Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μιας πλάκας θερμότητας Chick Brooder

1
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μιας πλάκας θερμότητας Chick Brooder

Το A Farmish Kind of Life συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα πρόγραμμα διαφήμισης θυγατρικών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους ιστότοπους ένα μέσο για να κερδίζουν διαφημιστικά τέλη μέσω διαφήμισης και σύνδεσης με Amazon.com. Μπορείτε να δείτε την πλήρη αποκάλυψη συνεργατών μας εδώ.

Θα ομολογήσω, μερικές φορές αργώ λίγο να ενταχθώ στις τάσεις. Ο κόσμος έχει μιλήσει για τις πλάκες θέρμανσης chick brooder εδώ και χρόνια, αλλά δεν τις δοκίμασα ποτέ ο ίδιος. Στην πραγματικότητα, όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά, θεώρησα ότι το κόστος ήταν απαγορευτικό – ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι είχα ήδη τέλεια καλές λάμπες θερμότητας στον αχυρώνα μου.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω λάμπα θερμότητας ή θερμαντική πλάκα;

Οι θερμικές πλάκες προωθούνται ως ένας ασφαλέστερος τρόπος για να διατηρούνται ζεστοί οι νεοσσοί. Ωστόσο, ποτέ δεν είχαμε προβλήματα με τη χρήση λαμπτήρων θερμότητας στο αγρόκτημά μας. Τα κρεμούσαν πάντα από ένα γάντζο στην οροφή με ρυθμιζόμενη αλυσίδα ή βαρύ σύρμα. Ποτέ δεν κρεμάστηκαν από το ηλεκτρικό καλώδιο της λάμπας και ποτέ δεν κούμπωναν στο πλάι του γεννήτορα. Επειδή δεν είχαμε ποτέ προβλήματα με την ασφάλεια των λαμπτήρων, οι θερμαντικές πλάκες δεν ήταν κάτι που κοίταξα ποτέ πολύ προσεκτικά.

Ωστόσο, ενώ δεν είχαμε ποτέ προβλήματα ασφάλειας με τους λαμπτήρες θερμότητας στον αχυρώνα μας, γνωρίζω ότι οι λαμπτήρες θερμότητας χρειάζονται πολλή ενέργεια για να λειτουργήσουν. Ήξερα επίσης ότι η πιο πρόσφατη καταπακτή μας έφερε σε μια κατάσταση όπου οι νεοσσοί θα έπρεπε να μείνουν στο σπίτι για μερικές ημέρες όταν έβγαιναν από τη θερμοκοιτίδα. Δεν ήθελα να βρω μια ασφαλή εγκατάσταση για μια λάμπα θερμότητας στο γραφείο μου, οπότε ήρθε η ώρα να ψάξω για μια διαφορετική επιλογή.

Ως εκ τούτου, βρέθηκα στο Amazon αναζητώντας μια θερμαντική πλάκα και αποφάσισα να την αγοράσω Rent-a-Coop Chick Θερμαντική Πλάκα. Διάλεξα το πιάτο 12″ x 12″, που ζεσταίνει 20 νεοσσούς.

Ήταν πολύ εύκολο να συναρμολογηθεί: βασικά μια μεγάλη θερμαντική πλάκα με τέσσερα κόκκινα πόδια που βιδώνονται στις γωνίες και μπορούν να ρυθμιστούν προς τα πάνω ή προς τα κάτω για οποιοδήποτε ύψος λειτουργεί για τα κοτοπουλάκια σας καθώς μεγαλώνουν. Η θερμαντική πλάκα συνδέεται σε μια πρίζα 110 V. Λάβετε υπόψη ότι χρειάζεται περίπου μία ώρα για να ζεσταθεί, οπότε μην προσθέσετε τους νεοσσούς σας μέχρι να είναι έτοιμο!

Πώς λειτουργεί μια θερμαντική πλάκα εκτροφής νεοσσών;

Μια θερμαντική πλάκα νεοσσών προορίζεται να μιμείται μια κότα μαμά. Οι νεοσσοί πιέζουν την πλάτη τους πάνω στην θερμαντική πλάκα για να ζεσταθούν, όπως θα έκαναν με το δέρμα/τα φτερά κάτω από την κότα της μαμάς τους. Η «θερμότητα» της πλάκας ρυθμίζεται ανυψώνοντας ή κατεβάζοντας την πλάκα. Δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε ένα θερμόμετρο κάτω από τη θερμαντική πλάκα (όπως θα μπορούσατε να κάνετε σε έναν κοτόπουλα με λάμπα θερμότητας) επειδή η πλάκα δεν εκπέμπει θερμότητα με τον ίδιο τρόπο που κάνει μια λάμπα. Η συμπεριφορά των νεοσσών σας θα σας πει αν είναι πολύ ζεστά, πολύ κρύα ή απλά σωστά.

  • Αν αυτοί αρνηθείτε να πάτε από κάτω Η πλάκα θερμότητας είναι είτε πολύ χαμηλή για να χωρέσει από κάτω, είτε είναι πολύ χαμηλή και ο χώρος από κάτω είναι πολύ ζεστός.
  • Αν αυτοί αρνηθεί να βγει από κάτω του καθόλου (και κελαηδούν συνέχεια με δυσαρεστημένο τρόπο) σημαίνει γενικά ότι είναι πολύ κρύα. Χαμηλώστε το πιάτο μερικά κλικ.
  • Αν είναι μέσα και έξω, τρώγοντας και πίνοντας Και όταν κοιμάστε και κάνετε παρέα κάνοντας χαρούμενους ήχους γκόμενας, πιθανότατα έχετε το πιάτο στο σωστό ύψος. Μια καλή συμβουλή είναι να προσαρμόσετε τα πόδια έτσι ώστε η μία πλευρά της πλάκας θέρμανσης να κάθεται χαμηλότερα από την άλλη (έτσι φαίνεται ότι η πλάκα βρίσκεται σε διαγώνιο με το δάπεδο του μεγαλύτερου ορόφου.) Κάνοντας αυτό, θα έχετε μια επιλογή για άνετα ύψη . Οι μικρότεροι νεοσσοί μπορούν να κρεμαστούν εκεί όπου το πιάτο είναι χαμηλότερα στο έδαφος και να είναι ακόμα ζεστοί, ενώ οι νεοσσοί που είναι μεγαλύτεροι/μεγαλώνουν πιο γρήγορα μπορούν να κρεμαστούν εκεί όπου έχουν λίγο περισσότερο χώρο.
  • Η θερμαντική πλάκα του νεοσσού πρέπει να μεγαλώνει καθώς μεγαλώνουν οι νεοσσοί, γι’ αυτό δώστε προσοχή στη συμπεριφορά των νεοσσών για να ξέρετε πότε χρειάζονται λίγο περισσότερο χώρο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας πλάκας θέρμανσης νεοσσών;

Μια θερμική πλάκα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. ο Έκδοση Rent-a-Coop θερμαντικής πλάκας Αγόρασα ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιώ μόνο 20 βατ/ώρα σε σύγκριση με τα 250 βατ/ώρα μιας λάμπας θερμότητας. Σίγουρα ένα όφελος για όσους έχουν περισσότερη ενεργειακή συνείδηση ​​ή ακόμα και εκτός δικτύου.

Μια θερμαντική πλάκα τροφοδοσίας ενέχει λιγότερο κίνδυνο πυρκαγιάς από μια λάμπα θερμότητας. Μπορώ να ακουμπήσω το χέρι μου στην κάτω πλευρά της συγκεκριμένης πλάκας θέρμανσης τροφοδότη Rent-a-Coop χωρίς πρόβλημα. Δεν μπορώ, ωστόσο, να αγγίξω μια λάμπα θερμότητας χωρίς να καώ. Για όσους είναι νευρικοί σχετικά με τον κίνδυνο πυρκαγιάς μιας λάμπας θερμότητας, η χρήση θερμικών πλακών μπορεί να σας προσφέρει περισσότερη ηρεμία.

Φαίνεται να αρέσει στους κοτόπους! Μόλις βγήκαν από τη θερμοκοιτίδα και μπήκαν στον εκτροφέα, οι περισσότεροι από τους νεοεκκολαφθέντες νεοσσούς κατάλαβαν αμέσως τη θερμαντική πλάκα και ήταν ευτυχείς να κάνουν παρέα κάτω από αυτήν.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης μιας πλάκας θέρμανσης νεοσσών;

Δεν μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει κάτω από την πλάκα θερμότητας. Αν δεν σηκώσετε τη θερμαντική πλάκα ή κάνετε άβολες στάσεις γιόγκα για να δοκιμάσετε να κοιτάξετε από κάτω, δεν ξέρετε πραγματικά τι συμβαίνει με τους νεοσσούς – μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από τη χρήση μιας λάμπας θερμότητας! Όταν οι νεοσσοί ήταν στο γραφείο μου τις πρώτες μέρες, ήταν συνεχώς έξω, αλλά μόλις μετακόμισαν στον αχυρώνα όπου έκανε πολύ πιο κρύο, έμειναν λίγο περισσότερο κάτω από το πιάτο. (Όμως ήταν ακόμα απόλυτα ευχαριστημένοι!)

Υπάρχουν αποκλίσεις σχετικά με το πόσο καιρό οι νεοσσοί θα το χρησιμοποιούν ή θα χωρούν κάτω από αυτό. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι οι νεοσσοί ξεπερνούν το πιάτο πολύ σύντομα και στη συνέχεια αλλάζουν σε μια λάμπα θερμότητας ούτως ή άλλως. Μπορεί επίσης να καταλήξετε με μια γκόμενα που απλά δεν μπορεί να καταλάβει πώς να πάει κάτω από το πιάτο και αντ ‘αυτού τρέχει τριγύρω φρικάροντας επειδή δεν μπορεί να βρει τους φίλους της γκόμενας. Υπάρχει τουλάχιστον ένας σε κάθε ομάδα, σας λέω.

Εάν δεν αγοράσετε τη στέγη, οι νεοσσοί περνούν πολύ χρόνο πάνω από την πλάκα θερμότητας. Και ό,τι μπορεί να κάτσει/να σταθεί μια γκόμενα, μια γκόμενα θα σκάσει. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να αγοράσετε την οροφή ή να βρείτε ένα παρόμοιο εργαλείο για να τα κρατήσετε μακριά από την κορυφή της πλάκας θέρμανσης. (Ο σύνδεσμος που έδωσα για την πλάκα Rent-A-Coop είναι για ένα σετ που περιλαμβάνει το κομμάτι στέγης.)

Μια θερμαντική πλάκα δεν κρατά ανοιχτά τα ποτιστήρια των νεοσσών. Έχοντας πάντα τροφοσυλλέκτες με λάμπες θερμότητας, δεν χρειάστηκε ποτέ να ανησυχώ μήπως παγώσουν ή παγώσουν οι ποτίστρες κατά τη διάρκεια της άνοιξης στη Μινεσότα! Ήταν πάντα αρκετά ζεστό στον γεννήτορα που το νερό έμενε ανοιχτό. Δεν λειτουργεί έτσι όταν χρησιμοποιείτε θερμαντική πλάκα! Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα ότι θα άλλαζα κατεψυγμένα ποτίστρα στον εκτροφέα, παρόλο που οι ίδιοι οι νεοσσοί ήταν αρκετά φρυγανισμένοι και χαρούμενοι!

Τελικές σκέψεις σχετικά με τη χρήση μιας πλάκας θέρμανσης νεοσσών;

Στα κοτόπουλα φαίνεται να αρέσει η θερμαντική πλάκα, και μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν και οι άνθρωποι—ειδικά αν είναι νευρικοί με τους λαμπτήρες θερμότητας. Εγώ πάντως θα κρατήσω και τις δύο πλάκες θερμότητας και λάμπες θερμότητας σε ετοιμότητα, γιατί είναι πολύ σημαντικό για ένα κορίτσι να έχει επιλογές. 😉

Έχετε χρησιμοποιήσει θερμαντική πλάκα για γκόμενα; Θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες, τις συμβουλές και τα κόλπα σας στα σχόλια!

Έιμι Ντίνγκμαν, 4-2-23

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΖΩΗΣ:

Μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο Snail Mail: Εγγραφείτε εδώ

Βιβλία από εμένα, Amy Dingmann: Τα βιβλία μου

Βιβλία φαντασίας του Shay Ray Stevens (το ψευδώνυμό μου): Τα βιβλία μυθοπλασίας μου

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Διχόνοια, Τηλεγράφημα, Facebook, Ίνσταγκραμ,

Βίντεο: YouTube, Οδυσσέας, Τικ Τοκ, Σιγοβροντώ

Bir cevap yazın