Gear Review // Helinox Chair Zero High-Back

Gear Review // Helinox Chair Zero High-Back

Κάθε φορά που υπάρχει μια επωνυμία που προσφέρει μια νέα άποψη για ένα προϊόν ή λύνει ένα πραγματικά δύσκολο πρόβλημα με έξυπνο τρόπο, συνήθως είναι οι επωνυμίες που γίνονται συντομογραφία για το ίδιο το προϊόν. «Γεια, μπορείς να μου δανείσεις ένα Thermarest και ένα Goretex;»

Έτσι, όταν πρόκειται να προσφέρουμε τεράστιες ποσότητες άνεσης κατά τη διάρκεια της απογείωσης γύρω από το στρατόπεδο, δεν αποτελεί έκπληξη όταν μια επιχείρηση που καθοδηγείται από το σχεδιασμό κυκλοφόρησε ένα νέο, ελαφρύ κιτ που ονομάζεται “Πρώτη καρέκλατο 2012, ότι το όνομα Helinox έκτοτε είναι η πιο δημοφιλής στις ελαφριές συμπαγείς καρέκλες κατασκήνωσης.

«Helinox» – συντομογραφία του «καρέκλα».

Αυτό που κάνει τη Helinox να διαφέρει (και να ζηλεύει τα φτηνά αντίγραφα) είναι ότι έχουν οδηγήσει από αυτήν την εστίαση στο σχεδιασμό, αφιερώνοντας χρόνο και χρήμα στην Ε&Α και ως αποτέλεσμα, συνεχίζουν να προσφέρουν τα καλύτερα προϊόντα που απλώς λειτουργούν. Κάνουν ό,τι λένε στο κουτί και είναι τα είδη των πραγμάτων για τα οποία αποταμιεύω, αντί να συμβιβάζομαι με μια φτηνή απομίμηση… Αγόρασα στον εαυτό μου ένα Καρέκλα εδάφους το 2021!

Ήδη εντυπωσιασμένος από τις ιδιότητες της καρέκλας εδάφους, με ενδιέφερε να πάρω το νεότερο, εξαιρετικά ελαφρύ παιδί τους για τρέξιμο – το Chair Zero – Ψηλή πλάτη.

Τελικά! Μια ελαφριά καρέκλα Helinox με ψηλή πλάτη. Ευδαιμονία. (Φωτογραφία: Prue Wolfe)

Όταν πρέπει να κουβαλάς τα πάντα στην πλάτη σου για ένα Σαββατοκύριακο, μια εβδομάδα… ή έναν μήνα, όπου κάθε γραμμάριο μετράει (για κάποιους περισσότερο από άλλους… ξέρεις ποιος είσαι!) επιλέγοντας την πιο ελαφριά και συμπαγή επιλογή για να κάθεσαι άνετα , δεν είναι εγκεφαλικός.

Για να είμαι ειλικρινής, ένα Helinox είναι ένα από αυτά τα κομμάτια εξοπλισμού που σε καταστρέφει μια ζωή. Είναι σαν να ανοίγεις αυτή τη μυστηριώδη κουρτίνα στην business class και να μην θέλεις ποτέ να επιστρέψεις. Λύνει το πρόβλημα του να μην μπορείτε ποτέ να χαλαρώσετε πλήρως το σώμα σας όταν κάθεστε γύρω από την κατασκήνωση. Όχι, αυτός ο βράχος στον οποίο κάθεσαι ή εκείνο το δέντρο στο οποίο ακουμπάς απλά δεν θα το κόψει.

Διαβάστε περισσότερα  Όταν διχάζεται ανάμεσα σε δύο Merrell, κανείς δεν είναι ανόητος - Lotsafreshair

Αυτό το νέο Καρέκλα Zero Ψηλή Πλάτη παίρνει την αβίαστη χαλάρωση του να μπορείς να ρίξεις τους γοφούς σου λίγο πιο χαμηλά από τα γόνατά σου, ένα επιπλέον βήμα παραπέρα, δίνοντάς μου αυτό που πάντα ήθελα από μια ελαφριά καρέκλα – ένα προσκέφαλο.

βίντεο YouTubeβίντεο YouTube

Εύκολη και γρήγορη ρύθμιση

Χαιρετίστε όλοι οι πανίσχυροι θεοί και οι θεές της χαλάρωσης! Αυτή η πτυσσόμενη καρέκλα με αφήνει να απελευθερώσω και να ξεκουράσω ολόκληρο το σώμα μου, με το να είμαι στο απόλυτο έλεος και υποστήριξη της καρέκλας. Όταν το κεφάλι μου αρχίζει να γνέφει γύρω από τη φωτιά και δεν αντέχω άλλο να το κρατάω ψηλά – το Chair Zero – Ψηλή πλάτη με πήρε… κυριολεκτικά. Είναι σίγουρα το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό και μπορώ να αφήσω το κεφάλι μου να πέσει προς τα πίσω ενώ πηγαίνω στο ηλιοβασίλεμα ή ακούω τον κολπίσκο να περνάει.

Οι ελαφρώς μικρότερες διαστάσεις στο κοίλο του καθίσματος επιτρέπουν την ψηλή πλάτη.

Σε πρακτικά πράγματα, είναι γρήγορο και απλό στην εγκατάσταση και το ύφασμα στεγνώνει γρήγορα και καθαρίζεται εύκολα. Σύμφωνα με την Helinox, ζυγίζει 690 γραμμάρια (η ζυγαριά μου την είχε στα 600 γραμμάρια χωρίς τη τσάντα μεταφοράς), διάμετρος 30-35 cm, έχει μήκος 40 cm και μπορεί να αντέξει 120 kg. Μιλώντας για τη χωρητικότητα, λόγω της μηχανικής του ψηλού πλαισίου πλάτης, οι προδιαγραφές της κοιλότητας στην καρέκλα (εκεί που πηγαίνει ο αλήτης σας) είναι λίγο μικρότερες από το τυπικό Chair One. Αν είστε στην πλευρά των χίπηδων, μπορεί να βρείτε το τυπικό Chair One πιο άνετο.

Τώρα έχω καταστραφεί για μια ζωή.

Χρησιμοποίησα μια δανεική καρέκλα για αυτήν την αναθεώρηση με χορηγία. «Μπορείς να αγοράσεις τον χρόνο μου, αλλά δεν μπορείς να αγοράσεις τη γνώμη μου».

Το Chair Zero – High Back πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2022. Πάρτε το δικό σας εδώ.