Συμβουλές για την επιτυχή εκτροφή κοτόπουλων

1
Συμβουλές για την επιτυχή εκτροφή κοτόπουλων

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσετε κοτόπουλα, αλλά με ένα κοτέτσι, ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο δράσης και μερικούς νεοσσούς, θα λάβετε ένα κοπάδι που φέρνει φρέσκα αυγά και θα διασκεδάσετε να παρακολουθείτε ένα μωρό νεοσσό να μεγαλώνει ως κότα που γεννά αυγά. Δείτε τα καλύτερα κιτ κοτέτσι μπορείτε να αγοράσετε online.

Συμβουλές για την επιτυχή εκτροφή κοτόπουλων

Μπορείτε να πάρετε τόσα πολλά από ένα κοπάδι στην πίσω αυλή. Τα κοτόπουλα μπορούν να παράγουν πραγματικά αρωματικό, υγιεινό κρέας και φρέσκα αυγά. Και θα απολαύσετε επίσης να παρακολουθείτε τα πουλιά στην πίσω βεράντα σας, ενώ θα διδάσκετε στα παιδιά σας τις ευθύνες και το πώς μεγαλώνουν αυτά τα ζώα.

Ακολουθούν επτά συμβουλές για το πώς να μεγαλώσετε με επιτυχία κοτόπουλα.

δύο κοτόπουλα, λουλούδια, γρασίδι, ταΐστρα, φράχτη κορμών

Επιλέξτε τη φυλή που σας ταιριάζει

Οι ράτσες κοτόπουλου διατίθενται σε διάφορα χρώματα, μεγέθη και σχήματα. Όσοι θέλουν να παράγουν κρέας ή αυγά καλούνται να ξεκινήσουν με κοινές ράτσες κοτόπουλου.

Πρώτα, καθορίστε τι θα θέλατε να κερδίσετε από την ανατροφή του κοπαδιού σας. Τα κοτόπουλα Cornish Cross είναι τα καλύτερα κατάλληλα για αυτό, εάν θέλετε να παράγετε κρέας καθώς μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα. Εάν ελπίζετε να παράγετε φρέσκα αυγά, σκεφτείτε το Rhode Island Reds και το Plymouth Barred Rocks για τα καφέ αυγά, τα Blue Andalusians και τα υβρίδια Leghorn για τα λευκά αυγά και τα Easter Egger/Ameraucanas για τα μπλε αυγά. Ωστόσο, εάν θέλετε να κερδίσετε τόσο κρέας όσο και αυγά, σκεφτείτε ράτσες διπλής χρήσης όπως το Sussex, το Buff Orpingtons ή το Plymouth Barred Rock. Οι εξωτικές ράτσες είναι καλύτερες ως κατοικίδια ή για επίδειξη.

Προσδιορίστε πόσα πουλιά θα θέλατε

Οι στόχοι του κοπαδιού σας και οι τοπικές διατάξεις μπορεί να καθορίσουν το φύλο και τον αριθμό των πτηνών στο κοπάδι σας.

Λάβετε υπόψη ότι οι νεαροί νεοσσοί μεγαλώνουν σε κοτόπουλα με πλήρη ανάπτυξη. Επομένως, καθορίστε έναν προϋπολογισμό για τα ακόλουθα:

ο χρόνος που μπορείτε να περάσετε με το κοπάδι σας

το περίβλημα που θα χρειαστεί το κοτόπουλο

Και ένα σχέδιο για:

πώς θα μαζέψετε και θα χρησιμοποιήσετε τα αυγά

τι θα κάνετε με τα κοτόπουλα αφού σταματήσουν να γεννούν αυγά

Μετά τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό, ξεκινήστε μικρά με ένα κοπάδι από τέσσερις έως έξι νεοσσούς.

Ερευνήστε έναν αξιόπιστο προμηθευτή νεοσσών

Αγοράστε νεοσσούς από ένα αξιόπιστο εκκολαπτήριο Pullorum-Typhoid Clean. Για να αποτρέψετε πιθανά προβλήματα ασθενειών, βεβαιωθείτε ότι το εκκολαπτήριο εμβολίασε τους νεοσσούς για κοκκιδίωση και τη νόσο του Marek.

Πολλοί τοπικοί λιανοπωλητές έχουν διαθέσιμους νεοσσούς προς πώληση στο κατάστημα. Επικοινωνήστε με τον τοπικό πωλητή κοτόπουλου για τις ράτσες, τη διαθεσιμότητα και το χρονοδιάγραμμα.

Μητέρα κότα και νεοσσοί πόσιμο νερό, ταΐστρα νερού, βότσαλα, φύλλα, κλαδιά

Έχετε το Brooder σας καλά προετοιμασμένο

Φυλάξτε τους νεοσσούς σας σε ένα ζεστό, χωρίς ρεύματα κοτόπουλα, ο οποίος πρέπει να είναι πλήρως περιτυλιγμένος με μια κάτω επιφάνεια που μπορείτε να καλύψετε με κλινοσκεπάσματα και εξοπλισμένο με μια λάμπα θέρμανσης. Αποφύγετε να τοποθετείτε τετράγωνες γωνίες στην περιοχή εκτροφής σας για να αποτρέψετε την παγίδευση των νεοσσών σε αυτές εάν στριμώχνονται σε ένα χώρο.

Κάθε νεοσσός πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο έως τρία τετραγωνικά πόδια επιφάνειας δαπέδου για τις πρώτες έξι εβδομάδες. Για την πρώτη εβδομάδα, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 90 βαθμούς Φαρενάιτ και μειώστε τη σταδιακά κατά 5 βαθμούς Φαρενάιτ κάθε εβδομάδα έως ότου φτάσει σε ελάχιστους 55 βαθμούς Φαρενάιτ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμο ένα ευρύχωρο, καθαρό κοτέτσι για τους νεοσσούς σας, όταν δεν χρειάζεται πλέον η συμπληρωματική πηγή θερμότητας. Σε κάθε στάδιο, παρέχετε πάντα φρέσκο, καθαρό νερό που αντικαθίσταται κάθε μέρα.

Εστίαση στην υγιεινή

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκτροφής, φροντίστε να διατηρείτε το περιβάλλον των κοτόπουλων σας καθαρό. Οι νεαροί νεοσσοί είναι πολύ ευαίσθητοι σε πρώιμα προβλήματα υγείας, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι απολυμαίνετε όλα τα υλικά πριν τα χρησιμοποιήσετε και στη συνέχεια κάθε εβδομάδα.

Τα κατάλληλα οικιακά απολυμαντικά μπορούν να λειτουργήσουν θαυμάσια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες για να βεβαιωθείτε ότι το απολυμαντικό είναι ασφαλές για χρήση και δεν αφήνει υπολείμματα μεμβράνης. Ένα μείγμα χλωρίνης 10% και 90% νερού μπορεί να λειτουργήσει καλά εάν ξεπλύνετε καλά το καθαριστικό μετά τον καθαρισμό.

Καταστρώστε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα διατροφής

Οι δυνατοί νεοσσοί ισοδυναμούν με υγιή κοτόπουλα. Για να επιτύχετε μακροπρόθεσμα, μπορείτε να προχωρήσετε φυσική φροντίδα κοτόπουλου ή ακολουθήστε κάποια προγράμματα σίτισης κοπαδιών. Για παράδειγμα, θα χρειαστείτε μια πλήρη τροφή εκκίνησης-καλλιεργητή για την πρώτη μέρα έως την πρώτη αυγό και ένα ολόκληρο στρώμα τροφής για όταν οι κότες σας αρχίζουν να γεννούν γύρω στη 18η εβδομάδα.

Ξεκινήστε τα κοτόπουλα σας δυνατά με μια πλήρη τροφή για αρχάριους. Οι νεοσσοί χρειάζονται 38 ειδικά θρεπτικά συστατικά από την πρώτη μέρα. Για να τους παρέχετε όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, επιλέξτε μια πλήρη τροφή για αρχάριους-καλλιεργητές που περιλαμβάνει Chick Strong™ System.

Για τους νεοσσούς που θα γεννήσουν αργότερα αυγά, επιλέξτε μια τροφή με 18% πρωτεΐνη. Για μικτά κοπάδια και κοτόπουλα με κρέας, επιλέξτε μια πλήρη τροφή με 20% πρωτεΐνη.

Μεταφέρετε τους νεοσσούς σε στιβάδα σε τροφή πλήρους περιεκτικότητας σε ασβέστιο όταν αρχίσουν να γεννούν αυγά περίπου στις 18 με 20 εβδομάδες.

Λάβετε προφυλάξεις κατά των αρπακτικών

Είναι ένας σκληρός κόσμος εκεί έξω για τα κοτόπουλα σας – γεράκια, αλεπούδες, νυφίτσες, κογιότ και άλλα αρπακτικά μικρά και μεγάλα θα προσπαθούν συνεχώς να κυνηγήσουν το σχεδόν ανυπεράσπιστο πουλί. Λάβετε προφυλάξεις για να διατηρήσετε το κοπάδι σας ασφαλές επιστρατεύοντας τη βοήθεια ενός σκύλου φύλακα που είναι φιλικό προς το κοτόπουλο ή χρησιμοποιώντας πλέγμα για να καλύψετε τις υπαίθριες διαδρομές.

Είναι ωραίο να έχετε το κοπάδι σας να περιπλανιέται ελεύθερο στο βοσκότοπό σας, αλλά γρήγορα θα ανακαλύψετε ότι αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να ρισκάρουν τη ζωή τους. Βεβαιωθείτε ότι το κοτέτσι είναι καλά στερεωμένο τη νύχτα, καλύψτε ακόμη και τα πιο μικροσκοπικά κενά στους τοίχους και τον φράχτη και τοποθετήστε το σύρμα κοτόπουλου στο έδαφος κατά μήκος της περιμέτρου του περιβλήματος για να κρατήσετε μακριά τα θηρευτικά που τρυπώνουν.

Bir cevap yazın