Ποια είδη χρειάζονται για έναν εκτροφέα κοτόπουλου;

5
Ποια είδη χρειάζονται για έναν εκτροφέα κοτόπουλου;

Το να μεγαλώνεις νεοσσούς μπορεί να είναι αρκετά επιβαρυντικό αν είναι η πρώτη σου φορά, ειδικά αν δεν γνωρίζεις τα βασικά της γονιμοποίησης και δεν έχεις τα απαραίτητα πράγματα για να το κάνεις. Θα ήταν καλύτερο να είχατε έναν καλά προετοιμασμένο εκτροφέα κοτόπουλου εξοπλισμένο με τις κατάλληλες προμήθειες που απαιτούνται για τη στέγαση των νεοσσών και τη διατήρησή τους καλοφαγητά και ζεστά. Ευτυχώς, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι τα μωρά σας θα λάβουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Εδώ είναι επτά βασικά στοιχεία που θα χρειαστείτε για την εκτροφή κοτόπουλου:

Chick Brooder Area ή Guard

Πρώτα θα χρειαστείτε μια περιοχή εκτροφής ή ένα μέρος χωρίς ρεύματα για να στεγάσετε τους νεοσσούς σας. Υπάρχουν καταστήματα ζωοτροφών και αγροτικών ειδών που πωλούν μεγάλες μπανιέρες για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, ενώ μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε εξειδικευμένους εκτροφείς εξοπλισμένους με θερμότητα. Μπορεί επίσης να κατασκευαστεί μια παιδική πισίνα, πλαστική μπανιέρα, χαρτόνι ή οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο μεγάλο δοχείο. Εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μια περιοχή γονιμοποίησης που θα φτιάξετε μόνοι σας, βεβαιωθείτε ότι παρέχει τουλάχιστον δύο τετραγωνικά πόδια χώρου για κάθε νεοσσό.

Λάμπα θερμότητας Chick Brooder

Εάν δεν έχετε έναν πλήρη εκτροφέα κοτόπουλου με πηγή θερμότητας, θα χρειαστείτε ένα λάμπα θερμότητας brooder με λάμπα 250 watt για να κρατάτε τα κοτόπουλα σας ζεστά. Αυτό το μέγεθος λάμπας θα ζεστάνει περίπου 75 νεοσσούς σε θερμοκρασία 50 βαθμών Φαρενάιτ. Καλά θα κάνετε να αγοράσετε δύο κουδούνια, οπότε θα έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που καεί το άλλο. Οι νεοσσοί σας θα πεθάνουν αν κρυώσουν πολύ.

Ο λαμπτήρας πρέπει να έχει ένα περίβλημα με μεταλλικό προστατευτικό ασφαλείας για να αποτρέψει την έναρξη πυρκαγιάς σε περίπτωση πτώσης (οι λαμπτήρες των 250 watt τείνουν να λειτουργούν πολύ ζεστά). Είναι επίσης χρήσιμο να έχετε μια λάμπα ρυθμιζόμενου ύψους ή μια λάμπα με μέσα κίνησης για ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Η περιοχή κάτω από τη λάμπα πρέπει να είναι 95 βαθμούς Φαρενάιτ την πρώτη εβδομάδα. τότε, πρέπει να έχει μείωση 5 μοιρών κάθε εβδομάδα έως ότου οι νεοσσοί είναι εντελώς φτερωτοί. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου έξι εβδομάδες ή έως ότου η νυχτερινή εξωτερική θερμοκρασία φτάσει τη θερμοκρασία στόχο.

Γκοτόπουλα

τρεις νεοσσοί, πορτοκαλί κουβέρτα

Απλά βάζα Mason με βάσεις θα αρκέσουν νεοσσός ποτίστρες για τις πρώτες δύο εβδομάδες. Θα βρείτε τα βάζα που χρειάζονται αναπλήρωση πιο συχνά καθώς μεγαλώνουν οι νεοσσοί σας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε δύο βάζα μισού γαλονιού Mason με βάσεις για κάθε 25 νεοσσούς και να τα ξαναγεμίζετε κάθε δύο ή τρεις ημέρες. Κάθε βάση πρέπει να έχει μια μικρή γούρνα στην οποία να έχουν πρόσβαση οι νεοσσοί χωρίς να πέσουν μέσα (αν πέσουν και κρυώσουν, μπορεί να πεθάνουν).

Μόλις τα κομψά σας είναι λίγο μεγαλύτερα, μπορούν να χειριστούν μια ποτίστρα μεγαλύτερη ή σε μέγεθος γαλονιού. Μετά από περίπου δύο εβδομάδες, μεταβείτε σε μια μεταλλική ποτίστρα 5 γαλονιών. Τοποθετήστε τις ποτίστρες σε ένα κομμάτι ξύλο ή άλλες αυτοσχέδιες βάσεις για να αποφύγετε την πτώση ρινισμάτων στο νερό.

Ταΐστρα νεοσσών

Οι ταΐστρες μεγέθους νεοσσών μπορούν να βοηθήσουν την πρώτη εβδομάδα της ωοτοκίας. Έχουν τρύπες από τις οποίες μπορούν να ραμφίσουν οι νεοσσοί, σχεδιασμένες έτσι ώστε να μην μπορούν να μπουν μέσα στη τροφή ούτε ένα κότσι μέσα της, πράγμα που σημαίνει ότι εξοικονομείτε χρήματα που θα ξοδέψετε σε σπατάλη τροφής που αντισταθμίζει την τιμή των ταΐστρων.

Να επιτρέπεται η απεριόριστη πρόσβαση στον τροφοδότη ανά πάσα στιγμή. Την πρώτη μέρα, απλώστε λίγη τροφή για νεοσσούς σε ένα κομμάτι χαρτόνι και μετά χτυπήστε το. Οι νεοσσοί θα βρουν γρήγορα την τροφή και ο ήχος από τα ράμφη που χτυπούν το χαρτόνι θα οδηγήσει τους άλλους στον ήχο. Μετά από μία ή δύο εβδομάδες, μεταβείτε σε μια τροφοδοσία τύπου σωλήνα, αλλά αφήστε τη νεοσσό και τις νέες ταΐστρες έξω μαζί για μία ή δύο ημέρες για να βεβαιωθείτε ότι θα βρουν τη νέα τροφή.

Κλινοσκεπάσματα γκόμενα

ρινίσματα πεύκου

Ακριβώς όπως οι μεγαλύτερες κότες, έτσι και οι νεοσσοί χρειάζονται κρεβάτι. Τα καλύτερα είναι τα ρινίσματα πεύκου, καθώς ο σανός ή το άχυρο μπορούν εύκολα να χαθούν. Αν και, πολλοί ξεκινούν τα κοτόπουλα σε μια εφημερίδα που καλύπτεται με ύφασμα υλικού. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να αποφύγετε να ξεκινήσετε τα κοτοπουλάκια μόνο στην εφημερίδα, καθώς είναι πολύ ολισθηρή. η οποία μπορεί να προκαλέσει στα νεοσσούς να αναπτύξουν μια κατάσταση που ονομάζεται «απλωμένα πόδια».

Chick Starter

Ταΐστε τα κοτόπουλα σας υψηλής ποιότητας τροφή ή γκόμενα μίζα. Τηρείτε πάντα τις συστάσεις τροφοδοσίας του κατασκευαστή, καθώς οι διαφορετικές τροφοδοσίες μεταβάλλονται με διαφορετικούς ρυθμούς.

Σπουδαίος: Η τροφή για ορεκτικά νεοσσών διατίθεται σε μη φαρμακευτικές και φαρμακευτικές φόρμουλες. Εάν τα μωρά σας είναι εμβολιασμένα για κοκκιδίωση στο εκκολαπτήριο, μην χρησιμοποιείτε τη φαρμακευτική τροφή. Εάν δεν είναι εμβολιασμένοι, ίσως θελήσετε να τους δώσετε φαρμακευτική τροφή για πρόσθετη προστασία.

Συμπληρώματα γκόμενα

Νεοσσός συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν την ανάπτυξή τους. Παραδείγματα τέτοιων είναι:

  • Gro Gel Plus- ένα τζελ που ταΐζετε σε νέα νεογνά για να τα βοηθήσετε στον εντοπισμό της τροφής.
  • Quik Chik- ένας ηλεκτρολύτης και μια σκόνη βιταμινών που προσθέτετε στο νερό του νεοσσού.
  • Γη διατόμων (κατηγορίας τροφίμων)-μπορεί να πασπαλιστεί στην τροφή για περαιτέρω πρόληψη ασθενειών. Όταν μεγαλώσουν οι νεοσσοί, απλώστε το στο κοτέτσι (φροντίστε να φοράτε αναπνευστήρα) για να εξοντώσετε τα ακάρεα.
  • Τρίψιμο- Χρήσιμο μετά την πρώτη εβδομάδα εάν οι νεοσσοί έχουν πρόσβαση σε σκουλήκια ή ζωύφια. Αυτό τους επιτρέπει επίσης να αφομοιώνουν καλύτερα την «πραγματική» τροφή.

Bir cevap yazın