Πότισμα ακάλυπτων φυτών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Winter Watering 101: Τα κρυφά φυτά εξακολουθούν να χρειάζονται υγρασία!

Πρέπει να τρελαίνομαι να βγάζω το λάστιχο μου στη μέση του χειμώνα και να ποτίζω τον κήπο! Για να είμαστε δίκαιοι, μόνο τα φυτά κοντέινερ μου είναι κρυφά. Δεν ποτίζω ολόκληρο τον κήπο. Η μητέρα φύση το κρατά χαρούμενο με βροχή και χιόνι. Τα φυτά σε δοχεία στη βεράντα ή το αίθριο και προστατευμένα κρυφά σε ένα μη θερμαινόμενο θερμοκήπιο ή γκαράζ χρειάζονται προσοχή.

Ακόμη και το χειμώνα, τα φυτά χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν. Το κρύο, όπως και η ζέστη, θα κάνει το έδαφος να στεγνώσει και να διαβρωθεί. Διατηρώντας το έδαφος υγρό, παραμένει ενεργό και τα φυτά επιβιώνουν.

Διασκεδαστικό γεγονός: Το νερό είναι πάνω από το πάγωμα, εκπέμποντας θερμότητα, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ριζών των φυτών σε υπερβολικό κρύο.

Πώς θα καταλάβετε εάν ένα φυτό χρειάζεται χειμερινό πότισμα;

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο του δοχείου λόγω της διαστολής του πάγου στο έδαφος. Το πολύ νερό θα προκαλέσει σήψη των ριζών και το φυτό θα πεθάνει. Χρησιμοποιώ έναν μετρητή νερού για να μετρήσω την υγρασία στο χώμα πριν τραβήξω έξω τον εύκαμπτο σωλήνα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να νιώσετε την κορυφή της γλάστρας για να δείτε αν το χώμα είναι υγρό ή να μετρήσετε τις ανάγκες νερού από το χρώμα του εδάφους. Το σκούρο χώμα υποδηλώνει υγρασία στη γλάστρα, ενώ το πιο αμμώδες χώμα υποδηλώνει ότι η γλάστρα είναι στεγνή και χρόνος για πότισμα.

Συμβουλές ποτίσματος

Όταν έρχεται η ώρα του ποτίσματος, επιλέγω προσεκτικά την ώρα της ημέρας. Η καλύτερη ώρα είναι γύρω στο μεσημέρι όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω πάγωμα σε μια ηλιόλουστη μέρα. Αυτό δίνει στα φυτά χρόνο να απορροφήσουν το νερό στην υψηλότερη ζέστη της ημέρας αντί για τη νύχτα όταν υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα παγώματος.

Διαβάστε περισσότερα  Τι σημαίνουν τα πρόσφατα δεδομένα θερμοκρασίας για τον στόχο 1,5°C της Συμφωνίας του Παρισιού; – Shell Κλιματική Αλλαγή

Φροντίζω επίσης να ελέγξω τα δοχεία που έχω τυλίξει για το χειμώνα. Απλώς ανοίξτε μια μικροσκοπική τρύπα στη λινάτσα ή σε άλλο υλικό που έχετε χρησιμοποιήσει, βάλτε έναν μετρητή νερού ή νιώστε το χώμα για να δείτε αν είναι υγρό.

Πότισμα ακάλυπτων φυτών κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Πότισμα ακάλυπτων φυτών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Όταν ποτίζω, ρίχνω στο χώμα ή σε έναν κάτω δίσκο για τρία έως πέντε δευτερόλεπτα. Το υποβρύχιο το χειμώνα είναι πολύ καλύτερο από το υπερβολικό πότισμα, ειδικά αν ποτίζετε από κάτω σε δίσκο.

Εάν το φυτό δεν διψάει, δεν θα ρουφήξει το νερό και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σήψη των ριζών ή πάγωμα που φράσσει τις οπές αποστράγγισης του δοχείου. Εάν το νερό είναι ακόμα στο δίσκο μετά από μια μέρα περίπου, αδειάστε τον.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε κρυφά δοχεία το χειμώνα; Αυτό εξαρτάται από το κλίμα σας, αλλά κατά γενικό κανόνα, μόνο τρεις ή τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι αρκετές για να διατηρηθούν τα φυτά υγρά και ζωντανά. Και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία.