προετοιμασία για πλάκα με κατσίκα

Προετοιμασία για πλάκα με κατσίκα

προετοιμασία για πλάκα με κατσίκα

Η προετοιμασία για πλάκα με την κατσίκα είναι μια ετήσια ανοιξιάτικη δραστηριότητα στη φάρμα Bramblestone. Είμαι πάντα και ανήσυχος και νευρικός κατά τη διάρκεια της πλάκας, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα εκτός από το να βεβαιωθώ ότι είμαστε έτοιμοι. Τι σημαίνει προετοιμασία;

Προετοιμασία για πλάκα με κατσίκα

  • Ανατρέχω στη λίστα μου με τις προμήθειες της σεζόν για πλάκα και βεβαιώνομαι ότι είναι ενημερωμένη και ότι έχουμε τα πάντα στη διάθεσή σας (δείτε τη λίστα εδώ). Προσπαθώ να έχω προμήθειες για να χειριστώ όλες τις λογικές δυνατότητες.
  • Δίνοντας σε κάθε ελαφίνα ένα CDT (2 cc) και BoSe (2 cc) γυρίστηκε 4 εβδομάδες πριν από την πλάκα. Επίσης, η αποπαρασίτωση (δείτε τον πίνακα αποπαρασίτωσης ΕΔΩ) για την καταπολέμηση της συσσώρευσης εσωτερικών παρασίτων που συνήθως εμφανίζεται λίγο πριν από την πλάκα. Συνήθως τα αποπαρασιτίζουμε όταν τα μεταφέρουμε στους ατομικούς πάγκους τους μια εβδομάδα πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία φρεσκάρισής τους.
Bo-Se και CD/T ενέσιμα για κατσίκες

Bo-Se και CD/T ενέσιμα για κατσίκες

  • Σταδιακά αυξάνοντας το σιτηρέσιο τους ξεκινώντας έξι εβδομάδες πριν από την πλάκα και παρακολουθώντας στενά κάθε ελαφίνα για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνει αρκετό φαγητό αλλά δεν παχαίνει. Επειδή έχουν ακόμα τα χειμωνιάτικα παλτά τους, η αίσθηση κατά μήκος της άνω γραμμής τους στην περιοχή του μαρασμού και των γοφών με βοηθά να παρακολουθώ πόσο αδυνατίζουν ή παχαίνουν.
  • Δίνοντας σε κάθε ελαφίνα ένα τρίψιμο μαστού, πίσω πλευρά, πόδια, μαλλιά και γένια (βλ. Προ-φρεσκάρισμα κατσίκας) για να διατηρείτε τα πράγματα όσο πιο καθαρά γίνεται. Επίσης, κόψτε τις οπλές τους μια τελευταία φορά πριν κάνετε πλάκα.
  • Αναζωογονώντας τις αναμνήσεις μας για τις πιθανές επιπλοκές/ασθένειες που μπορεί να εμφανιστούν και τι πρέπει να κάνουμε για την καθεμία.
  • Καθαρισμός των πάγκων, φροντίζοντας να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιεινοί. Τοποθέτηση λαμπτήρων θερμότητας σε κάθε πάγκο για να ζεσταθούν τα παιδιά και βεβαιωθείτε ότι το καθένα έχει μια κάμερα που λειτουργεί (ώστε να βλέπουμε και να ακούμε τι συμβαίνει). Χρησιμοποιούμε τη λάμπα θερμότητας από ανθρακονήματα Premier 1 (Λάμπα θερμότητας Premier 1 από ανθρακονήματα) φαίνεται παρακάτω στο στάβλο που χρησιμοποιούμε για πλάκα, επειδή εκπέμπει περισσότερη θερμότητα από τη λυχνία θερμότητας Premier 1 που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία (χρησιμοποιούμε αυτές στους άλλους πάγκους μετά τη γέννηση των παιδιών).
  • Ακολουθεί μια άποψη σε έναν πάγκο που είχε προετοιμαστεί και είχε μετακομίσει μια ελαφίνα μια εβδομάδα πριν από την ημερομηνία λήξης της (πολλοί από εσάς αναγνώστες κτηνοτρόφων έχετε αναφέρει ότι θα θέλατε να δείτε φωτογραφίες για το πώς ρυθμίσαμε τα πράγματα).
Προετοιμασία για το Goat Kidding - Μεγαλύτεροι πάγκοι

Προετοιμασία για το Goat Kidding – Μεγαλύτεροι πάγκοι

  • Φυσικά, έσπασε την τροφοδοσία ορυκτών κατσίκας και μαγειρικής σόδας (γρατζουνίζοντας την πλάτη της) λίγο πριν βγάλω τη φωτογραφία. Έχουμε μάντρα κατσίκας που είναι είτε 10′ x 10′ είτε 5′ x 10′ και προτιμούν να έχουν το do kid στους μεγαλύτερους πάγκους και μετά να τα μετακινούν στους μικρότερους πάγκους όπως χρειάζεται.
Προετοιμασία για πλάκα με κατσίκα - μικρότεροι πάγκοι

Προετοιμασία για πλάκα με κατσίκα – μικρότεροι πάγκοι

  • Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει έναν από τους μικρότερους πάγκους 5′ x 10′ να ετοιμάζεται.
Διαβάστε περισσότερα  Κατσίκες Πόσο κρύο μπορούν να κάνουν;

Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, περιμένουμε και προσπαθώ να θυμηθώ ότι οι κατσίκες αστειεύονται με επιτυχία από μόνες τους εδώ και αιώνες.