Σκίουρος που μαζεύει ξηρούς καρπούς.

Σκίουροι σε τρελαίνουν; 7 τρόποι για να τα κρατήσετε έξω από τον κήπο

Όσο συχνά κι αν διώχνω τους σκίουρους από τον κήπο, πάντα επιστρέφουν. Πιστεύω ότι καταλαβαίνουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά επιστρέφουν το ίδιο. Αυτά τα ενοχλητικά μικρούλια σκάβουν παντού κρεβάτια κήπου και αναποδογυρίζουν δοχεία για να αναζητήσουν κρυμμένους θησαυρούς από βελανίδια και καρύδια. Θα καταβροχθίσουν μούρα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, βολβούς και λουλούδια. Υπάρχει κάποιος τρόπος να σταματήσει το μακελειό; Δοκιμάστε αυτές τις ανθρώπινες συμβουλές για να κρατάτε τους σκίουρους μακριά από τα κρεβάτια του κήπου σας.

Οσμές

Οι σκίουροι έχουν ευαίσθητες μύτες. Το άρωμα των ούρων αρπακτικών, που διατίθεται σε καταστήματα ειδών κήπου και σε καταστήματα λιανικής, υποδηλώνει ότι ένας φυσικός εχθρός βρίσκεται κοντά και αποτρέπει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι βραχύβια. θα ξεπλυθεί όταν βρέχει. Το ράντισμα με κατακάθι καφέ σε όλο τον κήπο ή η φύτευση φυτών μέντας μπορεί επίσης να βοηθήσει να κρατήσετε τους σκίουρους μακριά. Αν μη τι άλλο, τα κατακάθια του καφέ προσθέτουν θρεπτικά συστατικά στο έδαφος και κάνουν τον κήπο να μυρίζει όμορφα.

Εξαλείψτε τις πηγές τροφίμων

Οι σκίουροι θεωρούν την ταΐστρα πουλιών ως μπουφέ που μπορείτε να φάτε. Έτσι φυσικά, αφαιρώντας το τροφοδότη πουλιών εξαλείφει επίσης κάθε πειρασμό. Συγγνώμη, πουλιά. Ακόμα κι αν είναι τοποθετημένοι σε δέντρο ή κοντάρι, οι σκίουροι είναι ψεύτικοι και μπορούν να φτάσουν σε αυτό. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μια τροφοδοσία πουλιών με προστασία από σκίουρους. όντως λειτουργούν!

Γεύση

Οι σκίουροι δεν κάνουν πικάντικα φαγητά, άρα πασπάλισμα πιπέρι καγιέν γύρω από τη βάση των παρτεριών και των δοχείων μπορεί να τα κρατήσει μακριά. Μια άλλη επιλογή είναι το μηλόξυδο. Αναμείξτε ένα μέρος μηλόξυδο με τρία μέρη νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τα δοχεία και τα φυτά σας.

Διαβάστε περισσότερα  Φορτίστε τα φυτά σας με λιπάσματα από τη θάλασσα

Σάπια φύλλα

Αυτό είναι ένα προσωπικό αγαπημένο μου. Όταν εφαρμόζετε παχύ σάπια φύλλα γύρω από τα φυτά σας, όπως μικρές πέτρες, σάπια φύλλα φλοιού ή ακόμα και μια βαριά κουβέρτα με φύλλα, οι σκίουροι δεν μπορούν να το σκάψουν για να φτάσουν στις ρίζες των φυτών. Επιπλέον, το σάπια φύλλα είναι απίστευτο για πολλούς άλλους οικολογικούς λόγους!

Σκίουρος που μαζεύει ξηρούς καρπούς. Σκίουρος που μαζεύει ξηρούς καρπούς.

Δυνατοί θόρυβοι

Οι δυνατοί θόρυβοι θα τρομάξουν τους σκίουρους – έστω και προσωρινά. Μόλις καταλαγιάσει ο θόρυβος, θα τολμήσουν δειλά να επιστρέψουν, αλλά τουλάχιστον υπάρχει μια σύντομη ανάπαυλα. Προχωρήστε και προσποιηθείτε ότι κάθε βράδυ είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς και όταν βλέπετε έναν σκίουρο να ψιλοκόβει και να σκάβει στον κήπο – χτυπήστε αυτές τις κατσαρόλες και τα τηγάνια.

Φυτοπροστασία

Καλύπτοντας τα φυτά σας με πλέγμα ή σύρμα κοτόπουλου είναι μια καλή επιλογή. Σημείωση για τους σοφούς: Συνιστώ σύρμα, όχι υφασμάτινο πλέγμα εάν χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο. Οι σκίουροι μπορούν να τραβήξουν και να σπάσουν το τελευταίο.

Φυτέψτε νάρκισσους

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί! Οι σκίουροι περιφρονούν τη μυρωδιά και τη γεύση των βολβών ασφόδελου και απομακρύνονται από το σημείο που έχουν φυτευτεί. Λατρεύω τους νάρκισσους, και όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο! Αφήνοντας τους λαμπτήρες στο έδαφος όλο το χρόνο δημιουργείται αμέσως μια ζώνη χωρίς σκίουρους.

Αν και κάπως χαριτωμένοι, οι σκίουροι είναι άγρια ​​τρωκτικά. Θα ακολουθήσουν ό,τι σας αρέσει στον κήπο, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων, των λαχανικών, των ξηρών καρπών και της πολύτιμης συλλογής σας με τουλίπες. Δώστε τους μια μεγάλη απόσταση δοκιμάζοντας μερικές από αυτές τις μεθόδους. Έχετε κάποια κόλπα να μοιραστείτε;