Η Witch Hazel δημιουργεί βιοποικιλότητα στον κήπο

Φυτό του μήνα: Η Αμαμελίδα είναι μια τέλεια προσθήκη στους κήπους βιοποικιλότητας

Λατρεύω την αμαμελίδα και τα περίεργα άνθη της! Στο δικό μου κλίμα, τα λουλούδια με κίτρινο λεμόνι ανοίγουν στις αρχές Φεβρουαρίου και ανθίζουν τον Μάρτιο. Μερικοί άνθρωποι καλλιεργούν αυτό το φυτό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. άλλοι το καλλιεργούν απλώς επειδή προσθέτει ομορφιά στον κήπο.

Η αμαμελίδα είναι μέλος της οικογένειας Hamanelidacease και χρειάζεται χώρο. Μπορεί να φτάσει τα 9 μέτρα ύψος και τα 4,5 μέτρα πλάτος σε πλήρη ωριμότητα! Είμαι εντάξει με αυτό γιατί όσο μεγαλώνει, τόσο πιο ενδιαφέρουσες ανθίσεις παράγει.

Φως, Χώμα και Ανθεκτικότητα

Η φροντίδα της αμαμελίδας απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια. Του αρέσει το υγρό χώμα και ευδοκιμεί στη μερική σκιά μέχρι τον ήλιο. Ο κηπουρός του σπιτιού πρέπει να ποτίζει τακτικά και να κλαδεύει αφού ανθίσει για να προωθήσει τα μπουμπούκια του επόμενου έτους.

Το πιο αξιαγάπητο πράγμα για την αμαμελίδα είναι η αγάπη της για το κρύο. Είναι ανθεκτικό στην κλιματική ζώνη 3 (-40°C). Οι περισσότερες ποικιλίες αμαμελίδας απαιτούν περίοδο ψύξης τουλάχιστον 7°C για να ανθίσουν.

Πολλαπλασιασμός και Μεταφύτευση

Η αμαμελίδα μπορεί να καλλιεργηθεί σε γλάστρα, ιδανική για μικρότερους χώρους κήπου. Αλλά το δέντρο πολλαπλασιάζεται μέσω της εξάπλωσης υπόγειων ροφών, έτσι μπορεί τελικά να αισθάνεται περιορισμένο εάν φυλάσσεται σε ένα δοχείο. Το να κόψετε τα κορόιδα καθώς αναδύονται από το έδαφος θα βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να πολλαπλασιάσετε ένα νέο δέντρο! Ξεθάψτε τα κορόιδα με όσο το δυνατόν περισσότερη ρίζα και μεταφυτέψτε τα σε ένα νέο δοχείο ή στο έδαφος.

Η μεταφύτευση ενός ολόκληρου φυτού είναι δυνατή, αλλά παρά την ανθεκτική εναπόθεσή του, η αμαμελίδα είναι ένα σπιτικό σώμα. Δεν του αρέσει η αλλαγή και μπορεί να πάθει σοκ. Αυτό μπορεί να σημαίνει πτώση των φύλλων και χωρίς άνθη για μια ή δύο σεζόν.

Διαβάστε περισσότερα  Rockwool And The Hydroponic Garden: The King Of All Substrates;

Η Witch Hazel δημιουργεί βιοποικιλότητα στον κήποΗ Witch Hazel δημιουργεί βιοποικιλότητα στον κήπο

Παράσιτα και Ασθένειες

Οι συνήθεις ύποπτοι είναι οι πιο κοινές ενοχλήσεις για την αμαμελίδα: ελάφια, αφίδες, κηλίδες στα φύλλα ή ωίδιο μπορεί να επιτεθούν στο φυτό. Ένας καλός σωλήνας νερού θα πρέπει να κάνει το τέχνασμα στην αφαίρεση των αφίδων. Προσθέστε ένα φράγμα ελαφιού γύρω από τον κορμό του δέντρου για να κρατήσετε μακριά μεγαλύτερα παράσιτα.

Κοινές Ποικιλίες

Εκτός από την αμερικάνικη αμαμελίδα, αυτές οι ποικιλίες είναι οι πιο δημοφιλείς για τον κήπο του σπιτιού, καθώς όλες παράγουν το βασικό κίτρινο άνθος με κέντρο δαμάσκηνου.

Κινεζική αμαμελίδα (μαλακή αμαμελίδα) μεγαλώνει μέχρι τα 26 πόδια και είναι ανθεκτικό στις κλιματικές ζώνες 5-8.

Ιαπωνική αμαμελίδα (Hamamelis japonica) μεγαλώνει 10 έως 15 πόδια ψηλό? ανθίζει από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.

Οζαρκ αμαμελίδα (Hamamelis vernalis): Ιθαγενές στα Όρη Ozark στο Αρκάνσας και το Μιζούρι, αυτό το είδος ανθίζει τον Φεβρουάριο.

ΑΣΤΕΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η αμαμελίδα είναι το μόνο ανθισμένο δέντρο Βόρεια Αμερική με λουλούδια, ώριμα φρούτα, και τα μπουμπούκια της επόμενης χρονιάς στα κλαδιά του ταυτόχρονα!

Η αμαμελίδα προσθέτει στη βιοποικιλότητα του κήπου παρέχοντας τροφή για επικονιαστές και σπίτια για πουλιά που φωλιάζουν. Αυτό το φυτό είναι ένα εξαιρετικό επίκεντρο συνομιλίας, ειδικά για τους λάτρεις της ιστορίας. Τα πρώτα έθνη και οι πρώτοι άποικοι χρησιμοποίησαν την αμαμελίδα για να βρουν υπόγειες πηγές νερού, πηγάδια και υδροφόρους ορίζοντες. Ένα διχαλωτό ή λυγισμένο κλαδί αμαμελίδας χρησιμοποιήθηκε ως μαντική ράβδος. Εάν το κλαδί στρίβει ή βυθίζεται, αυτό υποδηλώνει την παρουσία υπόγειου νερού. Η πρακτική ονομαζόταν «water-witching» και οδήγησε στο κοινό όνομα του φυτού, αμαμελίδα.

Ελάτε μαζί μου τον επόμενο μήνα καθώς κάνουμε κήπο και μεγαλώνουμε μαζί!

Διαβάστε περισσότερα  The Gardener's Forecast: Αλμανάκ, Μετεωρολογικοί Σταθμοί ή Groundhogs;