Πώς να κάνετε το διαμέρισμά σας πιο φιλικό προς το περιβάλλον

3
Πώς να κάνετε το διαμέρισμά σας πιο φιλικό προς το περιβάλλον

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ξεβιδώστε

Υπάρχουν πολλά προνόμια στη διαβίωση σε διαμέρισμα. Είναι γενικά πιο εύκολο να διατηρηθούν, μπορεί να είναι πιο προσιτά από ένα σπίτι και αποτελούν εξαιρετικές βραχυπρόθεσμες δεσμεύσεις για όσους βρίσκονται πάντα εν κινήσει. Ωστόσο, ένα από τα μειονεκτήματα της κατοικίας σε διαμερίσματα, ιδιαίτερα αν είστε περιβαλλοντολόγος, είναι συχνά οι περιορισμένες πράσινες δράσεις που διατίθενται. Είτε νοικιάζετε είτε είστε ιδιοκτήτης του διαμερίσματός σας, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε πώς να εμπλακείτε στις προσπάθειες βιωσιμότητας. Ωστόσο, οι φιλικές προς το περιβάλλον αλλαγές μπορούν να εφαρμοστούν παντού, συμπεριλαμβανομένων των διαμερισμάτων.

Είναι σημαντικό για χάρη του μέλλοντός μας εδώ στη Γη να αρχίσουμε να αναλαμβάνουμε πράσινες ενέργειες για να βοηθήσουμε στην ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον. Για όσους ζουν σε διαμερίσματα, το να ξεκινήσετε να κάνετε τον χώρο σας πιο φιλικό προς το περιβάλλον είναι ευκολότερο από ό,τι νομίζετε:

Κατασκευάστε έχοντας κατά νου τη Μητέρα Φύση

Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι στην αρχή, σωστά; Εάν είστε ιδιοκτήτης διαμερίσματος ή ιδιοκτήτης διαμερίσματος, είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην κατασκευή νέων διαμερισμάτων με τα σωστά υλικά. Μερικά από τα καλύτερα βιώσιμα δομικά υλικά για χρήση περιλαμβάνουν:

  • Ανακτημένο ξύλο: Η επαναχρησιμοποίηση υλικών όπως το ανακυκλωμένο ξύλο είναι ένας τέλειος τρόπος για να περιορίσετε τα απόβλητα και να μειώσετε το κόστος παραγωγής. Το ανακυκλωμένο ξύλο έχει επίσης συνήθως πολύ χαρακτήρα, κάτι που μόνο βοηθά να κάνετε κάθε ένα από τα διαμερίσματά σας πιο μοναδικό, ενώ ταυτόχρονα είναι βιώσιμο.
  • Μπαμπού: Αυτό που κάνει το μπαμπού μια εξαιρετική βιώσιμη επιλογή υλικού είναι ο γρήγορος ρυθμός ανάπτυξής του. Το Bamboo είναι έτοιμο για χρήση σε μόλις έξι χρόνια και όταν είναι υψηλής ποιότητας και πωλείται από αξιόπιστους αντιπροσώπους, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και μακράς διαρκείας. Είναι επίσης μια από τις πιο προσιτές επιλογές για να διαλέξετε.
  • Πράσινη μόνωση: Σε αντίθεση με την παραδοσιακή μόνωση που είναι κατασκευασμένη από συνθετικά υλικά, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για το περιβάλλον, η πράσινη μόνωση είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά. Από το παλιό τζιν μέχρι το μαλλί προβάτου, η πράσινη μόνωση είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο της μόνωσης από υαλοβάμβακα και όχι μόνο.

Η λήψη της αρχικής απόφασης για κατασκευή με βιώσιμα υλικά ωφελεί το περιβάλλον μακροπρόθεσμα μειώνοντας τις συνολικές αρνητικές επιπτώσεις. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων των μελλοντικών ενοικιαστών σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας χάρη στα βιώσιμα δομικά υλικά όπως η πράσινη μόνωση συμβάλλοντας στη μείωση της χρήσης ενέργειας. Μπορεί μερικές φορές να είναι πιο ακριβό να επιλέξετε τη βιώσιμη επιλογή από τη μη βιώσιμη αντίστοιχη, αλλά αξίζει το κόστος.

Μην διστάζετε να φύγετε από προϊδιοκτήτες συσκευές

Η βλάβη ή η μη σωστή λειτουργία των συσκευών είναι ένα κοινό πρόβλημα τόσο για τους ενοικιαστές όσο και για τους ιδιοκτήτες. Επιπλέον, πολλά διαμερίσματα εξακολουθούν να έχουν τις ίδιες συσκευές με τις οποίες κατασκευάστηκαν πριν από δεκαετίες. Ενώ ορισμένοι τύποι συσκευών κατασκευάστηκαν σίγουρα για να διαρκούν ανεξάρτητα από την ηλικία, ως επί το πλείστον, πολλοί είναι πλέον αναποτελεσματικοί και αυτό μπορεί να είναι δαπανηρό. Όπως επισημαίνεται από τον Οδηγό Άδειας Γενικών Εργολάβων, «Οι αναποτελεσματικές συσκευές όχι μόνο σπαταλούν ενέργεια, αλλά μπορούν επίσης να σας κοστίσουν επιπλέον χρήματα. Ένα ψυγείο 21 κυβικών ποδιών που χρησιμοποιεί ισχύ 750 watt κοστίζει κατά μέσο όρο 27 $ κάθε μήνα για να λειτουργήσει, το οποίο μπορεί να αθροιστεί γρήγορα όταν λαμβάνετε υπόψη την πρόσθετη κατανάλωση ενέργειας κάθε μήνα». Ωστόσο, με αυτό να ειπωθεί, μην πειράζεστε ακόμα να πετάξετε τις παλιές σας συσκευές.

Αν και μπορεί να εξαρτάται από το πού ζείτε, υπάρχει πιθανώς μια επιχείρηση μεταχειρισμένων συσκευών που μπορείτε και πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Οργανισμοί όπως το Habitat for Humanity έχετε πολλά καταστήματα με τα οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε. Όχι μόνο θα αντικαταστήσουν τις σπασμένες συσκευές με λειτουργικές, αλλά θα πάρουν και τις παλιές σας και θα τις επανατοποθετήσουν. Οι συσκευές που διαθέτουν αυτοί οι τύποι επιχειρήσεων χρησιμοποιούνται συνήθως ελαφρά και επεξεργασμένες για να είναι καλές σαν καινούριες. Αυτό μειώνει τη συνολική επίδραση στο περιβάλλον αυξάνοντας τις λειτουργίες καλύτερης χρήσης ενέργειας, ελαχιστοποιώντας τα απόβλητα και παρέχοντας περισσότερα υλικά προς επαναχρησιμοποίηση.

Οι μικρές αλλαγές έχουν μεγάλες επιπτώσεις

Το να θέλετε να κάνετε κάποιες πράσινες αλλαγές στο διαμέρισμά σας είναι κατανοητό καθώς αρχίζουμε να μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για σοβαρές περιβαλλοντικές απειλές και προβλήματα. Ωστόσο, αξίζει να έχετε κατά νου ότι είναι εύκολο να υπερφορτώσετε τον εαυτό σας όταν αναλαμβάνετε μεγάλα φιλικά προς το περιβάλλον έργα και ανακαινίσεις. Επιπλέον, δεν είναι πάντα δυνατό να κάνετε αυτές τις αλλαγές που αλλάζουν το διαμέρισμα. Ενώ οι μεγάλες πράσινες δράσεις είναι σίγουρα σημαντικές, οι μικρές, καθημερινές πράσινες δράσεις είναι εξίσου απαραίτητες για την υγεία του πλανήτη. Δοκιμάστε να ενσωματώσετε μερικά από τα απλές πράσινες ενέργειες που βρίσκονται σε πράγματα όπως οι φιλικοί προς το περιβάλλον οδηγοί διαμερισμάτων αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε. Μπορεί να αισθάνεστε ίσως αναποτελεσματικό, αλλά το να αλλάξετε τις συνήθειές σας για να έχετε μεγαλύτερη συνείδηση ​​του περιβάλλοντος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τη διαφορά, ανεξάρτητα από το πού ζείτε.

Το Amazon και το λογότυπο της Amazon είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc ή των θυγατρικών της. Οι πάροχοι ενοικίασης δεν θα αρνηθούν να νοικιάσουν μια μονάδα ενοικίασης σε ένα άτομο επειδή το άτομο θα παράσχει την πληρωμή ενοικίου, εν όλω ή εν μέρει, μέσω ενός κουπονιού για βοήθεια για ενοικίαση κατοικίας που παρέχεται από την Περιφέρεια ή την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Bir cevap yazın