Οι 3 τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πληρώσετε για να πάει το παιδί σας στο κολέγιο

0
Οι 3 τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πληρώσετε για να πάει το παιδί σας στο κολέγιο
Οι 3 τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πληρώσετε για να πάει το παιδί σας στο κολέγιο

Το να προετοιμαστεί ένα παιδί για το κολέγιο μερικές φορές χρειάζεται να συμβεί στο δημοτικό σχολείο. Για παράδειγμα, η εξοικονόμηση χρημάτων για την εξόφληση χωρίς λήψη φοιτητικών δανείων θα πρέπει να ξεκινήσει πολύ νωρίς. Εάν ξεκινήσετε αρκετά νωρίς, θα έχετε αρκετά χρήματα για να στείλετε το παιδί σας σε ένα ελίτ σχολείο. Έχοντας αρκετά χρήματα για να πληρώσετε, συν Συμβουλευτική για την εισαγωγή στο κολέγιο Going Ivyθα μπορούσε να τους πάει σε ένα σχολείο Ivy League και να τους βάλει στη ζωή.

Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό όσο η τοποθέτηση χρημάτων σε έναν κανονικό λογαριασμό ταμιευτηρίου. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι για να αυξήσετε την εξοικονόμηση διδάκτρων, ειδικά όταν ξεκινάτε να αποταμιεύετε νωρίς. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσω μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να διαθέσετε χρήματα για να πληρώσετε για την εκπαίδευση του παιδιού σας.

1 – Λογαριασμοί ταμιευτηρίου με φορολογικά πλεονεκτήματα

Όσον αφορά την εξοικονόμηση πόρων για την κολεγιακή εκπαίδευση του παιδιού σας, οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου με φορολογικά πλεονεκτήματα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτοί οι λογαριασμοί προσφέρουν φορολογικά πλεονεκτήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε τις αποταμιεύσεις σας.

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά είδη, οπότε η εύρεση του σωστού σημαίνει κατανόηση των διαφορών. Για παράδειγμα, ένα πρόγραμμα 529 είναι ένα πρόγραμμα αποταμίευσης που χρηματοδοτείται από το κράτος που σας επιτρέπει να εξοικονομείτε χρήματα για την κολεγιακή εκπαίδευση του παιδιού σας αφορολόγητα.

Μπορείτε να επενδύσετε τις συνεισφορές σας σε αμοιβαία κεφάλαια ή άλλες επενδυτικές επιλογές και τα κέρδη σας αυξάνονται αφορολόγητα αρκεί να τα χρησιμοποιείτε για εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δαπάνες.

Ένας λογαριασμός ταμιευτηρίου Coverdell Education (ESA) είναι παρόμοιος με έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου 529 που σας επιτρέπει να εξοικονομείτε έως και 2.000 $ ετησίως για τα έξοδα εκπαίδευσης του παιδιού σας. Μπορείτε να επενδύσετε τις συνεισφορές σας σε μετοχές, ομόλογα ή αμοιβαία κεφάλαια.

Οι 3 τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πληρώσετε για να πάει το παιδί σας στο κολέγιο

2 – Παραδοσιακοί Λογαριασμοί Ταμιευτηρίου

Ένας κανονικός λογαριασμός ταμιευτηρίου δεν θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα ή να έχετε επιπλέον χρήματα όταν έρθει η ώρα να πληρώσει το παιδί σας τα δίδακτρα. Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι παραδοσιακοί λογαριασμοί ταμιευτηρίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε κάποιο επιπλέον ενδιαφέρον χωρίς να επενδύσετε τα χρήματα.

Ένας λογαριασμός χρηματαγοράς είναι παρόμοιος με έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου, αλλά συνήθως προσφέρει υψηλότερο επιτόκιο. Οι λογαριασμοί χρηματαγοράς είναι μια καλή επιλογή εάν αναζητάτε ελαφρώς υψηλότερη απόδοση στις αποταμιεύσεις σας.

ΕΝΑ πιστοποιητικό κατάθεσης (CD) είναι ένας λογαριασμός ταμιευτηρίου που απαιτεί από εσάς να καταθέσετε χρήματα για μια καθορισμένη περίοδο. Τα CD συνήθως προσφέρουν υψηλότερο επιτόκιο από τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα χρήματά σας μόλις το CD λήξει. Αυτό το καθιστά μια καλή επιλογή για δίδακτρα κολεγίου, αφού ούτως ή άλλως τα αφήνετε στην άκρη για χρόνια.

3 – Επενδυτικοί Λογαριασμοί

Οι επενδυτικοί λογαριασμοί μπορούν να προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις από τους παραδοσιακούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου, αλλά έχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο. Ο λογαριασμός θεματοφυλακής είναι ένας επενδυτικός λογαριασμός που έχει δημιουργηθεί για ένα παιδί κάτω των 18 ετών.

Ένας ενήλικος κηδεμόνας διαχειρίζεται τον λογαριασμό έως ότου το παιδί φτάσει στην ηλικία της ενηλικίωσης. Οι λογαριασμοί θεματοφυλακής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα και άλλους τίτλους.

Τελική Σημείωση

Είναι απαραίτητο να κάνετε έρευνα και να συμβουλευτείτε έναν οικονομικό σύμβουλο πριν λάβετε οποιεσδήποτε μακροπρόθεσμες επενδυτικές αποφάσεις.

Bir cevap yazın