Κάθε ασθενής επωφελείται από το SGRT

12
Κάθε ασθενής επωφελείται από το SGRT

Με έδρα το Κορκ της Ιρλανδίας Bon Secours Radiotherapy σε συνεργασία με το κέντρο καρκίνου UPMC Hillman, περιθάλπει περίπου 500 ασθενείς ετησίως για μια ποικιλία μορφών καρκίνου, όπως του μαστού, του προστάτη και της πυέλου.

Για την ομάδα τους, η υιοθέτηση του SGRT με το AlignRT αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή στην ακτινοθεραπεία από την οποία μπορεί να επωφεληθεί κάθε ασθενής.

Η Υπεύθυνη Ακτινοθεραπείας, Maria Gleeson, τόνισε το κίνητρο πίσω από την αναβάθμιση των τεχνολογιών τους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε νέα λύση να προσφέρει ισχυρές δυνατότητες διαχείρισης κίνησης που βελτιώνουν επίσης την άνεση του ασθενούς. «Θέλαμε μια λύση που θα μείωνε τον χειροκίνητο χειρισμό κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα εξαλείφει την ανάγκη για μόνιμα τατουάζ ακτινοθεραπείας και θα παρακολουθεί την κίνηση της διάσπασης». Η ομάδα οραματίστηκε ένα σύστημα που θα εξασφάλιζε αξιόπιστη ανίχνευση οποιασδήποτε κλινικά σχετικής κίνησης και θα αυξήσει την άνεση του ασθενούς σε όλα τα σημεία θεραπείας.

Παρά τις αρχικές ανησυχίες σχετικά με διαδικαστικές αλλαγές και προσαρμογές πρωτοκόλλου, η διαδικασία ενσωμάτωσης ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 με την υποστήριξη των ειδικών κλινικών εφαρμογών της Vision RT. Καθιερώνοντας απρόσκοπτη διαλειτουργικότητα μεταξύ του AlignRT και του ευρύτερου δικτύου πληροφορικής του νοσοκομείου, οι συλλογικές προσπάθειες έδωσαν στην ομάδα ευελιξία να προσθέσει πρόσθετες ενδείξεις στο μέλλον.

Παραδοσιακά, το τμήμα χρησιμοποιούσε τατουάζ ακτινοθεραπείας για να σημαδέψει τους ασθενείς για να διασφαλίσει ότι οι θεραπείες παραδόθηκαν με ακρίβεια. Ωστόσο, με την εφαρμογή του AlignRT, η ομάδα μεταπήδησε με επιτυχία σε μια προσέγγιση χωρίς τατουάζ και σημάδια μέσα σε μόλις ένα μήνα από τη μετάβαση στο live.

Το AlignRT είναι μια ανέπαφη και μη επεμβατική τεχνολογία που παρακολουθεί τη θέση του ασθενούς πριν και κατά τη διάρκεια της ακτινοθεραπείας με υποχιλιοστομετρική ακρίβεια. Αυτό διασφαλίζει ότι η ακτινοβολία παρέχεται ακριβώς όπως έχει προγραμματιστεί. «Λόγω της μεθόδου ρύθμισης AlignRT, υπάρχει πλέον πολύ λιγότερος χειρωνακτικός χειρισμός όταν παίρνεις τον ασθενή στη σωστή θέση», είπε η Μαρία.

Εκτός από τη βελτιωμένη ακρίβεια, η εισαγωγή του SGRT έχει βελτιώσει σημαντικά τη συνολική εμπειρία του ασθενούς στην κλινική. «Πάντα αναζητούμε καλύτερους τρόπους για να υποστηρίξουμε τους ασθενείς μας και τώρα υπάρχει μια πρόσθετη αίσθηση ανακούφισης όταν λέμε στους ασθενείς ότι δεν θα χρειάζονται πλέον τατουάζ για ακριβή θεραπεία», είπε η Μαρία. Η μετάβαση σε μια προσέγγιση χωρίς τατουάζ αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στην άνεση του ασθενούς, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση του κέντρου στη φροντίδα των ασθενών.

Η Vision RT είναι ο εφευρέτης της Surface Guided Radiation Therapy (SGRT), μιας τεχνολογίας χωρίς επαφή που χρησιμοποιεί τρισδιάστατες κάμερες και όραση υπολογιστή για να διασφαλίσει ότι η ακτινοθεραπεία παρέχεται με ασφάλεια σε ασθενείς με καρκίνο. Υπάρχουν περισσότερα από 2.000 συστήματα Vision RT σε ενεργή κλινική χρήση παγκοσμίως.

Bir cevap yazın