Πώς να φτιάξετε μια φυτευτή κήπου με νεράιδες

1
Πώς να φτιάξετε μια φυτευτή κήπου με νεράιδες

Αυτή την άνοιξη άρχισα να προσθέτω «σταθμούς» παιχνιδιού στη φύση σε όλο το οικόπεδο για να κάνω τον εξωτερικό μας χώρο να αισθάνεται ακόμα μεγαλύτερος. Δημιούργησα μια σειρά από μικρούς νεραϊδόκηπους σε αυτούς τους σταθμούς χρησιμοποιώντας απλά υλικά με τη βοήθεια του Juniper. Ήταν εύκολο να γίνουν μαζί και έκαναν μια διασκεδαστική προσθήκη στο σπίτι.

νεραϊδόκηπος

Οι νεράιδες κήποι χωρούν στους μικρότερους χώρους για να επεκτείνουν τις επιλογές παιχνιδιού στον κήπο

Το οικόπεδό μας έχει διαφορετικές ζώνες χρήσης: εντατική καλλιέργεια λαχανικών στα υπερυψωμένα κρεβάτια, έναν υπαίθριο χώρο συγκέντρωσης για όλες τις εποχές, συστήματα κτηνοτροφίας και κομποστοποίησης, ελικοειδή μονοπάτια για βόλτα και έναν κεντρικό ανοιχτό χώρο για παιχνίδι. Αυτός ο χώρος παιχνιδιού στη φύση περιλαμβάνει ένα τραπέζι με άμμο (με κάλυμμα για να κρατούν τις γάτες έξω), καθίσματα με φυσικό κορμό και ένα teepee που είναι και παιδικό κρησφύγετο και υποστήριξη φασολιών. Οι μικροί σταθμοί με νεράιδες στον κήπο δίνουν στα παιδιά περισσότερες επιλογές για ήσυχο παιχνίδι σε μια κάπως απομονωμένη τσέπη, ενώ τα κάνουν επίσης να κινούνται σε όλο τον κήπο για να κάψουν λίγη ενέργεια.

νεράιδα-κήπος-κέντρο-κήπος

Κέντρο του οικοπέδου μας: ο κύριος χώρος παιχνιδιού της φύσης που περιβάλλεται από υπερυψωμένα κρεβάτια, οπωροφόρα δέντρα και θέα από το αίθριο

Το να φτιάξεις έναν παραμυθένιο κήπο είναι τόσο εύκολο ή περίπλοκο όσο θέλεις! Το μόνο που χρειάζεσαι πραγματικά είναι ένα δοχείο, χώμα για γλάστρες, φυτά και λίγη φαντασία. Προσπαθείτε να δημιουργήσετε τη σκηνή για έναν κόσμο μινιατούρα, αφήνοντας χώρο στα παιδιά να προσθέσουν ειδώλια παιχνιδιού, να χτίσουν μικροσκοπικά σπίτια ή οτιδήποτε άλλο ονειρεύονται. Και λιγότερο είναι καλύτερο, καθώς θα προσθέσουν σε αυτό και θα αλλάξουν τον κήπο με την πάροδο του χρόνου.

νεράιδα-κήπος-κοντέινερ-τρύπες

Τρύπες με σφυρί σε τσίγκινα δοχεία για αποστράγγιση

Πήγα την εύκολη και οικονομική διαδρομή με τους νεραϊδόκηπους μας χρησιμοποιώντας μεταχειρισμένα δοχεία. Έκανα τρύπες αποστράγγισης σε έναν φαρδύ, ρηχό μεταλλικό κάδο πλυσίματος που ανακάλυψα. Το υπόστεγο μας έχει μια ξεχασμένη κεραμική ζαρντινιέρα που ξεσκόνισα. Και χρησιμοποίησα χώμα για γλάστρες που περίσσεψαν από τις σπόρους μου.

νεράιδα-κήπος-χώμα-δοχείο

Χαμηλός, μεταλλικός νιπτήρας που επαναχρησιμοποιήθηκε ως δοχείο κήπου με νεράιδα

Σκεφτείτε τις λειτουργίες στοίβαξης καθώς επιλέγετε τα φυτά σας. Έκοψα μερικές παραφυάδες με ρίζες κολλημένες από τον κήπο μας με το θυμάρι και τη ρίγανη. Καθώς μεγαλώνουν, είναι άλλο ένα μέρος από το οποίο μπορώ να βγω για να τρυγήσω όταν ετοιμάζουμε το δείπνο.

νεράιδα-κήπος-βότανα

Νεραϊδόκηπος φυτεμένος με μοσχεύματα από τον κήπο με βότανα

Άλλο ένα δοχείο που γεμίσαμε με παχύφυτα και σεντούμ. Αυτός ο παραμυθένιος κήπος βρίσκεται στην πιο απομακρυσμένη γωνία του κήπου, όπου αναπόφευκτα θα ξεχάσουμε να ποτίσουμε. Αυτά τα φυτά απαιτούν χαμηλό νερό και θα ευδοκιμήσουν όταν μείνουν μόνα τους αυτό το καλοκαίρι.

νεράιδα-κήπος-χαμηλά νερά

Νεραϊδόκηπος φυτεμένος με χαμηλούς νερού και παχύφυτα. Διακοσμημένο με πέτρες και αποξηραμένο λουλούδι αγκινάρας.

Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με αυτές τις εύκολες προσθήκες στο σπίτι. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις ιδέες σας για το πώς ενσωματώνετε το παιχνίδι στο σπίτι σας! Πώς αλλιώς θα κάνετε όλη την οικογένεια ή το νοικοκυριό να συμμετέχει στον εξωτερικό σας χώρο; Πείτε μου για αυτό στα σχόλια παρακάτω!

Bir cevap yazın