Η θάλασσα παρέχει φυσικά λιπάσματα.

Φορτίστε τα φυτά σας με λιπάσματα από τη θάλασσα

Μερικά από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ισχυρά οργανικά λιπάσματα και βιοδιεγερτικά προέρχονται από ωκεάνιες πηγές. Ας δούμε μερικά δημοφιλή, τι προσφέρουν στον κήπο και πώς να τα χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά για να υπερφορτίσουμε τα φυτά μας.

Γεύμα Kelp και εκχύλισμα Kelp

Μερικές φορές αναφέρεται ως γεύμα φυκιών, αυτό το συστατικό δεν είναι εξαιρετικά υψηλό σε επίπεδα NPK. Ωστόσο, το αντισταθμίζει προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ιχνοστοιχείων, μερικούς μοναδικούς υδατάνθρακες και ίσως ακόμη πιο σημαντικό, μερικές ευεργετικές ενώσεις που διεγείρουν την ανάπτυξη.

Οι διαφορετικοί τύποι φύκια διαθέτουν ατομικά προφίλ μικροθρεπτικών συστατικών, αλλά διαφέρουν επίσης ως προς τις ορμονοειδείς ενώσεις που παρέχουν. Ενώ ένα μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη των βλαστών, ένα άλλο μπορεί να είναι καλύτερο για την επιμήκυνση της ρίζας.

Η θάλασσα παρέχει φυσικά λιπάσματα. Η θάλασσα παρέχει φυσικά λιπάσματα.

Τα εκχυλίσματα φυκιών ενισχύουν τα ευεργετικά αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας διάφορες διαδικασίες για τη συμπύκνωση του βιοδιεγερτικού τμήματος αφαιρώντας μεγάλο μέρος του όγκου που αποτελεί το γεύμα φύκια. Το υδατοδιαλυτό τελικό προϊόν μπορεί να ποτιστεί ή να εφαρμοστεί σε φύλλα για πολύ πιο ισχυρό αποτέλεσμα.

Τα εκχυλίσματα φύκιων προάγουν την ανάπτυξη των ριζών και των βλαστών, βοηθούν στην αντοχή στον παγετό και βελτιώνουν την απόκριση στο στρες, παράγοντας εύρωστα φυτά ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες όπως η ξηρασία.

Ψαράλευρο, Υδρολύματα και Αμινοξέα

Το ιχθυάλευρο είναι ένα άλλο ευρέως διαδεδομένο συστατικό που προέρχεται από τη θάλασσα. Όταν λαμβάνεται από ολόκληρα ψάρια (συμπεριλαμβανομένων των οστών και των φολίδων), είναι μια εξαιρετικά πλήρης πηγή διατροφής για τον κήπο.

Το ιχθυάλευρο παρέχει γενναιόδωρες μερίδες αζώτου και μια καλή βοήθεια σε φώσφορο και κάλιο, ιχνοστοιχεία και ασβέστιο. Η εφαρμογή λίγων προϊόντων ψαράλευρο παρέχει πολλά οφέλη σε ένα μόνο συστατικό. Περιέχει επίσης πολλές πηγές τροφής με τις οποίες λατρεύουν τα μικρόβια να τρώνε, ειδικά τα φυσικά λίπη για τα οποία οι μύκητες έχουν δείξει αδηφάγα όρεξη.

Διαβάστε περισσότερα  Mushroom Growing 101: Τι υπάρχει σε μια σύριγγα σπορίων;

Τα ολόκληρα υδρολύματα ψαριών είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή. Αυτή η διαδικασία παίρνει τα ψάρια και τα διασπά ενζυματικά για να παραχθεί ένα πλούσιο σε αμινοξέα υγρό συμπύκνωμα, το οποίο εφαρμόζεται εύκολα μέσω της άρδευσης. Τα υδρολύματα είναι ιδανικά για να παρέχουν μια πλήρη, φιλική προς τα μικρόβια πηγή τροφής.

Τα ακατέργαστα αμινοξέα απορροφώνται εύκολα μέσω των ριζών και των ιστών και έχουν μια αξιοσημείωτη ικανότητα να σχηματίζουν φυσικές χηλικές ενώσεις μετάλλων, καθιστώντας τα πολύ πιο εύκολο να τα προσλάβουν τα φυτά. Επιπλέον, επειδή η φυσική γλώσσα των φυτών είναι οι υδατάνθρακες και τα αμινοξέα, αυτό το λίπασμα δεν απαιτεί μετατροπή για να απολαύσει το φυτό ό,τι έχει να προσφέρει. Τα αμινοξέα των ψαριών παρέχουν τα οφέλη των υδρολυμάτων αλλά σε ακόμη πιο καθαρή μορφή και μπορούν να εφαρμοστούν ως διαβροχή ριζών ή με τροφοδοσία στο φύλλωμα για γρήγορα και αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Γεύμα και εκχυλίσματα καρκινοειδών

Τα κελύφη των καρκινοειδών παρέχουν μια σημαντική ποσότητα ευεργετικών συστατικών. Τα κοχύλια λαμβάνονται συχνά από τις γαρίδες, τις γαρίδες, τα καβούρια και τα κελύφη αστακού που έχουν απομείνει από την επεξεργασία τροφίμων.

Το άλευρο καρκινοειδών παρασκευάζεται με ξήρανση και άλεση των κελυφών σε λεπτή σύσταση ώστε να διασπαστεί από τη μικροχλωρίδα, παρέχοντας λογικές ποσότητες NPK. Τα κελύφη αποτελούνται κυρίως από ανθρακικό ασβέστιο, έτσι ρυθμίζουν το έδαφος έναντι της οξύτητας και παρέχουν ασβέστιο και άλλα ιχνοστοιχεία στο φυτό.

Τα κελύφη των καρκινοειδών είναι μοναδικά επειδή ο κύριος όγκος του κελύφους είναι ανθρακικό ασβέστιο, αλλά συγκρατείται σε μια μήτρα με χιτίνη, παρόμοια με το πώς κατασκευάζονται τα κελύφη των εντόμων. Η χιτίνη είναι μια απίστευτη ένωση και τα εκχυλίσματα καρκινοειδών επωφελούνται από αυτό καθαρίζοντας το τμήμα χιτίνης σε χιτοζάνη.

Διαβάστε περισσότερα  Rockwool And The Hydroponic Garden: The King Of All Substrates;

Όταν τα φυτά συναντούν αυτήν την ουσία, συσσωρεύουν ενώσεις που σχετίζονται με την άμυνα, βελτιώνοντας την αντίσταση που προκαλείται από τη φύση σε παθογόνα και παράσιτα. Στα φυτά που παράγουν τρίχωμα, η χιτοζάνη αυξάνει συγκεκριμένους βιοδείκτες που ενισχύουν την παραγωγή ρητίνης, με αποτέλεσμα μια ανιχνεύσιμη αύξηση της ποιότητας της συγκομιδής.

Η υδρόλυση σε εκχυλίσματα χιτοζάνης αποδίδει ένα λίπασμα πλούσιο σε αμινοξέα, συμπληρωματικό ως προς το θρεπτικό του προφίλ προς τα αμινοξέα των ψαριών, αλλά με διαφορετικές περιφερειακές ενώσεις. Ως αποτέλεσμα, τα αμινοξέα των καρκινοειδών μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον κύκλο της ανθοφορίας, προάγοντας την ποιότητα και την αντοχή στις ασθένειες για μεγάλες, υγιείς ανθοφορίες.

Κοχύλια και κοχύλια στρειδιών

Θαλάσσια κοχύλια και πυκνά σε ανθρακικό ασβέστιο. Θαλάσσια κοχύλια και πυκνά σε ανθρακικό ασβέστιο.

Πλούσιες πηγές ασβεστίου προέρχονται από διαφορετικά σκληρά κοχύλια. Αποτελείται κυρίως από ανθρακικό ασβέστιο, η λεπτή άλεση και η προσθήκη τους στο έδαφος προσφέρει ασβέστιο και πολλά ιχνοστοιχεία, ειδικά στην περίπτωση των κοχυλιών στρειδιών. Όπως τα κοχύλια των καρκινοειδών, τα στρείδια και τα κοχύλια περιέχουν επίσης χιτίνη, βοηθώντας στη διόρθωση του pH και στη ρύθμιση του ρΗ.

Λοιπόν, γιατί να περιμένετε; Τα θαύματα του βάθους σας περιμένουν!