Λύσεις πλυντηρίου για μικρά διαμερίσματα: Ιδέες για εξοικονόμηση χώρου

0
Λύσεις πλυντηρίου για μικρά διαμερίσματα: Ιδέες για εξοικονόμηση χώρου

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

  σαλόνι-με-όμορφους-πράσινους-τοίχους

Είναι καλή ιδέα η επέκταση δωματίου για πλύσιμο ρούχων σε ένα μικρό διαμέρισμα; Ας προσπαθήσουμε να δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της προσθήκης ενός δωματίου αφιερωμένου στις ανάγκες πλυντηρίου σας. Εάν έχετε δεύτερες σκέψεις σχετικά με αυτήν την ανακαίνιση, σκεφτείτε ιδέες εξοικονόμησης χώρου για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον αποκλειστικό χώρο πλυντηρίων στο μικρό σας διαμέρισμα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των Laundry Rooms σε μικρά διαμερίσματα

Το να ζεις σε ένα μικρό διαμέρισμα συχνά σημαίνει να κάνεις θυσίες όσον αφορά τον χώρο και την αποθήκευση. Ωστόσο, με τις κατάλληλες λύσεις πλυντηρίου, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν λειτουργικό και οργανωμένο χώρο πλυντηρίου, ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Το κύριο πλεονέκτημα της επέκτασης δωματίου για πλυντήριο είναι ο επιπλέον χώρος που παρέχει. Ένα αποκλειστικό δωμάτιο πλυντηρίων σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την εύρεση χώρου για το πλυντήριο και το στεγνωτήριο ή τις προμήθειες ρούχων στο σαλόνι σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την περιοχή για αποθήκευση. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι μια κύρια ανησυχία, επειδή το ειδικό δωμάτιο στο μικρό σας διαμέρισμα μπορεί να είναι αρκετά μικροσκοπικό για να καλύψει τις ανάγκες σας.

Η προσθήκη μιας επέκτασης δωματίου στο διαμέρισμά σας μπορεί να αυξήσει την αξία της, ειδικά εάν η επέκταση περιλαμβάνει ένα ειδικό δωμάτιο πλυντηρίων. Αυτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική επένδυση για μελλοντικούς σκοπούς μεταπώλησης ή ενοικίασης.

Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ότι θα ρίξετε τα εσώρουχά σας υπηρεσία πλυσίματος. Ένα ειδικό δωμάτιο πλυντηρίων παρέχει ένα πιο άνετο και βολικό περιβάλλον για το πλύσιμο ρούχων.

Ενώ η επέκταση δωματίου για πλύσιμο ρούχων σε ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη και τα πιθανά μειονεκτήματα.

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της επέκτασης δωματίου για πλυντήριο είναι το κόστος. Οι επεκτάσεις δωματίων μπορεί να είναι ακριβές, ειδικά σε μικρά διαμερίσματα όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. Επιπλέον, αυτές οι επεκτάσεις μπορεί να είναι σύνθετα έργα, ειδικά σε μια πολυκατοικία. Το κόστος του έργου μπορεί να περιλαμβάνει υλικά, εργασία, άδειες και άλλα έξοδα. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να προσλάβετε έναν ανάδοχο για να κάνει την εργασία, κάτι που μπορεί να προσθέσει στο συνολικό κόστος του έργου.

Σε ένα μικρό διαμέρισμα, ο χώρος είναι περιορισμένος. Η προσθήκη μιας επέκτασης δωματίου για πλυντήριο μπορεί να καταβροχθίσει πολύτιμο χώρο διαβίωσης, καθιστώντας τον ακόμη πιο στενό. Θα χρειαστεί να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα του να έχετε ένα αποκλειστικό δωμάτιο πλυντηρίων σε σχέση με το κόστος της θυσίας μέρους του ζωτικού σας χώρου.

Τέλος, εάν σκοπεύετε να μεταπωλήσετε το ακίνητό σας, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η αξία μεταπώλησής του δεν είναι μεγαλύτερη σε ζήτηση. Ενώ μια επέκταση δωματίου μπορεί να αυξήσει την αξία του διαμερίσματός σας, η αξία της επέκτασης ενδέχεται να μην ανακτηθεί πλήρως εάν αποφασίσετε να πουλήσετε το διαμέρισμά σας στο μέλλον. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν θα δουν όλοι οι αγοραστές την αξία ενός αποκλειστικού δωματίου πλυντηρίων και μπορεί να προτιμήσουν έναν μεγαλύτερο χώρο διαβίωσης.

Το να αποφασίσετε να έχετε μια επέκταση δωματίου για ένα αποκλειστικό δωμάτιο πλυντηρίων στο μικρό σας διαμέρισμα εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες, τον προϋπολογισμό και τον τρόπο ζωής σας. Εάν έχετε ήδη έναν προϋπολογισμό και είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε τον ελεύθερο χώρο διαβίωσης για το πλύσιμο των ρούχων, εδώ είναι απλούστερες και πιο οικονομικές ιδέες εξοικονόμησης χώρου για το δωμάτιο πλυντηρίων σας.

Ιδέες εξοικονόμησης χώρου για μικρό δωμάτιο πλυντηρίων

Το να ζεις σε ένα μικρό διαμέρισμα έχει προκλήσεις και η εύρεση χώρου για το χώρο πλυντηρίων σου είναι μία. Αν θέλετε να έχετε το πλυσταριό σας στο σπίτι και να βασίζεστε μόνο σε αυτό υπηρεσία παράδοσης πλυντηρίου περιστασιακά, σκεφτείτε αυτές τις ιδέες εξοικονόμησης χώρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το πλυσταριό σας.

Κάθετη αποθήκευση. Χρησιμοποιήστε τον κατακόρυφο χώρο προς όφελός σας, τοποθετώντας ράφια, γάντζους και άλλες λύσεις αποθήκευσης πάνω από το πλυντήριο και το στεγνωτήριο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε απορρυπαντικά, μαλακτικά υφασμάτων και άλλα αντικείμενα από το πάτωμα και να ελευθερώσετε πολύτιμο χώρο στο πάτωμα.

Εντοιχιζόμενα ντουλάπια. Τα ενσωματωμένα ντουλάπια μπορούν να παρέχουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης και να σας βοηθήσουν να κρατήσετε το δωμάτιο πλυντηρίων σας οργανωμένο. Σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ντουλάπια πάνω από το πλυντήριο και το στεγνωτήριο ή κατά μήκος ενός τοίχου για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο αποθήκευσης.

Στοιβαζόμενο πλυντήριο και στεγνωτήριο. Μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις είναι να επενδύσετε σε ένα στοιβαζόμενο πλυντήριο και στεγνωτήριο. Αυτές οι μονάδες έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν η μία πάνω στην άλλη, εξοικονομώντας σας πολύ χώρο στο δάπεδο.

Κρυφή ντουλάπα πλυντηρίου. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια κρυφή ντουλάπα πλυντηρίου μετατρέποντας μια ντουλάπα με δυνατότητα πρόσβασης ή δωμάτιο σε χώρο πλυντηρίου. Με αυτόν τον τρόπο, τα πλυντήρια ρούχων σας μπορούν να βρίσκονται πίσω από κλειστές πόρτες και να μην φαίνονται.

Φορητό πλυντήριο ρούχων. Αναμένεται ότι τα μικρά διαμερίσματα έχουν περιορισμένο χώρο και ο ελεύθερος χώρος σας που είναι αφιερωμένος στο πλύσιμο ρούχων δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει πλυντήριο ή στεγνωτήριο πλήρους μεγέθους. Μπορείτε να επενδύσετε σε ένα φορητό πλυντήριο ρούχων και να το αποθηκεύσετε μέσα στην ντουλάπα όταν δεν χρησιμοποιείται. Ροδίζετε τη φορητή ροδέλα μόνο όταν χρειάζεται. Ωστόσο, όταν βασίζεστε σε ένα φορητό πλυντήριο ρούχων, πρέπει να στεγνώνετε τα ρούχα σας στον αέρα.

Επιτοίχια αναδιπλούμενη σχάρα στεγνώματος. Βασιζόμενοι μόνο σε ένα φορητό πλυντήριο ρούχων, χρειάζεστε χώρο για να στεγνώσετε τα ρούχα σας στον αέρα. Σημειώνοντας ότι δεν έχετε αρκετό χώρο, αξιοποιήστε τον χώρο του τοίχου. Τοποθετήστε μια πτυσσόμενη σχάρα στεγνώματος επιτοίχια. Μπορείτε να διπλώσετε τη σχάρα στεγνώματος όταν δεν τη χρησιμοποιείτε και να την τραβάτε όταν χρειάζεται να στεγνώσετε τα ρούχα σας στον αέρα. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση εξοικονόμησης χώρου.

Σχάρα στεγνώματος πάνω από την πόρτα. Εκτός από την επιτοίχια πτυσσόμενη σχάρα στεγνώματος, μπορείτε να έχετε τη σχάρα στεγνώματος πάνω από την πόρτα. Αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους δεν έχουν αρκετό χώρο στον τοίχο. Η σχάρα στεγνώματος είναι τοποθετημένη πάνω από την πόρτα και απλά κρεμάστε τα ρούχα σας στεγνά.

Με αυτές τις λύσεις εξοικονόμησης χώρου, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λειτουργικό και οργανωμένο χώρο πλυντηρίου στο μικρό σας διαμέρισμα. Επιλέξτε τη λύση που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τον χώρο διαβίωσής σας και θα έχετε ένα βολικό μέρος για να πλύνετε τα ρούχα σας σε χρόνο μηδέν.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μικρό σας πλυσταριό.

Τελικές σκέψεις

Κάθε λύση πλυντηρίου για μικρά διαμερίσματα έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Είναι σημαντικό να εξετάζετε προσεκτικά τις συγκεκριμένες ανάγκες, τον προϋπολογισμό και τον τρόπο ζωής σας όταν επιλέγετε τη σωστή λύση για εσάς. Δημιουργήστε ένα λειτουργικό και οργανωμένο χώρο πλυντηρίου στο μικρό σας διαμέρισμα με λίγη δημιουργικότητα.

Το Amazon και το λογότυπο της Amazon είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc ή των θυγατρικών της. Οι πάροχοι ενοικίασης δεν θα αρνηθούν να νοικιάσουν μια μονάδα ενοικίασης σε ένα άτομο επειδή το άτομο θα παράσχει την πληρωμή ενοικίου, εν όλω ή εν μέρει, μέσω ενός κουπονιού για βοήθεια για ενοικίαση κατοικίας που παρέχεται από την Περιφέρεια ή την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Bir cevap yazın