Ένας γουρουνόχοιρος μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη του καιρού.

The Gardener's Forecast: Αλμανάκ, Μετεωρολογικοί Σταθμοί ή Groundhogs;

Είμαι από εκείνους τους εμμονικούς κηπουρούς που προσέχουν το ένα μάτι στα φυτά και άλλο τον καιρό. Κατά τη διάρκεια της καταρρακτώδους βροχής, πολύτιμα φυτά σε γλάστρες σύρονται κάτω από το κάλυμμα για να μην πνιγούν. Σε μια κατάψυξη, είναι προφυλαγμένα. Ελέγχω συνεχώς τις εφαρμογές καιρού για να προλάβω την επόμενη καταιγίδα του Ειρηνικού και ξεφυλλίζω τακτικά τις σελίδες του Farmer's Almanac, ελπίζοντας για ενδείξεις για το πότε μπορεί να φτάσει το επόμενο κρύο μέτωπο της Αρκτικής ή ξηρασία.

Αναμφίβολα έχετε ακούσει για το αλμανάκ του αγρότη και το αλμανάκ του παλιού αγρότη. Για περισσότερα από 200 χρόνια, αυτές οι περίφημες εκδόσεις παρέχουν στους κηπουρούς και στους αγρότες την καλύτερη ώρα και ημερομηνία για να φυτέψουν κόκκινα φασόλια και άλλες πολύτιμες καλλιέργειες τροφίμων. Αναρωτιέστε αν ο καλύτερος χρόνος για τη συγκομιδή ντομάτας είναι κατά τη διάρκεια ενός φεγγαριού που αυξάνεται ή φθίνει; Το αλμανάκ έχει την απάντηση. Αλλά χωρίς κανένα, ο πιο διαβόητος ισχυρισμός τους για το αστέρι είναι οι προβλέψεις τους για τον καιρό.

Αν και και οι δύο εκδόσεις έχουν ακρίβεια 80%, του 20ου αιώνα Η μελέτη συνέκρινε πενταετή προβλέψεις με πραγματικές συνθήκες και διαπίστωσε ότι οι προβλέψεις τους ήταν περίπου 50% ακριβείς.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη κρυστάλλινη μπάλα για τον λαχανόκηπό σας; Η έρευνα και τα στατιστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.

Αλμανάκ του Old Farmer

Ένας γουρουνόχοιρος μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη του καιρού. Ένας γουρουνόχοιρος μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη του καιρού.

Ο Robert B. Thomas, που ιδρύθηκε το 1792, πίστευε ότι ο καιρός της Γης επηρεάστηκε από μαγνητικές καταιγίδες στην επιφάνεια του ήλιου. Ανέπτυξε έναν μυστικό καιρό που έχει τελειοποιηθεί με τα χρόνια. Το αλμανάκ χρησιμοποιεί τώρα τρεις κλάδους για να κάνει προβλέψεις μεγάλης εμβέλειας:

  • ηλιακή επιστήμη, η μελέτη των ηλιακών κηλίδων και άλλων ηλιακών δραστηριοτήτων,
  • η κλιματολογία, η μελέτη των επικρατούντων καιρικών προτύπων,
  • και μετεωρολογία, η μελέτη της ατμόσφαιρας.
Διαβάστε περισσότερα  50 φωτογραφίες του Casco Viejo, της Παλιάς Πόλης του Παναμά

Ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζονται παραμένει μυστικό, αλλά μπορείτε να πάρετε μερικές ενδείξεις αν ενωθείτε με τους πολλούς ακολούθους τους στο Instagram: @oldfarmersalmanac.

Αγρότης Αλμανάκ

Το Αλμανάκ του Αγρότη αποκαλείται μερικές φορές «Το Αλμανάκ του Νέου Αγρότη» και ήταν ιδρύθηκε το 1818. Ο τύπος του λαμβάνει επίσης υπόψη τη δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων, την παλιρροϊκή δράση της σελήνης και τη θέση των πλανητών. Οι συντάκτες αρνούνται τη χρήση υπολογιστή ή εξοπλισμού δορυφορικής παρακολούθησης, καιρικές γνώσεις ή γαστροκίνδυνους. Το μόνο άτομο που γνωρίζει τον ακριβή τύπο είναι ο προγνωστικός καιρού του αλμανάκ, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Caleb Weatherbee. Βρείτε τα στο Instagram: @farmersalmanac.

Περιβάλλον Καναδάς

Περιβάλλον Καναδάς (@canenvironment) προβλέπει τον καιρό χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες, τεχνολογία ραντάρ και επανδρωμένους και μη επανδρωμένους μετεωρολογικούς σταθμούς σε όλο τον Καναδά. Όλα τα δεδομένα πηγαίνουν σε προγράμματα υπολογιστών που προεκτείνουν τι θα μπορούσε να συμβεί. Το 2014, το Toronto Star ρώτησε τον Jason Samenow, συντάκτη καιρού της Washington Post, εάν πίστευε ότι η επταήμερη πρόβλεψη του Environment Canada ήταν ακριβής. Είπε ναι και ότι έχει ποσοστό επιτυχίας 70%. Περιβάλλον Ο Καναδάς, σε αντίθεση με τα δύο αλμανάκ, δεν προτείνει την καλύτερη μέρα για να φυτέψετε μπιζέλια. Είστε μόνοι σας για τις ημερομηνίες φυτών!

Punxsutawney Phil

Όταν συζητάμε για τον καιρό και τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις για τον κήπο, ορισμένοι λένε ότι ο καλύτερος προγνώστης είναι ο Punxsutawney Phil. Ανήκοντας σε μια κοορτή μαντών, ο Φιλ ζει στην Πενσυλβάνια και είναι γνωστός για την πρόβλεψη ενός πρόωρου τέλους του χειμώνα ή έξι ακόμη εβδομάδων καταστροφής και καταστροφής.

Διαβάστε περισσότερα  Φυτό του μήνα: Η Αμαμελίδα είναι μια τέλεια προσθήκη στους κήπους βιοποικιλότητας

Η μέθοδός του είναι βασική. Βγαίνει από την τρύπα του στις 2 Φεβρουαρίου, και αν δει τη σκιά του – μπορείτε να περιμένετε έξι ακόμη εβδομάδες χειμώνα. Όσο για την ιστορική ακρίβεια των προβλέψεών του, αποδεικνύεται ότι ο Phil είχε δίκιο όταν πρόβλεψε μια πρώιμη άνοιξη επτά στις 15 φορές. Τουλάχιστον είναι η μασκότ του συλλόγου του, Groundhog.comκαι έχει έναν ακόλουθο στο Instagram @punxsyphil – τώρα συμπεριλαμβάνεται και εγώ.

Καλή ντεμοντέ φύση

Χιόνι στο έδαφος τον Φεβρουάριο. Χιόνι στο έδαφος τον Φεβρουάριο.

Μια φίλη κηπουρός μου είπε κάποτε ότι η γιαγιά της είπε ότι οι χιονοστιβάδες ήταν ένα σίγουρο σημάδι της άνοιξης. Το έδαφος είχε ζεσταθεί αρκετά ώστε να σπάσουν την επιφάνεια και ήρθε η ώρα να φυτευτούν. Τι νομίζετε; Ποιο είναι το φως που σας καθοδηγεί για την ανοιξιάτικη φύτευση;