήταν εξαιρετική. Χρησιμοποιούν δύο διαφορετικούς τύπους μόνωσης που αντικατοπτρίζουν τη δική σας ζεστασιά πίσω σε εσάς και διαχειρίζονται την αγώγιμη απώλεια θερμότητας.

Η μόνη βελτίωση που μπορώ να σκεφτώ θα ήταν να αναπτύξω περαιτέρω το σάκο υλικών/αντλίας για να προσθέσω έναν ιμάντα συμπίεσης που μειώνει το συνολικό μέγεθος συσκευασίας και εργάζεται για τη μείωση του χαμηλού θορύβου σε ορισμένες επιφάνειες.

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν ιμάντα συμπίεσης για να σφίξετε το μέγεθος.

3. Liner – Thermolite Reactor Compact Plus+ (σύντομη)

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ ένα S2S Thermolite Reactor πλοίο της γραμμής. Μου αρέσουν τα οφέλη του να προσθέτω ζεστασιά σε έναν υπνόσακο, κρατώντας ταυτόχρονα όλη τη βρωμιά και τον ιδρώτα μου για τον εαυτό μου, αντί να τα μοιράζομαι με τον υπνόσακο μου. Ας το παραδεχτούμε, το καθάρισμα των σακουλών είναι ένας πόνος (και μπορεί να είναι ακριβό αν γίνει επαγγελματικά) και μια επένδυση μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της ανάγκης για τακτικό καθαρισμό.

Thermolite – ένα ύφασμα σχεδιασμένο για ανάλαφρη ζεστασιά – κατασκευάζεται από τους ανθρώπους πίσω από άλλα τεχνικά υλικά όπως το Lycra και το Coolmax.

Όταν ήρθε να πάω στο κρεβάτι, ανακάλυψα το πλεονέκτημα της χρήσης μιας μικρότερης επένδυσης με έναν μεγαλύτερο υπνόσακο. Με τη κοντύτερη επένδυση, μπόρεσα να χρησιμοποιήσω το κορδόνι του για να τραβήξω την τσάντα πάνω από τους ώμους μου, κάτι που ένιωθα σαν μια ζεστή αγκαλιά. Ομορφη.

Ποιος πραγματικά μοιάζει με αυτόν τον ύπνο;
Το κορδόνι Cinch δεν είναι μόνο για διακόσμηση!

4. Μαξιλάρι – Eros Premium Μαξιλάρι (κανονικό)

Πολλοί άνθρωποι σε εξωτερικούς χώρους βλέπουν τα μαξιλάρια ως ένα προαιρετικό αντικείμενο πολυτέλειας. Σίγουρα, μπορείτε να βάλετε σβώλους ρούχα στη τσάντα αντικειμένων σας για να φτιάξετε ένα εξίσου σβώλους μαξιλάρι, αλλά σαν ταξιδεύοντας business class, αφού είστε εκεί, δεν θέλετε ποτέ να επιστρέψετε πίσω από την κουρτίνα.

Το μυτερό άκρο των μαξιλαριών.

Για ένα κομμάτι της τιμής ενός αεροπορικού εισιτηρίου, 80 γραμμαρίων και περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις, μπορείτε να αποκτήσετε την business class των μαξιλαριών κάμπινγκ με Eros Premium. Αυτός ο τύπος lil' είναι ιδανικός για να στριμώχνεστε στην άβολη μικρή κάτω γωνία του σακιδίου σας και συνοδεύεται από το σύστημα S2S Pillow Lock. Κάτι που δεν σημαίνει πολλά, εκτός κι αν έχετε ένα χαλάκι S2S, το οποίο συνοδεύεται από τα κολλημένα έμπλαστρα με velcro για να κρατάτε το μαξιλάρι σας στη θέση του όλη τη νύχτα.

Διαβάστε περισσότερα  Todos Santos, The Quieter Side Of Baja and Los Cabos

Το ύφασμα καλύμματος από βουρτσισμένο πολυεστέρα 50D είναι εξαιρετικά απαλό στο μάγουλό σας (ή στο πρόσωπό σας, εσείς οι εκκεντρικοί κοιλιακοί στρωτήρες!) και το συνθετικό γέμισμα (ανάμεσα στο ύφασμα και την κύστη TPU) απομακρύνει τον ιδρώτα εκείνες τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.

Το ύψος ρυθμίζεται εύκολα με τη μίνι βαλβίδα, η οποία δεν ταιριάζει στον σάκο φουσκώματος του στρώματος ύπνου, επομένως θα χρειαστεί να φουσκώσετε σε αυτόν. Μια πιθανή βελτίωση θα μπορούσε να είναι ένα αφαιρούμενο κάλυμμα για το πλύσιμο.

Τόσο μικροσκοπικό, τόσο ελαφρύ.

Μια έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Περιοδικό Great Walks.

Η υπόσχεση αναθεώρησης του Lotsa Gear: Μπορείτε να αγοράσετε το χρόνο μου για να δοκιμάσω, να αναθεωρήσω και να γράψω – δεν μπορείτε να αγοράσετε τη γνώμη μου. Οι σύνδεσμοι συνεργατών ενδέχεται να εμφανίζονται σε αυτό το άρθρο, πράγμα που σημαίνει ότι εάν τους αγοράσετε, μπορεί να λάβω μια μικρή προμήθεια, αλλά δεν πληρώνετε περισσότερα. Νικητής, νικητής, δείπνο με αφυδάτωση.