Εξερευνήστε τα καλύτερα εθνικά πάρκα της Κροατίας

Εξερευνήστε τα καλύτερα εθνικά πάρκα της Κροατίας

Η Κροατία είναι ένας κορυφαίος προορισμός για ταξιδιώτες που θέλουν να εξερευνήσουν τη φυσική ομορφιά της Ευρώπης. Ανακαλύψτε τα καλύτερα εθνικά πάρκα της Κροατίας και ξεκινήστε να προγραμματίζετε το ταξίδι σας.

Η Κροατία είναι το τέλειο μέρος για να πάτε αν θέλετε να ξεφύγετε από όλα. Είναι μια όμορφη χώρα με πλούσιο πολιτισμό και ιστορία, αλλά έχει επίσης ένα απίστευτο φυσικό τοπίο που θα σας συνεπάρει.

Η χώρα είναι γνωστή για τη φυσική ομορφιά της – σκεφτείτε βουνά και παραλίες – και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί: υπάρχουν εκατοντάδες μίλια ακτών κατά μήκος της Αδριατικής Θάλασσας, καθώς και εκπληκτικά τοπία στην ενδοχώρα.

Υπάρχουν πολλά εθνικά πάρκα στην Κροατία που παρουσιάζουν πραγματικά το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο της χώρας. Απλώς αρπάξτε το ETIAS Croatia σας και θα είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε.

Εικόνα – Andreas H από το Pixabay

Εθνικό Πάρκο Λιμνών Plitvice

Το Εθνικό Πάρκο Λιμνών Plitvice είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο από όλα τα εθνικά πάρκα της Κροατίας, με έκταση πάνω από 30.000 εκτάρια. Το πάρκο είναι ανοιχτό Κατάλογος Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Κροατίας.

Το πάρκο φημίζεται για τις 16 λίμνες και τους καταρράκτες που συνδέονται μεταξύ τους, που εκτείνονται σε ένα εντυπωσιακό ασβεστολιθικό φαράγγι. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε μονοπάτια πεζοπορίας και να εξερευνήσετε την απίστευτη θέα στο τιρκουάζ νερό.

Εθνικό Πάρκο Risnjak

Το Εθνικό Πάρκο Risnjak βρίσκεται στην πιο ορεινή και δασική περιοχή της Κροατίας — στο Gorski Kotar. Καλύπτει πάνω από 60 τετραγωνικά χιλιόμετρα και καλύπτεται από ασβεστόλιθους και δολομίτες.

Διαβάστε περισσότερα  Κόψιμο οπλής κατσίκας (Εικονογραφημένο) - Πόσο συχνά, Εξοπλισμός, Πώς

Είναι το σπίτι σε μια μεγάλη ποικιλία φυτών και ζώων, από ελάφια και αρκούδες μέχρι μανιτάρια και πεταλούδες. Το πάρκο είναι επίσης γνωστό για τα πολλά μονοπάτια του, τα οποία είναι ιδανικά για πεζοπορία ή ποδηλασία.

Εικόνα από τον Ivan Ivankovic, Pixabay

Εθνικό Πάρκο Krka

Το Εθνικό Πάρκο Krka είναι ένα από τα πιο διαφορετικά και μοναδικά πάρκα σε όλη την Ευρώπη, με μια απίστευτη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Είναι επίσης το σπίτι σε μια σειρά από λίμνες και επτά καταρράκτες.

Ένα από τα καλύτερα εθνικά πάρκα της Κροατίας περιέχει επίσης πολλά σπήλαια που μπορούν να εξερευνήσουν οι επισκέπτες. Τα σπήλαια σχηματίζονται καθώς τα υπόγεια νερά ρέουν μέσα από ασβεστολιθικά στρώματα βράχου, αφήνοντας πίσω τους μεγάλα ανοίγματα στην πρόσοψη του βράχου.

Εθνικό Πάρκο Κορνάτη

Εθνικό Πάρκο Νήσων Κορνάτι είναι ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών στην Κροατία, ακριβώς έξω από την Αδριατική Θάλασσα. Το πάρκο καλύπτει το αρχιπέλαγος και τα γύρω νερά, τα οποία προστατεύονται ως εθνικό πάρκο από την κροατική κυβέρνηση.

Υπάρχουν 89 νησιά που φημίζονται για τα δραματικά τοπία και την άγρια ​​ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων των σπάνιων πουλιών και της θαλάσσιας ζωής. Το πάρκο έχει πολλές επιλογές για εξερεύνηση στη θάλασσα, πεζοπορία μέσα σε καταπράσινα δάση και χαλάρωση στον ήλιο.

Εικόνα- Peggy and Marco Lachmann – Anke, Pixabay

Εθνικό Πάρκο Paklenica

Το Εθνικό Πάρκο Paklenica βρίσκεται σε μια προστατευόμενη περιοχή στα νότια της Κροατίας. Το κύριο χαρακτηριστικό του πάρκου είναι οι καρστικές σπηλιές και τα δάση οξιάς, τα τελευταία από τα οποία προστατεύονται από την UNESCO.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να θαυμάσουν τα δραματικά φαράγγια Velika και Mala Paklenica και να αναζητήσουν τα πολλά είδη του πάρκου—συμπεριλαμβανομένων των αετών, των γερακιών, των αρκούδων και των ελαφιών. Ένα από τα πιο μοναδικά εθνικά πάρκα της Κροατίας, φιλοξενεί επίσης μια σειρά από σπηλιές που διαθέτουν σταλαγμίτες, σταλακτίτες και πολλά είδη νυχτερίδων.

Διαβάστε περισσότερα  Αξιοθέατα στο Oulu Finland και γύρω από τη διαδρομή Pohjola

Βόρειο Εθνικό Πάρκο Velebit

Το Εθνικό Πάρκο Βόρειου Βέλεμπιτ είναι μια προστατευόμενη περιοχή της οροσειράς Βέλεμπιτ της Κροατίας, η οποία αποτελεί το σύνορο μεταξύ του βόρειου και του νότιου τμήματος της χώρας. Το πάρκο καλύπτει 109 km2 του βόρειου τμήματος των βουνών.

Εικόνα – Biljana Jovanovic, Pixabay

Τα δάση οξιάς εδώ ανακηρύχθηκαν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2017, με την ονομασία Αρχαία και αρχέγονα δάση οξιάς των Καρπαθίων και άλλων περιοχών της Ευρώπης. Το πάρκο έχει επίσης πολλές ορειβατικές διαδρομές—η πιο γνωστή ονομάζεται Μονοπάτι του Premužić.

Εθνικό Πάρκο Mljet

Το Εθνικό Πάρκο Mljet είναι ένα εθνικό πάρκο στο νησί Mljet, το οποίο είναι μέρος του αρχιπελάγους της Δαλματίας. Είναι το μόνο εθνικό πάρκο στη χώρα που περιλαμβάνει ένα ολόκληρο νησί.

Το πάρκο συνορεύει με δύο λίμνες αλμυρού νερού, συμπεριλαμβανομένων των Veliko Jezero και Malo Jezero. Αυτές οι λίμνες τροφοδοτούνται από υπόγειες πηγές και συνδέονται με στενά κανάλια νερού που ονομάζονται στενά.

Εικόνα- Walter Frehner, Pixabay

Φυσικό Πάρκο Biokovo

Το Φυσικό Πάρκο Biokovo, που βρίσκεται στη νότια ακτή της Κροατίας, ανακηρύχθηκε φυσικό πάρκο το 1981.

Το πάρκο είναι ένα όμορφο μέρος για να ξεφύγετε από τη φασαρία της πόλης. Ο συνδυασμός του από πυκνά δάση, βραχώδεις κορυφές και βαθιά φαράγγια εξασφαλίζει ότι μπορείτε να απολαύσετε λίγη γαλήνη και ησυχία.

Εθνικό Πάρκο Brijuni

Εθνικό Πάρκο Brijuni είναι ένα εθνικό πάρκο στην Κροατία, που βρίσκεται σε μια ομάδα νησιών που ονομάζονται Brijuni. Το κύριο νησί ονομάζεται Veli Brijun, το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Διαβάστε περισσότερα  Φρούριο Gwalior - Μέρη στο οχυρό Gwalior και ναοί στο Gwalior Fort

Το πάρκο προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ποδηλασία, βαρκάδα και ιππασία.

Σε πόσα από τα εθνικά πάρκα της Κροατίας έχετε πάει; Υπάρχει κάποιο εθνικό πάρκο που θα θέλατε να προτείνετε;