Πώς να διαχειριστείτε ένα έργο ανακαίνισης σπιτιού

3
Πώς να διαχειριστείτε ένα έργο ανακαίνισης σπιτιού

Πώς να διαχειριστείτε ένα έργο ανακαίνισης σπιτιού – Bokesol

Έργο ανακαίνισης σπιτιού

  1. Η διαχείριση ενός έργου ανακαίνισης σπιτιού δεν είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε μόνοι σας. Αντίθετα, θα πρέπει να προσλάβετε έναν αρχιτέκτονα για να αναλάβει τα ηνία. Ένας αρχιτέκτονας θα είναι σε θέση να εξηγήσει τους οικοδομικούς κώδικες, να διαχειριστεί τις προσδοκίες και να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε. Ένας αρχιτέκτονας θα παράσχει επίσης μια σύμβαση που καθορίζει το εύρος των εργασιών και καθορίζει την επικοινωνία μεταξύ εσάς και του αναδόχου. Είναι σημαντικό να προσλάβετε μια ομάδα επαγγελματιών και θα πρέπει να μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας τη διαδικασία ανακαίνισης.
  2. Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι θα προσλάβετε μια σειρά από διαφορετικές επιχειρήσεις για να ολοκληρώσετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν περιττό κόστος, καλό είναι να διατηρείτε ένα αρχείο με οποιαδήποτε αλληλογραφία έχετε με αυτές τις επιχειρήσεις. Αυτά τα έγγραφα χρειάζονται συχνά αργότερα στη διαδικασία ανακαίνισης. Μόλις έχετε μια λίστα με τους αναδόχους, είναι καιρός να κάνετε μια λίστα με τα στοιχεία επικοινωνίας τους.
  3. Ένα άλλο σημαντικό βήμα στη διαδικασία σχεδιασμού είναι να διατηρείτε μια λίστα επαφών για τις διάφορες επιχειρήσεις που θα χρησιμοποιήσετε για να ολοκληρώσετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας. Σημειώστε τους αριθμούς τηλεφώνου και τις διευθύνσεις email τους. Θα είναι χρήσιμο εάν χρειαστεί να ανατρέξετε σε αυτές τις επαφές αργότερα. Ομοίως, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα κέντρο μηνυμάτων στο σπίτι σας για να παρακολουθείτε τις διάφορες επιχειρήσεις που έχετε ασχοληθεί. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε ποιοι είναι διαθέσιμοι όταν τους χρειάζεστε.
  4. Η τήρηση μιας λίστας εργολάβων θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την πρόοδο και το χρονοδιάγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να συντονιστείτε με όλες τις συναλλαγές που εμπλέκονται στην ανακαίνισή σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να κρατάτε μια λίστα με όλες τις διαφορετικές εταιρείες που χρειάζεστε. Η κατοχή μιας λίστας είναι επίσης χρήσιμη όταν πρόκειται για την παρακολούθηση της υπηρεσίας πισίνας, της υπηρεσίας γκαζόν, ακόμη και ενός συστήματος ασφαλείας.
  5. Η τήρηση λίστας εργολάβων είναι σημαντική για όλη τη διαδικασία ανακαίνισης. Μπορείτε να προσλάβετε διάφορες επιχειρήσεις για να ολοκληρώσετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας και καλό είναι να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ίσως χρειαστεί να ανατρέξετε σε αυτά κατά τη διαδικασία ανακαίνισης, επομένως είναι σημαντικό να τα έχετε στη διάθεσή σας. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να προγραμματίσετε το έργο. Ένα κέντρο μηνυμάτων είναι μια εξαιρετική ιδέα για να κάνει τη διαδικασία πιο αποτελεσματική.
  6. Η ύπαρξη μιας ομάδας συναλλαγών είναι απαραίτητη για οποιονδήποτε έργο ανακαίνισης σπιτιού. Ένας διαχειριστής έργου θα διασφαλίσει ότι τηρούνται όλες οι προθεσμίες και ότι ο προϋπολογισμός παραμένει εντός του προϋπολογισμού σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε μια λίστα με αναφορές. Όταν ένας εργολάβος προσλαμβάνεται για να κάνει την εργασία, θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει την ασφάλισή του. Εάν η εργασία γίνει σωστά, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα από το κόστος εργασίας και υλικών.
  7. Εκτός από την πρόσληψη εργολάβου, θα πρέπει επίσης να προσλάβετε έναν διαχειριστή έργου. Ένας διαχειριστής έργου μπορεί να διασφαλίσει ότι η ανακαίνιση θα προχωρήσει ομαλά και ότι οι προϋπολογισμοί τηρούνται. Μπορούν ακόμη και να υποβάλουν αίτηση για άδειες εκ μέρους σας και να διαπραγματευτούν αλλαγές με τις αρχές, εάν είναι απαραίτητο. Εάν προσλάβετε έναν διαχειριστή έργου, θα εξετάσει επίσης τις προσφορές σας για να βεβαιωθεί ότι είναι εντός του προϋπολογισμού και εντός του χρόνου. Επιπλέον, θα φροντίσουν να ακολουθήσουν όλους τους κανονισμούς πριν ξεκινήσει το έργο.
  8. Το πιο σημαντικό στοιχείο κατά την πρόσληψη ενός εργολάβου είναι η φήμη του. Όχι μόνο πρέπει να έχουν καλή φήμη στον κλάδο, αλλά θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να σας προσφέρουν τις καλύτερες τιμές για τις υπηρεσίες τους. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε έναν καλό ανακαινιστή είναι να ρωτήσετε γύρω σας και να δείτε τι έχουν να πουν άλλα άτομα για την εμπειρία τους με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ένας καλός διευθυντής ανακαίνισης θα μπορεί να σας πει ποιες εταιρείες έχουν τη μεγαλύτερη φήμη και ποιες αξίζει να προσλάβετε.
  9. Εκτός από την πρόσληψη εργολάβου, οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο πρόσληψης ενός διαχειριστή έργου. Ένας διαχειριστής έργου είναι ηγέτης και θα πρέπει να μπορεί να επιβλέπει μια μεγάλη ομάδα. Ως αποτέλεσμα, θα γνωρίζουν ποιος είναι υπεύθυνος για τι και θα μπορούν να αποτρέψουν προβλήματα και να αποφύγουν λάθη. Ένας καλός διαχειριστής έργου θα έχει επίσης εμπειρία να συναλλάσσεται με τον τοπικό δήμο και να επιθεωρεί τις εργασίες για να διασφαλίσει ότι όλα γίνονται σωστά.


Bir cevap yazın