Σύριγγα σπορίων.

Mushroom Growing 101: Τι υπάρχει σε μια σύριγγα σπορίων;

Τα μανιτάρια μπορούν να καλλιεργηθούν χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, αλλά ανεξάρτητα από τη διαδικασία, πρέπει να υπάρχει μια πρώτη ύλη. Το αρχικό υλικό αποτελείται από μυκήλιο καθαρής καλλιέργειας σε δοκιμαστικό σωλήνα, σε πλάκα άγαρ ή εμποτισμένο σε σύριγγα. Αλλά αυτή η ίδια η καθαρή κουλτούρα πρέπει να προέρχεται από κάπου. Μια καθαρή καλλιέργεια ενός μύκητα μανιταριού μπορεί να προέλθει από την καλλιέργεια ιστού ενός μανιταριού ή από τον πολλαπλασιασμό των σπορίων που συλλέγονται από ένα μανιτάρι. Ένας αυξανόμενος αριθμός πωλητών προσφέρει σπόρια πολλών ειδών που σχηματίζουν μανιτάρια σε σύριγγες, σε εκτυπώσεις σπορίων ή σε φιαλίδια.

Προγεμισμένες σύριγγες σπορίων

Οι προγεμισμένες σύριγγες σπορίων είναι ίσως ο πιο βολικός τρόπος για να ενοφθαλμίσετε ένα υπόστρωμα με ελάχιστο εξοπλισμό. Κάποιος εγκαθιστά τη βελόνα στο σώμα της σύριγγας (εάν δεν είναι προεγκατεστημένη) και εγχέει το περιεχόμενο (χρησιμοποιώντας κάποια ομοιότητα αποστειρωμένης τεχνικής) σε μια σακούλα ή βάζο που περιέχει αποστειρωμένους κόκκους, άχυρο, πριονίδι, ροκανίδια ή άλλα μέσα. Αρκετά απλή.

Οι σύριγγες παρέχουν μια εύκολη μέθοδο εκτέλεσης της τεχνικής πολλαπλών σπορίων για τη δημιουργία δικαρυονίων που παράγουν μανιτάρια. Όχι όλα τα είδη (π.χ. Agaricus bisporus, το εμπορικό κουμπί μανιτάρι) απαιτούν το σχηματισμό ενός δικαρυονίου για να μπορέσει να παράγει μανιτάρια, αλλά άλλοι το κάνουν. Για τη δημιουργία τυχαίων δικαρυονίων, πολλά σπόρια αναπτύσσονται το ένα κοντά στο άλλο, με αποτέλεσμα τη σύντηξη μεταξύ των υφών από τα σπόρια που έχουν συμβατούς τύπους ζευγαρώματος. Όταν κάνετε έγχυση απευθείας σε ένα καρποφόρο υπόστρωμα, να περιμένετε γενετική ποικιλομορφία στα προκύπτοντα καρποφόρα σώματα επειδή τα μυκήλια πολλών διαφορετικών γενετικών συνδυασμών θα αποικίσουν το υπόστρωμα.

Διαβάστε περισσότερα  Μια συνομιλία με το ChatGPT σχετικά με τον μετριασμό των εκπομπών – Shell Climate Change

Σύριγγα σπορίων. Σύριγγα σπορίων.

Απομόνωση Δικαρυών

Ένας τρόπος άμεσης απομόνωσης των δικαρυονίων είναι η εξάπλωση σπορίων από μια σύριγγα σε μια επιφάνεια άγαρ και η συλλογή υφών από περιοχές όπου σχηματίζονται τα πριμόρδια. Το Primordia μπορεί να χρειαστεί έως και ένα μήνα ή περισσότερο για να εμφανιστεί. Τα Primordia είναι μικροσκοπικές δέσμες υφών που σχηματίζονται από επιτυχημένα ζευγαρώματα που εμφανίζονται ως δομές σαν κουκκίδες στην επιφάνεια των μυκηλίων. Το Primordia μπορεί αργότερα να εξελιχθεί σε μανιτάρια.

Η απομόνωση των αποικιών που προέρχονται από μεμονωμένα σπόρια επιτυγχάνεται εύκολα με την εφαρμογή μικρής ποσότητας διαλύματος σπορίων από μια σύριγγα σε μια επιφάνεια άγαρ και αραίωση του με επιπλέον αποστειρωμένο νερό. Η συγκέντρωση των σπορίων σε μια σύριγγα μπορεί να ποικίλλει ευρέως, επομένως απαιτείται κάποιος πειραματισμός για να επιτευχθεί η σωστή αραίωση, έτσι ώστε οι μεμονωμένες αποικίες να μπορούν να αφαιρεθούν από την επιφάνεια του άγαρ πριν τη σύντηξη με έναν γείτονα.

Περισσότερα από σπόρια

Λοιπόν, εκτός από τα σπόρια, τι ακριβώς παίρνετε με μια σύριγγα σπορίων; Τα σπόρια συνήθως αιωρούνται σε αποστειρωμένο απεσταγμένο νερό, παρέχοντας ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από θρεπτικά συστατικά που, αν και καλά ενυδατωμένο, δεν ευνοεί τη βλάστηση. Τα σπόρια πολλών μυκήτων θα βλαστήσουν σε απλό υδάτινο άγαρ, αλλά η βλάστηση απαιτεί ενεργή κυτταρική αναπνοή και, επομένως, οξυγόνο. Τα σπόρια σε μια επιφάνεια άγαρ έχουν πρόσβαση σε επαρκές οξυγόνο, αλλά τα σπόρια που περιβάλλονται από νερό υψηλής καθαρότητας σε μια σύριγγα δεν έχουν, επομένως τείνουν να παραμένουν αδρανείς. Ο λήθαργος διατηρείται καλά υπό τυπική ψύξη στους 4°C περίπου. Τα σπόρια μπορούν να παραμείνουν βιώσιμα σε μια σύριγγα για 18 μήνες ή περισσότερο εάν είναι κρύα.

Διαβάστε περισσότερα  50 φωτογραφίες του Casco Viejo, της Παλιάς Πόλης του Παναμά

Λίγο επιφανειοδραστικό (απορρυπαντικό) που προστίθεται σε ένα διάλυμα σπορίων θα βοηθήσει στην αποφυγή της προσκόλλησης και της συσσώρευσης των σπορίων μεταξύ τους και μπορεί να βρείτε κάποιους πωλητές που το χρησιμοποιούν. Αυτό είναι πλεονεκτικό μόνο στην παραπάνω περίπτωση, όπου είναι επιθυμητές απομονώσεις απλών σπορίων. Πρέπει να προστεθεί κάτι άλλο στο διάλυμα των σπορίων για να διατηρηθούν τα σπόρια ή να ξεκινήσει η βλάστηση; Πιθανώς όχι. Το θέμα είναι να τα κρατήσουμε σε λήθαργο. Δεν χρειάζονται ενσωματωμένη πηγή ενέργειας, αφού αυτή θα παρέχεται μόλις απελευθερωθεί σε περιβάλλον πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.