Μια νέα λειτουργία Clubhouse στοχεύει να αυξήσει τις μικρές, προσωπικές συνομιλίες – και πολύ βαθύτερη συμμετοχή – SMM – Μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης

4
Μια νέα λειτουργία Clubhouse στοχεύει να αυξήσει τις μικρές, προσωπικές συνομιλίες – και πολύ βαθύτερη συμμετοχή – SMM – Μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Το Club, το ηχητικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που περιλαμβάνει χιλιάδες καθημερινά, διαδραστικά podcast, επιθυμεί να ενισχύσει την ποικιλία των ιδιωτικών συνομιλιών στην εφαρμογή του.

Η startup παρουσιάζει μια ολοκαίνουργια λειτουργία, το Wave, ένα σύστημα πρόσκλησης που σκοπό έχει να κάνει λιγότερο περίπλοκο την έναρξη αυτών των μικροσκοπικών, κλειστών συνομιλιών. Το Club είναι στην πραγματικότητα γνωστό κυρίως για το αντίστροφο: μεγάλες συνομιλίες, στις οποίες οι συντονιστές οδηγούν τα θέματα, αλλά μπορούν να περιλαμβάνουν οποιονδήποτε στην αγορά-στόχο. Ωστόσο, η έρευνα εσωτερικής επιχείρησης έχει δείξει στην πραγματικότητα καλύτερη συμμετοχή στην εφαρμογή μέσω πιο οικείων συζητήσεων, όπως αυτές που πραγματικά ελπίζει ότι το Wave θα διευρυνθεί.

«Αυτές είναι μερικές από τις πιο δυνατές στιγμές που έχουν οι άνθρωποι μέσα στο Clubhouse», ισχυρίζεται ο Paul Davison, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Clubhouse. «Όταν μιλάς σε ανθρώπους σχετικά με το γιατί απολαμβάνουν το Clubhouse: Τους αρέσουν οι μεγάλες παραστάσεις, οι τεράστιες αίθουσες, ωστόσο στην πραγματικότητα τους αρέσουν οι μικροσκοπικές, συμμετοχικές συζητήσεις με φίλους, φιλαράκια – να φτάσουν να ικανοποιήσουν άλλα άτομα που είναι κάπως στον παρατεταμένο κύκλο σου. ”

Το Club ήταν μεταξύ των ξεχωριστών εφαρμογών της περασμένης χρονιάς, ειδικά στην αρχή της πανδημίας, όταν χρησιμοποίησε την ευκαιρία να συνδεθεί με άτομα κατά τη διάρκεια του lockdown Covid. Σε αυτή την επιτυχία, έχει συγκεντρώσει πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, πιο πρόσφατα σε εκτίμηση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Pitchbook.

Θα πρέπει τώρα να μιμηθεί την εκπλήρωση αυτών των υποθέσεων, ενώ ο κόσμος επιστρέφει σε φυσιολογικά μοτίβα, ίσως παραλείποντας συνήθειες όπως αυτά πάνω στα οποία έχει χτίσει το Clubhouse. Έχει υποχωρήσει από την κορυφαία κατάταξη της Apple καθώς και από τα γραφήματα λήψης της Google με περίπου 500.000 εγκαταστάσεις τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, οι νέες εσωτερικές φιγούρες κάνουν την εικόνα περίπλοκη, αποκαλύπτοντας μια εφαρμογή με βαθιά αφοσιωμένη βάση οπαδών. Οι χρήστες έχουν κατά μέσο όρο σχεδόν 70 λεπτά την ημέρα στο Clubhouse, από 60 λεπτά πριν από 2 μήνες, ενώ παράγουν 700.000 συζητήσεις στην εφαρμογή την ημέρα, μια ώθηση από 300.000 νωρίτερα το καλοκαίρι. Το δίδυμο επικεντρώνεται στον προγραμματισμό τύπου podcast και οι συνομιλίες μικρότερου μεγέθους θέτουν το Clubhouse σε ανταγωνισμό με μια μεγάλη ομάδα καθιερωμένων αντιπάλων – από το Spotify έως το Twitter καθώς και το Disharmony.

Τεχνικά, αυτές οι συγκεντρώσεις μικρότερου μεγέθους περιορίζονται στους ίδιους περιορισμούς πρόσκλησης με τις μεγαλύτερες ομιλίες τύπου podcast – 8.000 άτομα – αν και οποιοσδήποτε τύπος συνομιλίας χιλιάδων ατόμων θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφερόταν πολύ καλύτερα σε αυτές τις μεγαλύτερες ρυθμίσεις. Η σκέψη πίσω από την προώθηση συνομιλιών μικρότερου μεγέθους – ουσιαστικά λίγο, ιδιωτικές ομάδες – συνάδει με το σκεπτικό σε διάφορους άλλους ιστότοπους κοινωνικών δικτύων, κυρίως στο Facebook, το οποίο δημιούργησε ένα μεγάλο μέρος του βασικού του συστήματος πρόσφατα γύρω από τεράστιες δημόσιες ομάδες και επίσης μικρές προσωπικές αυτές.

Bir cevap yazın