Εργαλειοθήκη για τον έλεγχο του pH

Γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για τον εντοπισμό, την πρόληψη και την επίλυση προβλημάτων στον κήπο

Τόσα προβλήματα, τόσες πολλές λύσεις! Στο δικό μας Συνήθη προβλήματα και λύσεις Έκδοση, οι έμπειροι καλλιεργητές μας μοιράζονται ιστορίες για πτώσεις στον κήπο και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην κορυφή του αναπτυσσόμενου παιχνιδιού σας. Αφήνουμε τις καλές στιγμές να κυλήσουν μαζί μας 5 δροσεροί τρόποι για να εντοπίσετε, να αποτρέψετε και να λύσετε προβλήματα στον κήπο σας. Το καλύτερο κομμάτι? Πολλές από αυτές τις προτάσεις είναι εύκολο να εφαρμοστούν, ανεξάρτητα από το επίπεδο της αυξανόμενης εμπειρίας σας.

Εργαλειοθήκη Root Zone

Εργαλειοθήκη για τον έλεγχο του pHΕργαλειοθήκη για τον έλεγχο του pH

Η καλλιέργεια ενός κήπου είναι κάτι περισσότερο από το να φυτεύεις έναν σπόρο και να του προσφέρεις νερό και ηλιακό φως. Κάθε σοβαρός καλλιεργητής πρέπει να μετρήσει τα επίπεδα του pH στο καλλιεργητικό του μέσο για να εξασφαλίσει ότι τα φυτά έχουν πρόσβαση στα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Η πένα Bluelab Soil pH μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το υλικό σας είναι πολύ αλκαλικό ή όξινο. Είναι ευέλικτο και λειτουργεί σε χώμα, κοκοφοίνικα, μείγματα γλάστρων και διαλύματα. Η πένα μετράει επίσης τη θερμοκρασία του καλλιεργητικού σας μέσου, ώστε τα φυτά να μπορούν να αναπτυχθούν και να αναπτυχθούν σωστά. Το Bluelab Pulse Meter συνιστάται επίσης για να ελέγχετε ότι δεν ταΐζετε υπερβολικά ή λιγότερα τα φυτά σας. Μετρήστε το EC ή το PPM για να δείτε εάν ο κήπος παίρνει αρκετό. Αυτό το gadget θα οδηγήσει σε πιο υγιή φυτά και λιγότερη σπατάλη ακριβών διαλυμάτων θρεπτικών συστατικών. Μετρά επίσης τα επίπεδα υγρασίας και τη θερμοκρασία της ζώνης της ρίζας. Αν μη τι άλλο, συνιστούμε να αγοράσετε έναν μετρητή υγρασίας. Το υπερβολικό πότισμα είναι ένα κοινό λάθος στον κηπουρικό που οδηγεί σε ασθένειες και απώλεια σοδειάς, και ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες, τα φυτά σας μπορεί να μην διψούν τόσο όσο νομίζετε. Οπλιστείτε με μερικά gadget για να βοηθήσετε τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις σας!

Διαβάστε περισσότερα  Φορτίστε τα φυτά σας με λιπάσματα από τη θάλασσα

Εργαλεία αναγνώρισης ασθενειών

Χρησιμοποιήστε εργαλεία αναγνώρισηςΧρησιμοποιήστε εργαλεία αναγνώρισης

Δεν είναι πάντα εύκολο να αναγνωρίσετε τι βλάπτει τα φυτά σας με γυμνό μάτι. Σε Εγχειρίδιο The Vegetable Garden Problem Solver, Η συγγραφέας Susan Mulvihill συνιστά να επενδύσετε σε μερικά εύχρηστα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να διαγνώσετε διάφορα προβλήματα κήπου. Ένας μεγεθυντικός φακός ή κάτι τόσο απλό όσο μια κάμερα κινητού τηλεφώνου μπορεί να σας βοηθήσει να διερευνήσετε ένα πιθανό πρόβλημα και να εξετάσετε φυτικό ιστό που δεν φαίνεται σωστό. Για παράδειγμα, η μεγέθυνση σε σπόρια ή κηλίδες μούχλας θα σας βοηθήσει να περιορίσετε αυτό που αντιμετωπίζετε. Το Mulvihill προτείνει επίσης ένα μικροσκόπιο για να γνωρίσετε από κοντά τα παράσιτα ή τις ασθένειες που μαστίζουν τον κήπο σας. Διάφορες εφαρμογές βοηθούν στον εντοπισμό ασθενειών των φυτών. άλλα είναι δωρεάν, άλλα όχι. Τέλος, βιβλία κηπουρικής (όπως το φανταστικό διάβασμα του Mulvihill) και ιστοσελίδες (όπως GCMag.co!) θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι επιτίθεται στα φυτά σας και πώς να αντιμετωπίσετε το θέμα οριστικά.

Γνωρίστε το χώμα σας

Γνωρίστε τον τύπο του εδάφους σαςΓνωρίστε τον τύπο του εδάφους σας

Ξέρεις τι είδους βρωμιά έχεις; Η μοναδική υφή του εδάφους κάθε κήπου καθορίζεται από την ισορροπία των τριών βασικών ορυκτών συστατικών – άμμος, άργιλος και λάσπη. Μαζί, αυτά επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το έδαφος απορροφά το νερό, τα θρεπτικά συστατικά και τον αέρα. Εάν η ισορροπία δεν είναι σωστή, τα φυτά σας δεν θα ευδοκιμήσουν όσο θα έπρεπε. Πάρτε ένα δείγμα από το χώμα του κήπου και στείλτε το σε ένα εργαστήριο για δοκιμή ή κάντε μια εύκολη δοκιμή DIY στο σπίτι. Γεμίστε ένα βάζο με δύο φλιτζάνια χώμα και γεμίστε το υπόλοιπο με νερό. Ανακινήστε καλά και αφήστε το να καθίσει για μια μέρα. Η άμμος θα πέσει στο κάτω μέρος, η λάσπη σχηματίζει το μεσαίο στρώμα και ο πηλός θα κατακάθεται στην κορυφή. Η οργανική ύλη επιπλέει στην επιφάνεια του νερού. Ένα γόνιμο έδαφος είναι σχετικά ισορροπημένο (δηλαδή, 30% άμμος, 40% λάσπη, 30% άργιλος) και ονομάζεται αργιλώδες έδαφος. Εάν το χώμα σας χρειάζεται βελτίωση, μπορείτε να το διορθώσετε αμέσως προσθέτοντας λίπασμα για να ενισχύσετε τις δυνατότητες αποστράγγισης, τη συγκράτηση του νερού και τη γονιμότητα του εδάφους.

Διαβάστε περισσότερα  50 φωτογραφίες του Casco Viejo, της Παλιάς Πόλης του Παναμά

Ευεργετικά σφάλματα

Τα σφάλματα μπορεί να είναι ευεργετικά για τους κήπουςΤα σφάλματα μπορεί να είναι ευεργετικά για τους κήπους

Μερικές φορές, παρασυρόμαστε τόσο πολύ στον έλεγχο των προβλημάτων παρασίτων που ξεχνάμε να ενθαρρύνουμε τα ευεργετικά ζωύφια να βρουν καταφύγιο στους κήπους μας. Η βιολογική κηπουρική και η διασταύρωση με ένα ευρύ φάσμα γηγενών φυτών θα ενθαρρύνει τους επικονιαστές να περάσουν για ένα σνακ. Προσφέρετε μια πηγή καθαρού νερού και ένα καταφύγιο (όπως ένα ξενοδοχείο με έντομα), ώστε πέρα ​​από τις μέλισσες και τις πεταλούδες, τα αρπακτικά και τα παρασιτοκτόνα να προσελκύονται και στον κηπουρικό σας χώρο. Αυτά περιλαμβάνουν πασχαλίτσες, μαντίδες που προσεύχονται, πράσινες προνύμφες με δαντέλες, παρασιτικές σφήκες, μύγες ληστές, μύγες, σκαθάρια στρατιωτών, αράχνες και πολλά άλλα. Αυτοί οι σύμμαχοι στον κήπο θα προστατεύσουν τα φυτά από διάφορα προβλήματα παρασίτων, όπως οι αφίδες, οι κάμπιες, οι θρίπες και τα σκαθάρια. Η προσέλκυση ωφέλιμων εντόμων στον υπαίθριο κήπο είναι αρκετά εύκολη, αλλά σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά που χρειάζεστε για να σας βοηθήσουν με το πρόβλημά σας. Τα κιτ που περιέχουν ζωύφια αρπακτικών μπορούν να αγοραστούν στο Διαδίκτυο, έτοιμα για να τα απελευθερώσετε στο χώρο ανάπτυξης για ταχείας δράσης και βιολογικό έλεγχο παρασίτων.

αγαπητό ημερολόγιο

Καταγράψτε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σε ένα ημερολόγιοΚαταγράψτε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σε ένα ημερολόγιο

Ένα ημερολόγιο κήπου είναι ένας από τους πιο συγκρατημένους τρόπους για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σας. Οποιοδήποτε σημειωματάριο (ψηφιακό ή χαρτί) θα κάνει, αλλά μας αρέσει The Garden Journal, ένας κάτοχος ρεκόρ ποιότητας κειμηλίων που συντάχθηκε από την προσωπικότητα του κήπου και την παρουσιάστρια του QVC Linda Vater. Παρακολουθήστε τα καθημερινά συμβάντα στον κήπο όλες τις εποχές και σημειώστε τυχόν προβλήματα, όπως προβλήματα με παράσιτα ή ασθένειες. Σημειώστε τι παρατηρήσατε, πώς το λύσατε και τι μπορείτε να κάνετε διαφορετικά στο μέλλον. Για παράδειγμα, αφού ανακαλύψετε μια προσβολή από σκουλήκια λάχανου στο λάχανο σας, μπορεί να θέλετε να γράψετε μια σημείωση ως υπενθύμιση για να καλύψετε τις μελλοντικές καλλιέργειες της οικογένειας Brassica με διαφανές ύφασμα κατά τη φύτευση για να τις προστατέψετε από τις λευκές πεταλούδες που γεννούν αυγά. Το πρόβλημα λύθηκε! Παρόλο που δεν πιστεύετε ότι θα ξεχάσετε, μέχρι να ξεκινήσει η επόμενη καλλιεργητική περίοδος, πιθανότατα θα το ξεχάσετε. Αυτό το περιοδικό καλύπτει πέντε χρόνια κηπουρικής, ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε και να μάθετε από τα λάθη σας ή να αξιοποιήσετε τους θριάμβους σας. Πήγαινε εσύ!

Διαβάστε περισσότερα  Μια συνομιλία με το ChatGPT σχετικά με τον μετριασμό των εκπομπών – Shell Climate Change