Μεγάλα παράκτια αποικιακά μονοπάτια στο Ταμίλ Ναντού και το Ποντισέρι

Μεγάλα παράκτια αποικιακά μονοπάτια στο Ταμίλ Ναντού και το Ποντισέρι

Μια σειρά από χρυσό πλημμυρίζει τον ορίζοντα καθώς ξημερώνει στην παραλία Marina στο Chennai. Πριν από αιώνες, οι ντόπιοι ηγεμόνες Nayak νοίκιασαν μια παράκτια αμμώδη λωρίδα στους Βρετανούς που την οχύρωσαν. Ένας οικισμός αναπτύχθηκε γύρω από το οχυρό με Λευκές και Μαύρες Πόλεις, τα εμπορικά φυλάκια έγιναν οχυρά και οι έμποροι έγιναν άποικοι. Αυτές οι ακτές είχαν καλέσει όχι μόνο τους Βρετανούς και τους Γάλλους αλλά και τους Πορτογάλους, τους Ολλανδούς και τους Δανούς που δημιούργησαν εμπορικούς σταθμούς εδώ. Και είχαν αφήσει τα ίχνη τους σε οχυρά, φάρους, εκκλησίες, νεκροταφεία και αρχοντικά που είναι κρυμμένα κατά μήκος της ακτογραμμής. Ακόμη και το Τσενάι είχε τότε δύο διακριτούς οικισμούς. Ενώ το Fort St George ήταν με τον βρετανικό οικισμό, το γειτονικό Santhome έγινε πορτογαλική αποικία. Όντας εκεί, γίνεσαι ταξιδιώτης στο χρόνο καθώς ξεκινάς για τα μεγάλα παράκτια αποικιακά μονοπάτια στο Tamil Nadu και το Pondicherry από το GRT Hotels and Resorts για να ανακαλύψεις χαμένα κομμάτια ιστορίας. Μείνετε στο πολυτελές Radisson που ανήκει κατά μήκος της ιστορικής ακτογραμμής και εξερευνήστε.

Πριν από μερικά χρόνια, ξεκίνησα μόνος μου αυτό το παράκτιο αποικιακό μονοπάτι στο Ταμίλ Ναντού, καθώς ήταν πάντα όνειρό μου να διασχίσω την ακτογραμμή και να χαθώ σε σκονισμένους ψαράδικους οικισμούς. Η μυρωδιά της θάλασσας με παρέσυρε. Τα κύματα έλεγαν μια δική τους ιστορία. Αρκετοί οικισμοί διακόπτουν το ταξίδι μου και τότε συνειδητοποίησα ότι κάποια από αυτά τα αδιάφορα χωριά είχαν φορέσει κάποτε έναν μανδύα διαφορετικής ταυτότητας. Ήταν παλιότερα πολυσύχναστοι οικισμοί Ευρωπαίων, αλλά σήμερα χάνονται σε έναν λαβύρινθο από καλύβες και χωράφια με θέα στις ακτές. Ενώ μερικά έγιναν δημοφιλή τουριστικά σημεία, τα περισσότερα από αυτά παραμένουν κρυμμένα πίσω από την ενδυμασία ενός απλού χωριού. Η προσπάθειά μου με την ακτή άρχισε να ανακαλύπτω ξεχασμένη ιστορία. Χρόνια αργότερα, καθώς επιμελούσα αυτό το μονοπάτι για τα GRT Hotels and Resorts, ένα κύμα νοσταλγίας με πλημμύρισε. Ελάτε μαζί μου σε αυτό το υπέροχο μονοπάτι της παράκτιας αποικίας καθώς εξερευνούμε και αναζητούμε αποικιακές ιστορίες.

ΗΜΕΡΑ 1

 • Άφιξη στο Radisson Blu Hotel, GRT Chennai
 • Επίσκεψη στο Fort St George
 • Επισκεφθείτε την εκκλησία Luz
 • Επίσκεψη στη Βασιλική San Thome

Ξεκινάμε τη μέρα μας στο Chennai. Χαλαρώστε στις ανέσεις του Radisson Blu Hotel, GRT Chennai, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο. Ξεκινήστε το αποικιακό σας μονοπάτι εξερευνώντας τόσο το Fort St George όσο και το Santhome. Ενώ στο Fort St George στεγάζεται η Γραμματεία, η οποία είναι η έδρα της εξουσίας της κυβέρνησης του Ταμίλ Ναντού σήμερα, υπάρχουν και άλλα κτίρια όπως το Μουσείο του Φορτ και η Εκκλησία της Αγίας Μαρίας, το παλαιότερο σωζόμενο κτίριο των Βρετανών στην πόλη και η παλαιότερη Αγγλικανική εκκλησία επίσης . Αν πάτε στο Μουσείο του Φορτ σήμερα στο συγκρότημα του Fort St George, μπορείτε να δείτε διάφορες εικόνες που δείχνουν πώς εξελίχθηκε το Fort St George με τα χρόνια. Ο Robert Clive παντρεύτηκε στην εκκλησία St Mary's Church και μπορείτε επίσης να ζητήσετε να δείτε το μητρώο.

Ημέρα Madras Chennai Fort St George

Χάρτης του Fort St George

.Υπήρχαν κάποτε πολλά μνημεία μέσα στο συγκρότημα του οχυρού δίπλα στο Φρούριο. Νομισματοκοπείο, Νοσοκομείο, αποθήκες άμυνας, πύλες, πύργοι, σιταποθήκες, κατοικίες Clive και Wellesley, Town Hall, Parade Ground, King's Barracks και Grand Arsenal μεταξύ άλλων. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε τώρα το κτήριο ανταλλαγής που είναι τώρα το Μουσείο του Φορτ και η Εκκλησία της Αγίας Μαρίας. Συνεχίστε κατά μήκος της παραλίας προς το Santhome για να δείτε την εμβληματική Βασιλική, που ονομάζεται επίσης Βασιλική του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Θωμά. Η σημερινή βασιλική χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, όταν την ανοικοδόμησαν οι Πορτογάλοι και πιστεύεται ότι κάτω από αυτήν βρίσκεται θαμμένος ο τάφος του Αποστόλου Θωμά.

Εκκλησία Luz Chennai

Εκκλησία Luz – η παλαιότερη εκκλησία του Chennai

Ωστόσο, η παλαιότερη εκκλησία στο Chennai είναι η εκκλησία Luz ή το Kaatu Kovil, που ονομάζεται επίσης Εκκλησία της Κυρίας του Φωτός. Ο θρύλος λέει ότι οκτώ Φραγκισκανοί μοναχοί έπλευσαν στην Ινδία από τη Λισαβόνα στις αρχές του 16ου αιώνα. Ενώ αρχικά σταμάτησαν στο Calicut και στο Cochin, έπλευσαν νοτιότερα. Στο δρόμο η θάλασσα αγρίεψε αλλά τους καθοδηγούσε ένα λαμπερό φως, που τους οδήγησε προς τις ακτές των Μυλαπόρων, όπου το παλιό σπίτι του Αγίου Θωμά ήταν ερειπωμένο. Το φως στη συνέχεια τους κατεύθυνε προς ένα ξέφωτο στο δάσος όπου τελικά εξαφανίστηκε. Πιστεύεται ότι αυτό οδήγησε τους μοναχούς να χτίσουν ένα μικρό ρήτο επί τόπου.

Διαβάστε περισσότερα  Ομάδα Ναών Bateshwar - Συνέντευξη αρχαιολόγος KK Muhammed

Πίσω στο ξενοδοχείο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την αποικιακή και στρατιωτική τοποθεσία, δοκιμάστε την αγγλο-ινδική κουζίνα στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου μπορείτε να απολαύσετε ποικιλίες τσάτνεϊ. Μην παραλείψετε να χαλαρώσετε στην πισίνα Salt Splash και περιποιηθείτε τον εαυτό σας στο Bodhi Spa πριν βγείτε στο μονοπάτι

ΗΜΕΡΑ 2

 • Κατευθυνθείτε στο Sadras, ολλανδικό φρούριο κοντά στο Mahabalipuram
 • Μείνετε στο Radisson Blu Resort, Temple Bay, Mammalapuram
 • Προαιρετικά – Εξερευνήστε το Shore Temple και το Mahabalipuram

Sadras – Μια ιστορία των κατεστραμμένων οχυρών

Τη δεύτερη μέρα των μεγάλων παράκτιων αποικιακών μονοπατιών στο Ταμίλ Ναντού, περνάμε από το αρχαίο λιμάνι Pallava του Mahabalipuram και κατεβαίνουμε προς έναν ψαροχώρι που ονομάζεται Sadras ή Sadarangapattinam. Ο πρώτος μας προορισμός ήταν ένα παλιό πεδίο μάχης με ένα ανακαινισμένο ολλανδικό φρούριο όπου διεξήχθη η μάχη του Sadras μεταξύ των βρετανικών στόλων εναντίον των Γάλλων και των Ολλανδών. Τα κανόνια, ένας πύργος σκοπιάς, οι αποθήκες και οι τάφοι είναι τα τελευταία απομεινάρια αυτής της εποχής. Το Sadras, που συχνά θεωρείται ως δίδυμη πόλη του Madras (σημερινό Chennai) έχει μια ιστορία που χρονολογείται νωρίτερα από τους φεουδάρχες Chola και αργότερα κυβερνήθηκε από την αυτοκρατορία Vijaynagar. Κέντρο υφαντικής, είναι γνωστό για τη μουσελίνα που εξήχθη στην Ευρώπη.

Επιστρέψτε στο ξενοδοχείο, ζήστε το πολυτελές θέρετρο, χάσετε τον εαυτό σας στην ατελείωτη πισίνα Infinity και απολαύστε τις γεύσεις των θαλασσινών στο Wharf 2.0. Μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μασάζ στο Bodhi Spa.

ΗΜΕΡΑ 3

 • Μετά το πρωινό, κατευθυνθείτε στο φρούριο Alamparai
 • Άφιξη στο Radisson Resort, Pondicherry Bay
 • Απολαύστε τις απολαύσεις της κουζίνας Franco-Tamil στο Bay Bistro
 • Εξερευνήστε τη Γαλλική Ινδία – Pondicherry
 • Επισκεφθείτε το Fort David – Cuddalore

Φρούριο Alamparai – καρτ ποστάλ με ερείπια

Κάνουμε μια παράκαμψη και μπαίνουμε στις πύλες ενός άλλου φρουρίου που καταρρέει με θέα στον ωκεανό. Βρισκόμαστε στο οχυρό Alamparai του 17ου αιώνα που διοικούνταν από το Nawab του Carnatic και χαρίστηκε στους Γάλλους για την υποστήριξή τους. Οι Βρετανοί κατέστρεψαν τελικά το οχυρό και το ναυπηγείο που είχε μήκος πάνω από 100 μέτρα. Μια σκουριασμένη πλακέτα ASI μας δίνει περισσότερες πληροφορίες. Το Alamparai, λέει ότι ήταν η αρχαία γη του Idaikazhunadu, που αναφέρεται στο λογοτεχνικό έργο, Siruppanatruppadai.

Διαβάστε περισσότερα  Αξιοθέατα στο Oulu Finland και γύρω από τη διαδρομή Pohjola

Το λιμάνι χρησιμοποιήθηκε για εμπόριο από τους Arcot Nawab και από εδώ εξάγονταν ζάρι, αλάτι και γκι. Από εδώ κόπηκαν νομίσματα και αργότερα το νομισματοκοπείο μεταφέρθηκε στο γειτονικό Pondicherry. Το νομισματοκοπείο που χτίστηκε σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στο Alamparai εδώ στέγαζε ακόμη και έναν ναό του Shiva, ένα «κοτλαντέρ» και μια λίμνη και χτίστηκε προς όφελος των ταξιδιωτών που κατεβαίνουν από αυτή τη διαδρομή προς Rameshwaram.

Pondicherry – Θυμίζει τη Γαλλική Ινδία

Ο ήλιος γίνεται πιο ευγενικός καθώς οδηγούμε προς τα τελευταία απομεινάρια της Γαλλικής Ινδίας – Poudoucheri. Περπατώντας κατά μήκος της παραλίας στην παλιά γαλλική πόλη, το άγαλμα του Dupleix σας κοιτάζει καθώς εξερευνάτε τον πολύχρωμο λαβύρινθο των δρόμων με τα αποικιακά κτίρια που θυμίζουν μια περασμένη εποχή. Η γαλλική σύνδεση με το Pondicherry είναι συχνά εύγλωττη από τους τουρίστες.

Αλλά πολλοί δεν μιλούν για τους Πορτογάλους, τους Δανούς και τους Ολλανδούς που όλοι διεκδίκησαν αυτό το λιμάνι που ήταν ένα άλλο κέντρο εμπορίου. Χάστε τον εαυτό σας στο πολύχρωμο τοπίο, όπου κάθε χρώμα έχει μια ιστορία να πει. Επισκεφθείτε την αιωνόβια Βασιλική της Ιερής Καρδιάς και μην χάσετε το άγαλμα της Ιωάννας της Αρκίας σε έναν κήπο, με θέα στην Εκκλησία της Παναγίας των Αγγέλων.

Cuddalore – Ερείπια του Fort St David

Αν το Pondicherry είναι μια χρονοκάψουλα με νοσταλγία, το Fort St David στο Cuddalore στις όχθες του ποταμού Gadilam χάνεται ανάμεσα σε ερείπια. Η ιστορία λέει ότι η περιοχή που βρισκόταν υπό την εμβέλεια του κανόνα αποικίστηκε από τους Βρετανούς. Το Cuddalore είναι ένα αρχαίο λιμάνι που φορά τη μάσκα μιας βιομηχανικής πόλης. Αφήνουμε την πολυσύχναστη πόλη και εμβαθύνουμε στο παρελθόν. Η παλιά πόλη παρουσιάζεται, καυχάται για μια ρωμαϊκή σύνδεση. Αλλά στο Cuddalore, ήταν το ίδιο το ίδρυμα της Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών. Οι θάλασσες έχουν γίνει μάρτυρες μάχες μεταξύ των αρχαίων αντιπάλων εδώ.

Ξεπερνάμε τα στρώματα της ιστορίας και μαθαίνουμε ότι το Fort St David, ένα παλιό φρούριο στις όχθες του ποταμού Gadilam ήταν η έδρα των Βρετανών πριν αναλάβει το Fort St George στο Chennai. Ένας περαστικός μας λέει ότι αυτό το οχυρό ήταν υπό τον έλεγχο των Μαραθών και αργότερα αγοράστηκε από τους Άγγλους. Η ιστορία λέει ότι η αγορά αποφασίστηκε με βάση έναν πυροβολισμό από ένα όπλο. Η περιοχή που βρισκόταν στην εμβέλεια του κανόνα περιλάμβανε ολόκληρη την πόλη και το Cuddalore έγινε βρετανικός οικισμός.

Επιστρέψτε στο θέρετρο, δειπνήστε στο Bay Bistro και ψάξτε στη νόστιμη κουζίνα του Φράνκο-Ταμίλ και περιποιηθείτε τον εαυτό σας στο Bodhi Spa ή στην πισίνα Salt Splash. Η βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία Eden είναι απομονωμένη και φιλόξενη και απολαύστε λίγο ήλιο και άμμο. Αν έχετε διάθεση για περισσότερες περιπέτειες, τότε ξεκινήστε μια ημερήσια εκδρομή στο Tranquebar.

ΗΜΕΡΑ 4 – Ημερήσια εκδρομή στο Πόρτο Νόβο και στο Τράνκεμπαρ

Πόρτο Νόβο – Διοικείται από τον «Παραγκή

Προσθέτουμε μια ιδιαίτερη έκπληξη στα μεγάλα παράκτια μονοπάτια αποικίας στο Ταμίλ Ναντού με αυτήν την ημερήσια εκδρομή που είναι προαιρετική. Οδηγούμε προς το Πόρτο Νόβο, αποικισμένο από Πορτογάλους και πολιορκημένο από Ολλανδούς και Βρετανούς. Ήταν το σπίτι των ξένων ή Parangis εξ ου και η τοπική ονομασία, Parangipettai. Ήταν επίσης εμπορικό κέντρο για τους Άραβες και τους Υεμενίτες. Εδώ έγινε μάχη μεταξύ του Χάιντερ Άλι και των Βρετανών.

Διαβάστε περισσότερα  Αξιοθέατα στο Ομάν

Tranquebar – Ένα κομμάτι της Δανίας

Η μουσική από την ακρογιαλιά μας ανεβάζει τη διάθεση καθώς φτάνουμε στο Tharangambadi ή στην πόλη των κυμάτων που τραγουδούν. Οι Δανοί που προσγειώθηκαν εδώ το ονόμασαν Tranquebar. Καθώς οδηγείτε μέσα από την πύλη της πόλης ή το “Landporten”, βλέπετε το επιβλητικό Fort Dansborg. Οι Δανοί όμως πούλησαν την αποικία τους στους Βρετανούς.

Tranquebar, ανατολή του ηλίου, φρούριο

Το δανικό φρούριο στην ανατολή του ηλίου

Τα γραφικά τοπία των δρόμων προσδίδουν μια γοητεία του παλιού κόσμου. Περπατάμε στους μικρούς παραθαλάσσιους δρόμους που ονομάζονται King Street, Queen Street και Goldsmith Street όπου έχουν αποκατασταθεί κτίρια, κυρίως εκείνα των Βρετανών και των Δανών Κυβερνήτων, εκτός από παλιά σπίτια μουσεία και μνημεία.

Tranquebar, δανέζικα, οχυρό, Tharagambadi

Το δανικό φρούριο στο Tranquebar

Το τσουνάμι λέει ότι κατάπιε κοντά σε τέσσερις δρόμους σε αυτή τη χαμένη ξεχασμένη πόλη και μας οδηγεί να δούμε τον ερειπωμένο ναό Masilamani Nathar, το παλαιότερο μνημείο που έχει διασωθεί στο Tranquebar. Μια επιγραφή λέει ότι αυτός ο μερικώς διαβρωμένος ναός χτίστηκε σε γη που παραχώρησε ο Βασιλιάς Maravarman Kulasekara Pandian το 1306. Το χωριό τότε αναφερόταν ως Kulashekarapattinam ή Thayangambadi

Tranquebar, ταξίδια, θάλασσα

Σπασμένα τούβλα κατά μήκος της ακτής

Το μονοπάτι μας τελειώνει εδώ, αλλά υπάρχουν πολλές ακόμη από αυτές τις χαμένες πόλεις, ξεχασμένα λιμάνια που τώρα φορούν τη στολή ενός σκονισμένου ψαροχώρι και σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Σύντομο δρομολόγιο – Χαρακτηριστικά

Διάρκεια – 4 νύχτες και 5 ημέρες

 • Ξεκινήστε τη διαδρομή σας στο Chennai με ένα χαλαρό βράδυ στο Radisson Blu Hotel GRT Chennai
 • Εξερευνήστε μερικές από τις παλαιότερες εκκλησίες στο Fort St George και στο Santhome
 • Κατευθυνθείτε στο λιμάνι Pallava του Mahabalipuram και μείνετε στο Radisson Blu Resort Temple Bay Mamallapuram
 • Εξερευνήστε τα ερείπια του Sadras και του Alamparai στη διαδρομή προς το Pondicherry
 • Διανυκτέρευση στο πολυτελές Radisson Resort Pondicherry Bay και απολαύστε γαλλική ινδική κουζίνα
 • Περπατήστε γύρω από το γοητευτικό τοπίο της Γαλλικής Ινδίας στο Pondicherry ακούγοντας ιστορίες
 • Οδηγήστε στο Cuddalore και δείτε τα ερείπια του Fort St David στις όχθες του ποταμού Gadilam
 • Περάστε από το Parangipettai ή το Porto Novo και επισκεφθείτε το Tranquebar, για να δείτε τον οικισμό της Δανίας.

Μέρη να μείνεις

Radisson Blu Hotel GRT Chennai

 • Πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο με μοναδικά χαρακτηριστικά όπως πισίνα με θαλασσινό νερό, τουρκικό χαμάμ,
 • Εμβληματικά εστιατόρια όπως το The Great Kabab Factory, Ministry of Chutneys
 • αφεθείτε στην τοπική κουζίνα στο Kari Theory Bar
 • Εύκολη πρόσβαση στο αεροδρόμιο και στην υπόλοιπη πόλη

Radisson Blu Resort Temple Bay Mamallapuram

 • Η 2η μεγαλύτερη ελικοειδής πισίνα της Ασίας στα 27.000 τετραγωνικά πόδια εκτείνεται σε μια έκταση 44 στρεμμάτων
 • Μείνετε σε δωμάτια και σουίτες που βρίσκονται πιο κοντά στην παραλία με θέα στον Shore Temple, ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
 • Απολαύστε το Bodhi Spa, το παραθαλάσσιο εστιατόριο Wharf 2,0 που σερβίρει ποικιλία από ψητά
 • Παραθαλάσσιο θέρετρο φιλικό προς τα κατοικίδια.

Radisson Resort Pondicherry Bay

 • Μόνο διεθνές εμπορικό σήμα στο Pondicherry
 • Εύκολη πρόσβαση στην παραλία της Εδέμ με Γαλάζια Σημαία
 • Πρώτη πισίνα με θαλασσινό νερό στο Pondicherry
 • Bay Bistro που προσφέρει κουζίνα Φράνκο Ταμίλ
 • Παραθαλάσσιο θέρετρο φιλικό προς τα κατοικίδια.
Pondicherry

Ερείπια και τέλματα κοντά στο Pondy

Μπορείτε να στείλετε email [email protected] για να κλείσετε τα Μεγάλα Παράκτια Αποικιακά Μονοπάτια στο Ταμίλ Ναντού και το Ποντισέρι.