όμορφο σκυλί φθινοπωρινό δάσος |  πώς να εκπαιδεύσετε έναν κυνηγετικό σκύλο

Πώς να εκπαιδεύσετε έναν κυνηγετικό σκύλο για ανάκτηση

Μάθετε πώς να εκπαιδεύετε έναν κυνηγετικό σκύλο να ανασύρει πάπιες! Ακολουθήστε αυτά τα βασικά βήματα εκπαίδευσης σκύλων και ο σκύλος σας θα φέρει πάπιες σε χρόνο μηδέν.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Σημαντικές εντολές για σκύλους φάρμας που πρέπει να γνωρίζει κάθε οικοδεσπότης

Εκπαιδεύστε έναν κυνηγετικό σκύλο για να ανακτήσει υδρόβια πτηνά | Εύκολα βήματα και συμβουλές

Σωστή εκπαίδευση κυνηγετικού σκύλου

Όσον αφορά το κυνήγι, οι άνθρωποι εξετάζουν το ενδεχόμενο να φέρουν μαζί τους έναν σκύλο, ωστόσο πριν πουν σε έναν σκύλο «Φέρε την πάπια», ίσως θελήσεις να εξετάσεις το ενδεχόμενο να εκπαιδεύσεις τον σκύλο έτσι ώστε να φέρει πραγματικά την πάπια.

Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι για έναν σκύλο, το να φέρεις μια πάπια είναι ακριβώς σαν να φέρεις μια λαστιχένια μπάλα, αλλά στην πραγματικότητα, για την πρώτη φορά του σκύλου, μπορεί να είναι μάλλον δύσκολο. Βλέπετε, τα σκυλιά μπορούν να αισθανθούν τη ζωή και τον θάνατο.

Όταν λέτε στον σκύλο σας να σας φέρει την πάπια που πυροβολήσατε, μπορεί να αρνηθεί, καθώς μυρίζουν ότι η πάπια έχει σκοτωθεί. Σε αυτόν τον οδηγό, θα διδαχθείτε να εκπαιδεύετε τον σκύλο σας, ώστε να είναι εύκολο για εσάς και τον σκύλο σας.

Τι θα χρειαστείτε:

Βήμα 1: Επιλέξτε τον κατάλληλο σκύλο

όμορφο σκυλί φθινοπωρινό δάσος |  πώς να εκπαιδεύσετε έναν κυνηγετικό σκύλο

Για το κυνήγι πάπιων και παρόμοιων πτηνών, τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι αποδεδειγμένα ότι κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα. Ωστόσο, όλα τα ριτρίβερ είναι αρκετά καλά στην ανάκτηση – εξ ου και το όνομα. Δεν έχετε retriever;

Βασικά, κάθε σκύλος που έχει “Αγγλικά” στα ονόματά του, όπως το Αγγλικό Σέττερ ή το Αγγλικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ είναι επίσης φυσικό. Θα θελήσετε έναν σκύλο που να είναι καλός στο να κολυμπάει και να φέρνει.

Βήμα 2: Επιλέξτε μια τοποθεσία

σκύλος κάνει μπάνιο στη λίμνη ενώ φέρνει |  εκπαιδεύστε έναν κυνηγετικό σκύλο

Αυτό εκπαιδευτικό μάθημα απαιτεί νερό. Μια πισίνα (χωρίς χλώριο), μια λιμνούλα ή μια λίμνη είναι όλες ιδανικές επιλογές, αλλά βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν έχει ρεύμα, καθώς κάνει την εκπαίδευση πιο αγχωτική για τον σκύλο σας.

Βήμα 3: Συγκεντρώστε τον εξοπλισμό

κυνήγι ανδρείκελα σε πρώτο πλάνο ποζάρουν λαμπραντόρ ριτρίβερ |  εκπαίδευση κυνηγετικού σκύλου

Η πλαστή πάπια μπορεί να είναι οποιοδήποτε αντικείμενο που επιπλέει αλλά μπορεί να τραβηχτεί κάτω στο νερό. Πρέπει να είναι το τέλειο μέγεθος για το σαγόνι του σκύλου σας, ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό, ούτε σκληρό.

Διαβάστε περισσότερα  Κατσίκες Πόσο κρύο μπορούν να κάνουν;

Κατά προτίμηση παιχνίδι πάπιας για σκύλους. Μπορείτε να φτιάξετε ένα γεμίζοντας μια κάλτσα με άλλες κάλτσες έτσι ώστε να γεμίσει και στη συνέχεια να την δέσετε κλειστή. Βεβαιωθείτε ότι η κάλτσα δεν έχει τη μυρωδιά σας για να μην τις μπερδέψετε.

Το επόμενο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα σχοινί. Όσο πιο απαρατήρητο είναι, τόσο το καλύτερο. Πρέπει να είναι περίπου 15-25 πόδια. Το τελευταίο αντικείμενο που χρειάζεστε είναι μια άγκυρα. Κάτι που θα βυθιστεί και μπορεί να τραβηχτεί ένα σχοινί μέσα από αυτό.

Βήμα 4: Προσθέστε άρωμα

Πάρτε το αιωρούμενο αντικείμενο που επιλέξατε και τρίψτε πάνω του ωμό κρέας. Αφήστε το κρέας να μουλιάσει.

Προειδοποίηση: Αφού τρίψετε το κρέας στο αντικείμενο, χρησιμοποιήστε το μέσα σε 24 ώρες. Δεν θέλετε να σαπίσει το κρέας στο παιχνίδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ: 5 Χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια του κυνηγιού

Βήμα 5: Προετοιμάστε το Σχοινί

κυνηγετικό σκυλί που ανασύρει ανδρείκελο |  εκπαιδεύοντας ένα κουτάβι κυνηγετικού σκύλου

Δέστε το ένα άκρο του σχοινιού στο αιωρούμενο παιχνίδι και, στη συνέχεια, τραβήξτε το σχοινί μέσα από την άγκυρα. Ρίξτε την άγκυρα μαζί με το παιχνίδι που επιπλέει στο νερό. Ενώ το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το άλλο άκρο του σχοινιού.

Βήμα 6: Εκπαίδευση του σκύλου

Πολωνός κυνηγετικός σπάνιελ όπλο ποταμού σκύλος |  σφυρίχτρα εκπαίδευση κυνηγετικού σκύλου

Το σχοινί είναι ήδη στημένο στο νερό. Τώρα, με το σχοινί στο χέρι στείλτε τον σκύλο σας να κολυμπήσει στο πλωτό παιχνίδι. Αυτό μπορεί να γίνει από ένα άτομο που κολυμπάει κοντά στο παιχνίδι, ενθαρρύνοντας τον σκύλο σας να κολυμπήσει σε αυτό.

Μην αφήνετε τον σκύλο να κολυμπάει προς το άτομο, μόνο το παιχνίδι! Όταν ο σκύλος σας πλησιάσει το παιχνίδι, τραβήξτε το σχοινί, χτυπώντας το λίγο και στη συνέχεια κάνοντάς το σαν να βουτάει στο νερό.

Οι πληγωμένες πάπιες θα βουτήξουν από το ριτρίβερ, ελπίζοντας να επιβιώσουν. Ο σκύλος σας θα πρέπει να ενθαρρύνεται από το χτύπημα και να βουτήξει μετά από αυτό. Αυτό είναι ένα φυσικό ένστικτο για τα σκυλιά.

Διαβάστε περισσότερα  Ομάδα Ναών Bateshwar - Συνέντευξη αρχαιολόγος KK Muhammed

Όταν ο σκύλος σας βούτηξε μετά από αυτό, αφήστε το σκοινί σας να φύγει, αφήνοντας τον σκύλο σας να σας φέρει την πάπια! Επιβραβεύστε το σκυλί με λιχουδιές και πολλούς επαίνους αφού έχει ανακτήσει σωστά την πάπια. Τα σκυλιά ευδοκιμούν με θετική ενίσχυση.

Βήμα 7: Επαναλάβετε

το λαμπραντόρ ριτρίβερ φέρνει ανδρείκελο ιδιοκτήτη |  εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων

Μόλις ο σκύλος σας ξέρει πώς να το κάνει αυτό, εξασκήστε το ξανά και ξανά τουλάχιστον τριάντα φορές για μονιμότητα στη μνήμη.

Περισσότερες συμβουλές και κόλπα για την ανάκτηση πάπιας

κυνηγός πυροβολεί κυνηγετικό τουφέκι |  πώς να εκπαιδεύσετε τον κυνηγετικό σκύλο

Χρόνος – Αναμένετε ότι η εκπαίδευση θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα. Ασκηθείτε για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα πολλές φορές την εβδομάδα. Η θετική ενίσχυση είναι το κλειδί. Η ανάκτηση θα γίνει 2η φύση για τον σκύλο σε ελάχιστο χρόνο.

Πυροβολισμοί – Ο ήχος του πυροβόλο όπλο μπορεί να τρομάξει τον σκύλο σας. Ένας σκύλος χρειάζεται χρόνο για να συνηθίσει τον ήχο. Περάστε λίγο χρόνο στη φύση, ζητήστε από έναν φίλο να πυροβολήσει στον ουρανό μακριά και μετά πιο κοντά σε εσάς και τον σκύλο σας.

Ηρεμήστε το σκυλί σας αν ξαφνιαστεί, λειτουργήστε ως πρότυπο. Εάν ο σκύλος σας σας δει να ενεργείτε ήρεμοι και χαρούμενοι όταν κάποιος πυροβολεί, ο σκύλος σας θα καταλάβει ότι ο ήχος δεν πρέπει να φοβάται τίποτα.

Βρίσκοντας την Πάπια – Στο τελευταίο βήμα, προτείναμε να κάνετε κάποιον να σταθεί στο νερό, ενθαρρύνοντας τον σκύλο σας να αρπάξει το παιχνίδι πάπιας, ωστόσο, τα περισσότερα σκυλιά πιθανότατα θα κολυμπήσουν σε εσάς και όχι η πάπια.

Για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να αρπάξει την πάπια, αφιερώστε λίγο χρόνο παίζοντας Fetch με το αιωρούμενο αντικείμενο. Κατά προτίμηση στο νερό. Ο σκύλος σας θα καταλάβει ότι θέλετε το αντικείμενο, οπότε θα σας το φέρει.

Μια καλή ιδέα εξάσκησης είναι να πυροβολήσετε το τουφέκι, το όπλο σας κ.λπ. στον αέρα και στη συνέχεια να πετάξετε το αιωρούμενο αντικείμενο για να το ανακτήσει ο σκύλος σας. Αυτό θα βοηθήσει τον σκύλο να συνηθίσει τον ήχο του τουφεκιού.

Μπορεί ακόμη και να διδάξει στον σκύλο σας ότι το “μπαμ” σημαίνει “Πήγαινε να πάρεις την πάπια!” Και δεν θα χρειαστεί καν να πείτε στον σκύλο σας να πάρει το κρέας σας!

Διαβάστε περισσότερα  Μεγάλα παράκτια αποικιακά μονοπάτια στο Ταμίλ Ναντού και το Ποντισέρι

Age of Dog – Αν και πολλές εντολές και κόλπα πρέπει να διδάσκονται σε ένα κουτάβι, η εκπαίδευση ενός σκύλου στο κυνήγι θα πρέπει να διδάσκεται αργότερα στη ζωή του. Όταν ο σκύλος δεν είναι κουτάβι αλλά είναι ακόμα μικρός (1 έτους) συνιστάται η ηλικία.

Ο δικός μας κυνηγετικός σκύλος με την πάπια που έχει ανακτηθεί

Ο δικός μας κυνηγετικός σκύλος του συγγραφέα με την ανακτημένη πάπια

Είμαι η Άννα, μητέρα δύο γλυκών κοριτσιών και σύζυγος ενός φροντιστή. Η οικογένειά μας απολαμβάνει να περνά χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, στη φύση. Επίσης λατρεύουμε όλα τα ζώα – ειδικά τα σκυλιά! Και καθώς ο σύζυγός μου λατρεύει το κυνήγι, αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο για να βοηθήσω οποιονδήποτε να εκπαιδεύσει τον σκύλο του να γίνει ο πιστός του σύντροφος στο κυνήγι. Καλή τύχη, παιδιά!

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο από το StandingStoneKennels για το πώς να μυήσετε το κουτάβι σας στην ανάκτηση με μια απλή άσκηση στο διάδρομο:

Μην πιέζετε τον σκύλο σας να φέρει την πάπια. Όσο περισσότερη διασκέδαση αισθάνεται ο σκύλος μέσα σας, τόσο περισσότερη διασκέδαση θα έχει. Και τι καλύτερο από ένα χαρούμενο σκυλί που μαθαίνει από το αφεντικό του;

Τώρα είστε έτοιμοι για λίγο κυνήγι πάπιας! Να φέρεστε πάντα με σεβασμό σε όλα τα ζώα – ναι, ακόμα και σε αυτά που κυνηγάτε. Ακολουθήστε τους κανόνες και τους κανονισμούς της κυνηγετικής περιόδου υδρόβιων πτηνών – και για το θέμα όλων των κυνηγετικών περιόδων.

Έχετε κάποιες άλλες συμβουλές για το πώς να εκπαιδεύσετε σωστά έναν κυνηγετικό σκύλο να ανακτά πάπιες; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Επόμενο:

Συνάδελφοι οικοδεσπότες, θέλετε να βοηθήσετε άλλους να μάθουν από το ταξίδι σας με το να γίνετε ένας από τους αρχικούς μας συντελεστές; Γράψε για εμάς!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Ίνσταγκραμ, Pinterestκαι Κελάδημα!

Σημείωση συντάκτη – Αυτή η ανάρτηση δημοσιεύθηκε αρχικά στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 και έχει ενημερωθεί για ποιότητα και συνάφεια.