Οδηγίες για τον πολλαπλασιασμό των σπόρων υδροπονίας για τη διασφάλιση της επιτυχούς καλλιέργειας.

Οδηγίες για τον πολλαπλασιασμό των σπόρων υδροπονίας για τη διασφάλιση της επιτυχούς καλλιέργειας.

Τα παρακάτω σημεία θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε το ρυθμό βλάστησης των σπόρων σας και να ξεκινήσουν τα σπορόφυτά σας όσο το δυνατόν πιο δυναμικά, διασφαλίζοντας μια επιτυχημένη υδροπονική καλλιέργεια.

  • Μουλιάστε για δοκιμή. Πολλοί σπόροι παραμένουν βιώσιμοι για χρόνια, αλλά καθώς γερνούν, χάνουν νερό στα κύτταρά τους και το έμβρυο του φυτού μέσα στον σπόρο σταδιακά συρρικνώνεται. Μπορείτε να δώσετε στους παλαιότερους σπόρους μια ώθηση και να απορρίψετε τυχόν σκουπίδια πριν φυτέψετε, μουλιάζοντάς τους σε ένα μπολ με νερό σε θερμοκρασία δωματίου όλη τη νύχτα. Αυτά που επιπλέουν μετά το μούλιασμα δεν θα βλαστήσουν. Οι σπόροι που βυθίζονται στον πάτο έχουν απορροφήσει νερό και είναι έτοιμοι να φυτρώσουν.
  • Προβλαστάρισε για εξοικονόμηση χώρου. Εάν θέλετε να είστε σίγουροι ότι κάθε σπόρος που φυτεύετε θα φυτρώσει, μπορείτε πρώτα να τους φυτρώσετε εκ των προτέρων. Χρησιμοποιήστε το NFT Fiber Paper στα ανοιχτά μας προφίλ Microgreens, (όπως φαίνεται στη φωτογραφία)
  • Επιλέξτε το μέσο σας. Είτε έχετε προφυτρώσει είτε όχι, σας συνιστούμε να μεγαλώσετε με το Oasis Grower Foam.
  • Βρέξτε πρώτα και συχνά. Ανεξάρτητα από το μέσο που θα επιλέξετε, βρέξτε αλλά μην το μουλιάζετε πριν φυτέψετε τους σπόρους σας. Για να βλαστήσουν αποτελεσματικά, οι σπόροι χρειάζονται συνεχή υγρασία, αλλά το πολύ νερό μπορεί να πνίξει τους πρώτους βλαστούς και τις ρίζες πριν προλάβουν να πιάσουν. Βεβαιωθείτε ότι το υλικό παραμένει υγρό αλλά όχι μουσκεμένο καθώς περιμένετε να φυτρώσουν και τις ημέρες αμέσως μετά.
  • Φως όταν είναι ορατό. Εκτός από τα λίγα είδη σπόρων που χρειάζονται φως, οι εκκινήσεις σας θα φυτρώσουν καλύτερα στο σκοτάδι. Αλλά μόλις σηκώσουν το κεφάλι τους και δείξουν το δεύτερο σετ φύλλων τους (το πρώτο ζευγάρι μετά τα μικρά στρογγυλά εμβρυϊκά φύλλα που είναι γνωστά ως «κοτυληδόνα»), μπορείτε να τα μετακινήσετε στο φως.
  • Κρατήστε το κάλυμμα. Τα κιτ εκκίνησης σπόρων συχνά συνοδεύονται από καπάκια ή πλαστικά φύλλα για να διατηρούν το περιβάλλον υγρό. Αλλά η κάλυψη των σπόρων εμποδίζει τον απαραίτητο φρέσκο ​​αέρα να τους φτάσει και μπορεί να αυξήσει την υγρασία σε επίπεδα που καλούν τους μύκητες να εξαπλωθούν. Αυτά τα καπάκια μπορεί ακόμη και να συγκρατούν τόση υγρασία που οι σπόροι σαπίζουν πριν φυτρώσουν. Μην καλύπτετε τους σπόρους σας με πλαστικό!
Διαβάστε περισσότερα  Φυτό του μήνα: Όταν τα Primroses ανθίζουν, η άνοιξη είναι προ των πυλών

Επικοινωνήστε μαζί μας: [email protected]

Πηγή