Ποιες είναι οι καλύτερες ράτσες κοτόπουλου για εκτροφή;

2
Ποιες είναι οι καλύτερες ράτσες κοτόπουλου για εκτροφή;

Δεν βλέπουμε πάντα ένα άτομο που πρόκειται να ξεκινήσει ένα εγχείρημα εκτροφής κοτόπουλων, οπότε χαϊδέψτε τον εαυτό σας στην πλάτη για να αποφασίσετε να γίνετε. Πράγματι, η εκτροφή κοτόπουλων είναι ένα επίπονο έργο που απαιτεί σωστή γνώση, δέσμευση και υπευθυνότητα. Ορισμένες ράτσες χρειάζονται ακόμη και ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένης της μοναδικής προσαρμογής τους στο περιβάλλον. Έτσι, η επιλογή της σωστής ράτσας κοτόπουλου για εσάς καθορίζει τελικά τη συνολική εμπειρία εκτροφής κοτόπουλου.

Τώρα κάποιοι θέλουν να εκτρέφουν κοτόπουλα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν ξέρουν ποιες ράτσες να επιλέξουν και τι ακριβώς χρειάζονται ή θέλουν. Έτσι, αυτή η ανάρτηση θα δώσει στους αρχάριους εκτροφείς κοτόπουλου μια λίστα με τα καλύτερα ράτσες κοτόπουλου για να μεγαλώσετε στο σπίτι σας.

πέντε κοτόπουλα που στέκονται σε μια σειρά

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ

Ως εκτροφέας, κάποιος πρέπει να καθορίσει τον σκοπό του στην εκτροφή κοτόπουλων και όχι στην εκτροφή των ζώων χωρίς να γνωρίζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε ράτσας. Τα δικα σου γνώσεις για την εκτροφή κοτόπουλων εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του κοπαδιού και την επιστροφή της επένδυσης στο εγχείρημά σας. Οι άνθρωποι εκτρέφουν κοτόπουλα για πολλούς και διάφορους λόγους:

Οι άνθρωποι εκτρέφουν κοτόπουλα για φρέσκα οικιακά προϊόντα όπως κρέας και αυγά.

Οι άνθρωποι τα κρατούν ως κατοικίδια.

Τα κοτόπουλα δημιουργούν εξαιρετικό λίπασμα.

Τα κοτόπουλα τρέφονται με ενοχλητικά ζωύφια και ζιζάνια.

Οι άνθρωποι μπορούν να πουλήσουν κοτόπουλα καλής ποιότητας σε υψηλή τιμή.

Οι άνθρωποι ήθελαν να έχουν ένα αξιόλογο χόμπι.

Τα κοτόπουλα είναι ψυχρά και δεν κάνουν τόσο θόρυβο σε σύγκριση με άλλα ζώα φάρμας.

Ενώ αναφέραμε αρκετούς λόγους που οι άνθρωποι εκτρέφουν κοτόπουλα, οι πιο συνηθισμένοι, και αναμφίβολα οι πιο σημαντικοί, είναι τα αυγά και το κρέας κοτόπουλου. Αυτά τα προϊόντα παρέχουν εξαιρετική διατροφή για το νοικοκυριό, και μπορείτε ακόμη και να επωφεληθείτε από αυτά.

κοτόπουλα που περιφέρονται στην πίσω αυλή

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΕΚΤΡΟΦΗ

Rhode Island Reds

Τα Rhode Island Reds είναι τα τυπικά σας κοτόπουλα που συνήθως τριγυρνούν στην πίσω αυλή χωρίς να προκαλούν μεγάλη ενόχληση. Είναι αρκετά χαλαροί, ανεξάρτητοι και εντάξει με τον περιορισμό. Αυτή η φυλή είναι κοτόπουλα υψηλής ωοτοκίας, διπλής χρήσης που είναι τέλεια για αρχάριους εκτροφείς. Με μια υγιή κότα Rhode Island Red που παράγει περίπου 250 μεσαίου μεγέθους καφέ αυγά κάθε χρόνο, μπορείτε σίγουρα να κάνετε μια λογική απόδοση επένδυσης σε ελάχιστο χρόνο.

Τζέρσεϊ Γίγαντας

Ένα άλλο αγαπημένο σε αυτή τη λίστα είναι το Jersey Giant, το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι μια μεγάλη ράτσα κοτόπουλου. Είναι αναμφισβήτητα οι πιο βαριές ράτσες κοτόπουλου μέχρι σήμερα. Τα ήρεμα και πειθήνια κοτόπουλα μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο και τροφή για να φτάσουν στο μέγιστο σχήμα και μέγεθός τους, αλλά είναι δίκαιοι παραγωγοί μεγάλων αυγών (γνωστά ως καλά χειμώνας στρώματα). Η φυλή είναι επίσης φιλικά κοπάδια και συνήθως δεν είναι επιθετική, ακόμα και οι πετεινοί. Με το γιγάντιο σώμα και τα χοντρά φτερά τους, οι γίγαντες του Τζέρσεϋ θεωρούνται ανθεκτικοί στο κρύο.

Μπαφ Όρπινγκτον

Αυτή η βρετανική ράτσα κοτόπουλου είναι από τις πιο εύκολες στην εκτροφή και είναι πασίγνωστη για την ικανότητά της στην ωοτοκία και την εκπληκτική της εμφάνιση. Τα Buff Orpington γεννούν περίπου 175 έως μεσαίου μεγέθους ανοιχτό καφέ αυγά ετησίως, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορούν να παράγουν έως και 340. Είναι φιλικά και εξαιρετικά αξιαγάπητα με τα χνουδωτά, λεπτά φτερά τους. Το σώμα τους μπορεί να είναι ογκώδες με την πρώτη ματιά, αλλά στην πραγματικότητα είναι τα χνουδωτά φτερά τους που τους δίνουν το σχήμα.

White Plymouth Rocks

Με καταγωγή από τη Βοστώνη, το Plymouth Rocks επανεμφανίστηκε στο Worcester της Μασαχουσέτης, ως πτηνά επιλεκτικής εκτροφής που προορίζονταν να χρησιμεύσουν ως διπλής χρήσης. Αυτά τα κοπάδια είναι εξαιρετικά φιλικά και αποτελούν ένα τέλειο κοτόπουλο στην αυλή – είναι πολύ δραστήρια και ελευθέρας βοσκής πουλιά. Η φυλή είναι αναγνωρίσιμη για το έντονο κόκκινο μονό χτενάκι της που αποτελείται από πέντε αιχμές, ροδέλες και λοβούς αυτιών. Επιπλέον, μπορούν να παράγουν περίπου 200 μεγάλα καφέ αυγά κάθε χρόνο, καθιστώντας το μια από τις πιο μαζικής παραγωγής ράτσες κοτόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ).

Ντομινίκ

Οι Dominiques, ή Pilgrim Fowls, είναι μια από τις πιο ευγενικές ράτσες κοτόπουλου στον κόσμο, καθιστώντας τα εύκολη λεία για τα αρπακτικά λόγω της παθητικής τους συμπεριφοράς. Αυτή η φυλή είναι διπλής χρήσης και παλαιότερα τα φτερά της χρησιμοποιούνταν ειδικά ως γέμιση σε μαξιλάρια και στρώματα. Παράγουν αρκετή ποσότητα αυγών, γεννώντας περίπου 180 μεσαίου μεγέθους, καφέ αυγά ετησίως. Οι Dominiques είναι αξιολάτρευτα ευγενικοί, σε σημείο που μπορείτε να τους εκπαιδεύσετε να φας στο χέρι σου. Επιπλέον, είναι η παλαιότερη ράτσα κοτόπουλου στις ΗΠΑ. Αν ψάχνετε για κατοικίδια για να δώσετε στα παιδιά σας, ο Dominiques θα γίνει ο τέλειος σύντροφος.

Υβρίδια

Οι υβριδικές φυλές εκτρέφονται για συγκεκριμένο σκοπό. Για παράδειγμα, ορισμένα είδη όπως οι Χρυσοί Κομήτες εκτρέφονται για να γεννούν όσο το δυνατόν περισσότερα αυγά, αλλά καταναλώνουν μόνο μια ελάχιστη ποσότητα τροφής. Τα υβρίδια μπορούν να σας δώσουν το ROI που θέλετε, παράγοντας περίπου 280 καφέ αυγά μεσαίου μεγέθους κάθε χρόνο. Εάν είστε μόνο για κέρδος, αυτή η ρύθμιση μπορεί να λειτουργήσει για εσάς. Το μειονέκτημα των υβριδικών φυλών είναι ότι η ωοτοκία με ρυθμό πάνω από το κανονικό μπορεί να επιβαρύνει το σώμα της κότας.

ΤΕΛΙΚΑ ΛΟΓΙΑ

Η εκτροφή κοτόπουλων μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους μια αξιόλογη και διασκεδαστική εμπειρία, για να μην αναφέρουμε κέρδος, μακροπρόθεσμα. Ενώ η εκτροφή κοτόπουλων μπορεί να είναι αποθαρρυντική στην αρχή, σίγουρα θα το απολαύσατε μόλις το αποκτήσετε. Εφόσον μεγαλώνουμε ζωντανά πλάσματα όπως τα κοτόπουλα, πρέπει να τα φροντίζουμε όπως θα κάναμε ένα ζωντανό ον. Εξάλλου, μπορούμε να παράγουμε κοτόπουλα καλής ποιότητας μόνο με την κατάλληλη επεξεργασία και άριστη συντήρηση. Καλή διασκέδαση!

Bir cevap yazın