κατσίκες πόσο κρύο μπορούν να πάρουν

Κατσίκες Πόσο κρύο μπορούν να κάνουν;

κατσίκες πόσο κρύο μπορούν να πάρουν Το πόσο κρύο μπορούν να αντέξουν οι κατσίκες είναι μια ερώτηση που μας κάνουν κάθε χειμώνα αρκετά συχνά. Ίσως επειδή τα δικά μας είναι τα μικρότερα, χαριτωμένα και θολά
Νιγηριανές κατσίκες νάνοι, οι άνθρωποι φαίνεται να αμφισβητούν αν μπορούν να αντέξουν το κρύο. Ζούμε στο βορειοανατολικό Οχάιο, επομένως οι θερμοκρασίες -15°F είναι αρκετά συνηθισμένες.

Οι ενήλικες κατσίκες χειρίζονται κρύο – εάν δεν είναι υγρό ή φυσάει

Εάν οι κατσίκες στεγάζονται έτσι ώστε να μπορούν να ξεφύγουν από τον άνεμο και να παραμείνουν στεγνές (και λαμβάνουν επαρκή διατροφή και υγειονομική περίθαλψη), τότε γενικά ανέχονται τόσο χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς πρόβλημα.

Ακόμη και στις πιο κρύες περιοχές των ΗΠΑ, οι κατσίκες ανέχονται τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα εάν είναι ξηρές και προστατευμένες από τον άνεμο. Έχουμε φίλους από το Maine που δεν παρέχουν πρόσθετη θερμότητα στους αχυρώνες τους, και διατηρούν με επιτυχία κατσίκες για πολλά χρόνια.

Το χειμώνα, οι κατσίκες νάνοι της Νιγηρίας καλλιεργούν ένα ωραίο υπόστρωμα από κασμίρ που τους βοηθά να διατηρηθούν ζεστά. Οι χνουδωτές ίνες κασμίρι φουσκώνουν για να τις περιβάλλουν (γι' αυτό φαίνονται τόσο θολές το χειμώνα). Διατηρεί τον ζεστό αέρα παγιδευμένο γύρω από το σώμα τους.

Εφόσον μπορούν να κρατήσουν αυτό το προστατευτικό στρώμα γύρω τους (και δεν είναι υγρό ή το διαπερνά ο αέρας), τότε μπορούν να ανεχθούν τις χαμηλές θερμοκρασίες. Ένας τρόπος για να το σκεφτείτε είναι αν μπορείτε να δεσμεύσετε αρκετά ώστε να ανεχτείτε τη θερμοκρασία όπου τα στεγάζετε. τότε θα πρέπει να μπορούν να το ανεχθούν με την προστασία τους.

Κατσίκες - Πόσο κρύο μπορούν να κάνουν

Κουτί κοσμημάτων Wild Wind Farm σε χειμερινό παλτό

Προτιμούν το ζεστό πόσιμο νερό

Ένα πράγμα που φαίνεται να απολαμβάνουν όλες οι κατσίκες στον κρύο καιρό είναι το ζεστό πόσιμο νερό. Έχω σοκαριστεί από το πόσο προτιμούν το ζεστό νερό, πόσο μεγάλο ποτό θα πάρουν και πόσο ζεστό (ζεστό) τους αρέσει πραγματικά.

Διαβάστε περισσότερα  Αξιοθέατα στο Oulu Finland και γύρω από τη διαδρομή Pohjola

Για όσους από εμάς κρατάμε χρήματα και καιρικές συνθήκες, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η διακίνηση πολλών υδάτων στα συστήματά τους βοηθά στην πρόληψη των λίθων των ούρων. Έτσι, η παροχή ζεστού νερού είναι σημαντική όχι μόνο επειδή τους αρέσει, αλλά επειδή τους κρατά και υγιείς.

Τα κατσικάκια χρειάζονται βοήθεια

Τα μωρά κατσίκας είναι μια διαφορετική ιστορία. Γεννιούνται υγρά και δεν έχουν αυτό το στεγνό προστατευτικό στρώμα. Εάν οι θερμοκρασίες είναι κοντά ή κάτω από το μηδέν, νομίζω ότι οι ιδιοκτήτες κατσίκων πρέπει πραγματικά να είναι παρόντες όταν γεννιούνται τα μωρά για να στεγνώσουν γρήγορα. Διαφορετικά, τα μωρά (ή ορισμένα μέρη των μωρών) παγώνουν. Ακούμε ιστορίες για αυτό κάθε χειμώνα και μας στεναχωρεί. Πιστεύουμε επίσης ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν αυτά τα βασικά προμήθειες για πλάκα κατσίκας στο χέρι επίσης.

Jewel Box's 2nd Freshening Triplets

Κουτί κοσμημάτων Wild Wind Farm με 2ο φρεσκάρισμα τρίδυμων (ωρών ωρών)

Προσθήκη συμπληρωματικής θερμότητας

Όταν οφείλονται στο παιδί κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, εκτός από το ότι είναι παρόντες για να βοηθήσουν τα παιδιά να στεγνώσουν γρήγορα, πολλοί ιδιοκτήτες κατσίκων χρησιμοποιούν λαμπτήρες θερμότητας για να κρατήσουν τα παιδιά ζεστά. Ωστόσο, οι λαμπτήρες θερμότητας είναι επίσης οι #1 αιτία πυρκαγιών σε αχυρώνα! Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε λαμπτήρες θερμότητας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ανθεκτικά μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί για χρήση σε αχυρώνα και να τα χρησιμοποιείτε σωστά.

Δεν είμαι μεγάλος στο να προτείνω επωνυμίες, αλλά έχουμε μεταβεί στους ανθεκτικούς πλαστικούς λαμπτήρες θερμότητας από Προμήθεια Premier1 ή λαμπτήρες από ανθρακονήματα (φαίνεται εδώ). Μας αρέσουν αυτές οι επιλογές καλύτερα από τους τυπικούς μεταλλικούς λαμπτήρες θερμότητας που βρίσκονται συνήθως στα καταστήματα. Έχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας που καθιστούν πολύ λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν φωτιά σε αχυρώνα.

Διαβάστε περισσότερα  Αξιοθέατα στο Ομάν

Μια εναλλακτική λύση στις λάμπες θερμότητας είναι είτε να φτιάξετε παιδικά παλτά κατσίκας ή να παρέχετε στα παιδιά καλύβες για να ζεσταθούν. παλιά φούτερ.

Για μανίκια με φούτερ, χρησιμοποιήστε το βραχιολάκι ως γιακά, βάλτε τη ραφή κάτω από την κοιλιά του παιδιού, κόψτε δύο μικρές τρύπες για τα μπροστινά πόδια και κόψτε το μήκος ώστε να ταιριάζει στο μήκος του παιδιού.

Προστατευτικές καλύβες για τα παιδιά μπορούν να δημιουργηθούν αφαιρώντας την πόρτα από α μικρό κλουβί σκύλου ή μεταφορέας πουλερικών, και απλά τοποθέτησέ το στον πάγκο για πλάκα.

Το Kidding είναι λιγότερο ανθεκτικό στο κρύο

Η κατσίκα που αστειεύεται είναι επίσης λιγότερο ανθεκτική στο κρύο. Έχω παρατηρήσει ότι η ακραία πλάκα με τον κρύο καιρό προκαλεί συχνά ρίγος. Είναι απλώς πολλή δουλειά και μερικές φορές δεν τους μένουν τα αποθέματα ενέργειας μετά από πλάκα για να ζεσταθούν.

Διαπιστώνουμε ότι εκτιμούν τις λάμπες θερμότητας που έχουμε τοποθετήσει για τα παιδιά, ένα θρεπτικό-ζεστό γεύμα μετά το παιδί, ποτά με ζεστό νερό και κάποιο είδος καλύμματος (στεγνή πετσέτα, κουβέρτα ή παλιό φούτερ). Με λίγη ειδική φροντίδα «μετά το πλάκα» επιστρέφουν γρήγορα στο φυσιολογικό και είναι υπέροχες μητέρες.

Tinker Bell Talking

Άγριο αιολικό πάρκο Tinkerbell πριν από την πλάκα

Επειδή το αστείο αντέχει και τα νέα παιδιά δεν αντέχουν επίσης το κρύο, τείνουμε να αναπαράγουμε στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου, ώστε τα παιδιά να φτάσουν στα μέσα Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου (η κύηση της κατσίκας είναι πέντε μήνες). Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά φτάνουν όταν ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει στην περιοχή μας και οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο έντονες έξω στον αχυρώνα. Με τη δέουσα προσοχή, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούν οι κατσίκες να εκτραφούν για παιδιά νωρίτερα το χειμώνα, απλώς θεωρούμε ότι είναι πιο άνετο να προγραμματίζουμε για λίγο πιο ζεστό καιρό.

Διαβάστε περισσότερα  Κόψιμο οπλής κατσίκας (Εικονογραφημένο) - Πόσο συχνά, Εξοπλισμός, Πώς