Τα λάθη είναι μαθήματα στον κήπο

Τα λάθη κηπουρικής είναι ένα δώρο για το μέλλον σας

Είμαστε αδαή πλάσματα, εντελώς χαμένα στο σκοτάδι—τόσο αδαή που συχνά δεν το κάνουμε καν ξέρω που δεν ξέρουμε. Πάρτε την πρώτη μου επιδρομή στην κηπουρική εσωτερικών χώρων, για παράδειγμα. Έκανα κλαμπ με δύο άτυχους φίλους από το γυμνάσιο για να «επενδύσω» πάνω από 350 $ σε ένα σύστημα φωτισμού HPS 400 watt (ολοκληρωμένο με μαγνητικό έρμα που βουίζει, ελλειπτικό λαμπτήρα δρόμου και κωμικά υπερμεγέθη παραβολικό ανακλαστήρα). Αυτό ήταν πίσω στην εποχή πριν από τα υδροηλεκτρικά καταστήματα. Μία από τις λίγες λύσεις που ήταν διαθέσιμες σε κάθε εκκολαπτόμενο κηπουρό εσωτερικού χώρου εκείνη την εποχή ήταν να στείλει μια επιταγή σε μια ταχυδρομική θυρίδα που διαφημιζόταν στο πίσω μέρος του «Viz Comic» και να ελπίζει για το καλύτερο.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, έφτασε το υποσχεμένο σύστημα φωτισμού — αν και δεν είχαμε επαρκή φωτισμό για να καταλάβουμε ότι χρειαζόμασταν και εξοπλισμό εξαερισμού. Ως εκ τούτου, ήμασταν πραγματικά έκπληκτοι όταν η ντουλάπα του φίλου μου – ο καθορισμένος χώρος για το κοινό μας κομμάτι του κηπουρικού παραδείσου – θερμάνθηκε γρήγορα στους 100°F. Ίσως με έλεος, το «έργο μας για ακραία καιρικά φαινόμενα» τερματίστηκε απότομα όταν ο φίλος μου “Μην ανησυχείτε, είναι πολύ καλά” Οι γονείς είδαν για πρώτη φορά μια απόκοσμη πορτοκαλί λάμψη που προερχόταν από το πλαίσιο της πόρτας του υπνοδωματίου του και γρήγορα ζήτησαν χρόνο για τις μάταιες προσπάθειές μας.

Αρκεί να πούμε ότι μαθαίνουμε αποτυγχάνοντας — ή, θεωρητικά, τουλάχιστον, υπάρχει η προσφορά ενός μαθήματος. Στα χρόνια που πέρασαν, έχω κάνει τόσα πολλά λάθη κηπουρικής σε εσωτερικούς χώρους που σκέφτηκα να ρωτήσω την Garden Culture αν θα παρείχαν μια σειρά. Αλίμονο, το μόνο που θα λάβετε εδώ είναι η πιο σύντομη περίληψη των βοτανικών μου σφαλμάτων, ατυχιών, παραλείψεων και εγκεφαλικών μου κλανιών.

Διαβάστε περισσότερα  The Gardener's Forecast: Αλμανάκ, Μετεωρολογικοί Σταθμοί ή Groundhogs;

Τα λάθη είναι μαθήματα στον κήποΤα λάθη είναι μαθήματα στον κήπο

Η αποτυχία να ερευνήσω σωστά τα νέα συστήματα καλλιέργειας μου έχει προκαλέσει αρκετή αμηχανία όλα αυτά τα χρόνια. Κάποτε, υπερφύτευσα με κωμικό τρόπο δύο συστήματα Nutriculture GT-901 NFT με εκατό ριζωμένα μοσχεύματα (πενήντα στο καθένα—και, σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, αυτά τα κατά τα άλλα υπερπαραγωγικά συστήματα υδροπονικής χόμπι μόλις καλύπτουν 6' x 3' Περιοχή 4” (1,8 x 1,0 m) το καθένα)! Αναποδογυρίζοντας τα φυτά μου αμέσως σε μια φωτοπερίοδο 12/12, νόμιζα ότι ήμουν trendsetter, λάτρης, ακόμη και ιδιοφυΐα. Οραματιζόμουν έναν ωκεανό από πράσινο παράδεισο ανθοκομίας να αναδύεται τις επόμενες εβδομάδες. Αντίθετα, η συνεχής άρδευση και η πολυσύχναστη απόσταση των φυτών προκάλεσαν ακραία επιμήκυνση του στελέχους. Είναι μια από τις λίγες καλλιέργειες που ήταν τόσο απαίσια που την έκοψα.

Μάθημα που αντλήθηκε: Διαβάστε το εγχειρίδιο. Λιγότερο είναι περισσότερο.

Μια άλλη φορά, δανείστηκα ένα αληθινό σύστημα αεροπονίας από έναν πολύ γενναιόδωρο τοπικό κατασκευαστή, πλήρες με έναν ισχυρό αεροσυμπιεστή. Νομίζω ότι η γενική ιδέα ήταν να καλλιεργήσω μερικά φωτογενή θηρία για να δείξω τι θα μπορούσε να κάνει το απίστευτο σύστημα ανάπτυξης τους. Τα μοσχεύματα πέθαναν τις πρώτες ώρες. Του έδωσα πίσω το σύστημα χωρίς φωτογραφίες.

Μάθημα: Υποσχεθείτε προσεκτικά και αφιερώστε χρόνο για να δημιουργήσετε τα φυτά σας πριν τα χτυπήσετε με φως πλήρους έντασης.

Αλλά τα προβλήματά μου μόλις άρχιζαν. Οι σκηνές μου υπέφεραν από υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ένα δωμάτιο με νότιο προσανατολισμό με μεγάλα παράθυρα. Οι οποίοι γνώριζαν? Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δούλευα με έναν χονδρέμπορο εξοπλισμού υδροπονίας και το αφεντικό συμφώνησε ανόητα ότι θα μπορούσα να βοηθήσω τον εαυτό μου σε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής από την αποθήκη τους. Φυσικά, διάλεξα το μεγαλύτερο που μπόρεσα να βρω. Σε διάμετρο 12″ νόμιζα ότι τα προβλήματα με τη θερμότητα είχαν τελειώσει. Όχι μόνο έμοιαζε σαν να τροφοδοτούσα ένα δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 στο διαμέρισμά μου στον τελευταίο όροφο, αλλά η μόνη διαθέσιμη θύρα εξαγωγής ήταν στην οροφή με διάμετρο μόλις 4″! «Κανένα πρόβλημα», σκέφτηκα, «για αυτό χρησιμεύουν οι μειωτήρες». Έτσι πήγα από το 12 στο 10, το 10 στο 8, το 8 στο 6 και τελικά από το 6 στο 4. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Διαβάστε περισσότερα  Winter Watering 101: Τα κρυφά φυτά εξακολουθούν να χρειάζονται υγρασία!

Νεκρά φυτάΝεκρά φυτά

Μάθημα που πήρα: Θα έπρεπε να είχα δώσει περισσότερη προσοχή στο μάθημα της φυσικής. Η αυξημένη ταχύτητα αέρα, η μειωμένη ροή αέρα και η μαζικά αυξημένη στατική πίεση συνωμότησαν για να καταστήσουν το νέο μου σύστημα εξαερισμού πολύ δυνατό και εντελώς άχρηστο.

Περνώντας από τα μείγματα γλαστρών με βάση το χώμα στην κοκκοκοφοίνικα, δεν συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να ξεφύγω με μικρότερες γλάστρες με μέσο χωρίς χώμα. Κατά συνέπεια, ξόδεψα πολύ περισσότερα για την ανάπτυξη των μέσων ενημέρωσης από όσα χρειαζόμουν. Ακόμη και όταν τελικά πείσθηκα να μειώσω το μέγεθος της γλάστρας μου, δεν καταλάβαινα ακόμα τη σημασία της μέτρησης της αγωγιμότητας του διαλύματος τροφοδοσίας απορροής. Η μετάβαση σε ένα μείγμα 70/30 κόκο/περλίτη ήταν εξαιρετική για τον αερισμό των ριζών μου, αλλά αύξησε τους κύκλους υγρού/ξηρού και επιδείνωσε περαιτέρω τα προβλήματα συσσώρευσης αλατιού στη ριζική μου ζώνη.

Μάθημα που πήραμε: Όταν μεγαλώνετε σε μείγματα γλάστρας χωρίς χώμα, μην αφήνετε ποτέ τις γλάστρες σας να στεγνώσουν, βεβαιωθείτε ότι επιτυγχάνετε 30% απορροή με κάθε άρδευση και μην αφήνετε τα φυτά σας να καθίσουν σε αυτή την απορροή!

Πρόσφατα ξεκίνησα ένα λανθασμένο πείραμα πλευρικού φωτισμού με φυτά που αγαπούν το φως. Κατασκεύασα ένα εμπορικό φωτιστικό LED διπλής ράβδου 660W και το στερέωσα στρατηγικά στους τοίχους δίπλα στο δίσκο καλλιέργειας 4' x 4'. (Με επαρκή κενά αέρα πίσω, μην ανησυχείτε.) Ωστόσο, απέτυχα να λάβω υπόψη τη δραματική αύξηση της πρόσληψης νερού που προκαλείται από τα πρόσθετα φωτόνια. Ως αποτέλεσμα, τα φυτά μου έγιναν γρήγορα υπό πίεση και έγιναν ερμαφρόδιτα! Θεέ μου.

Μάθημα που πήραμε: Αυξημένο φως = αυξημένη διαπνοή = αυξημένη άρδευση!

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα. Όπως την εποχή που άρχισα να καλλιεργώ καυτερές πιπεριές σε εσωτερικούς χώρους την άνοιξη, και μετά έφτασε το καλοκαίρι. Ακόμη και με κλιματισμό, δεν μπορούσα να μειώσω τις νυχτερινές θερμοκρασίες αρκετά ώστε να προκαλέσω σωστά την ανθοφορία. Κατέληξα με μερικά πολύ ψηλά φυτά πιπεριάς και μια χούφτα πολύ ακριβές πιπεριές.

Διαβάστε περισσότερα  50 φωτογραφίες του Casco Viejo, της Παλιάς Πόλης του Παναμά

Πήρα το μάθημα μου: Ο χρόνος (και η θερμοκρασία) είναι το παν για τις πιπεριές (και ίσως τις καλλιεργούν σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι, ε;)

Θρεπτικά συστατικά και συγχρονισμόςΘρεπτικά συστατικά και συγχρονισμός

Συμπερασματικά, όσο περισσότερα μαθαίνεις, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς ότι δεν ξέρεις. Όπου κι αν βρίσκεστε (ή νομίζετε ότι βρίσκεστε) στο αναπτυσσόμενο ταξίδι σας, η σεμνότητα πρέπει να είναι ο στωικός σύντροφός σας στο ταξίδι. Παρατηρείτε πάντα προσεκτικά και σημειώνετε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της θρεπτικής ισχύος, των θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, της σχετικής υγρασίας, του αριθμού ημερών στη βλαστική ανάπτυξη, του όγκου των γλάστρων και των κύκλων άρδευσης.

Τώρα επαναλάβετε μετά από μένα: Επόμενη καλλιέργεια, θα το συντρίψω!