Πώς να καθαρίσετε μια βουλωμένη κασέτα ντους – Γρήγορα και εύκολα

4
Πώς να καθαρίσετε μια βουλωμένη κασέτα ντους – Γρήγορα και εύκολα

Στο σπίτι μου, έχουμε ένα βουλωμένο πρόβλημα με την κασέτα ντους. Δεν είναι ότι δεν κάνουμε ντους αρκετά συχνά. Με τον καιρό, έχουμε τη συνήθεια να μην φροντίζουμε τα πράγματα γύρω από το κεφάλι του ντους. Οι βουλωμένες κεφαλές ντους συμβαίνουν λόγω των κοιτασμάτων ορυκτών που παγιδεύονται στο φίλτρο πλέγματος. Όταν συμβεί αυτό, το νερό πηγαίνει από καθαρό σε θολό και μετά πάλι πίσω. Μπορεί επίσης να έχει να κάνει με το να μην καθαρίζετε το ντους μετά από κάθε χρήση.

Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το ντους σας καθαρό.

Τα βουλωμένα δοχεία ντους μπορούν να αποφευχθούν εάν λάβετε αυτά τα απλά μέτρα. Αυτές οι συμβουλές θα σας γλιτώσουν από το να καλέσετε ξανά τον υδραυλικό σας:

Κάθε φορά που ανοίγετε το ντους, ρίξτε μια μικρή ποσότητα νερού από πάνω και αφήστε το για περίπου πέντε λεπτά. Κάντε ένα ντους και αφού περάσουν τα πέντε λεπτά, αδειάστε το βρώμικο νερό στην αποχέτευση. Κάνετε αυτό μέχρι να ξεπλυθεί όλο το νερό. Μην ανησυχείτε αν έχει μείνει λίγο νερό στην αποχέτευση. απλά πρέπει να το αδειάσετε για να μην γεμίσει ξανά.

Κάθε φορά μετά το ντους, αδειάστε ξανά το βρώμικο νερό στην αποχέτευση.

Αυτή τη φορά, γεμίστε την αποχέτευση όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να έχετε περισσότερο χώρο εκεί μέσα. Στη συνέχεια, πιέστε αργά και απαλά το κουμπί αποστράγγισης. Όταν νιώσετε ότι το νερό αρχίζει να μπαίνει στην αποχέτευση, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την όλη διαδικασία από την αρχή. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό μέχρι να ξεπλυθεί όλο το νερό.

Εάν καμία από αυτές τις μεθόδους δεν λειτουργεί, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε την κασέτα ντους σας στο τοπικό κατάστημα υλικού και να αγοράσετε μια νέα. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε την τιμή των ανταλλακτικών δοχείων προτού αποφασίσετε για αυτήν τη μέθοδο, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά προσιτά. Ωστόσο, εάν δεν έχετε μετρητά ή αν απλώς δεν αισθάνεστε άνετα με την αφαίρεση της παλιάς κασέτας ντους, μπορείτε πάντα να πάτε με μια νέα. Αυτά συνήθως λειτουργούν εξίσου καλά με τα παλιά. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το φίλτρο σε αυτό με ένα από τα νέα που είναι διαθέσιμα.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να καθαρίσει μια βουλωμένη κασέτα ντους είναι να προσθέσετε μαγειρική σόδα στο νερό.

Το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι ότι η μαγειρική σόδα είναι γνωστό ότι είναι ένα αποτελεσματικό αποσμητικό. Έτσι, θα θέλετε να προσθέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο στο νερό. Όσο είστε σε αυτό, προσθέστε επίσης ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι. Αυτά τα δύο συστατικά είναι εξαιρετικά καθώς και τα δύο είναι γνωστό ότι σκοτώνουν μικρόβια και βακτήρια.

Μόλις ολοκληρώσετε τον καθαρισμό σας, το επόμενο βήμα για το πώς να καθαρίσετε μια βουλωμένη κασέτα ντους είναι να ρίξετε ένα φίδι στην αποχέτευση. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων που έχουν κολλήσει στην αποχέτευση. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε στη συνέχεια να περάσετε τη νέα σας κασέτα στην αποχέτευση και να είστε στο δρόμο σας.

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μακρά διαδικασία, στην πραγματικότητα δεν είναι. Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάστηκε ήταν λίγες ώρες και η αγορά ενός νέου φυσιγγίου. Μην αφήσετε αυτό το πρόβλημα να σας εμποδίσει να απολαύσετε άλλο το ντους σας. Θα διαπιστώσετε ότι αφού χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε μια βουλωμένη κασέτα ντους, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε ποτέ ξανά μήπως ξεμείνετε από νερό. Τώρα, δεν θα χρειάζεται πλέον να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σε ειδικά φυσίγγια!
Bir cevap yazın