Αξιοθέατα στο Ομάν

Αξιοθέατα στο Ομάν

Υπάρχουν περισσότερα στο Ομάν από το Μουσκάτ. Υπάρχουν πολλά μέρη για να δείτε γύρω από το Μουσκάτ. Ας πάμε ένα οδικό ταξίδι και ας εξερευνήσουμε παραλίες, κοιλάδες, βουνά, κάστρα, ρέματα, και σουκ. Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα μέρη που μπορείτε να δείτε στο Ομάν και μέρη που μπορείτε να δείτε γύρω από το Μουσκάτ.

Ο ουρανός χρωματίζεται με μια χρυσή απόχρωση καθώς μια νέα μέρα ξημερώνει πάνω από τις ακτές του Μουσκάτ, της πρωτεύουσας του Ομάν. Διασχίζοντας τόσο τα βραχώδη βουνά όσο και τους καταγάλανους ωκεανούς, το Μουσκάτ με τα παλάτια, τα τζαμιά και τα μουσεία του αγνοεί τη δική του ομορφιά. Το χρυσό φως αγγίζει απαλά τις λευκές προσόψεις των σπιτιών που είναι διάσπαρτα γύρω από την παλιά περιτειχισμένη πόλη. Η πόλη είναι ένα μείγμα πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προικισμένης με φυσική ομορφιά και υπάρχουν ιστορίες σε κάθε δρόμο και λωρίδα.

Φωτογραφία από Ανφάλ Σαμσουντίν επί Ξεβιδώστε

Ωστόσο, με εντυπωσιάζει η ποικιλία των προορισμών στο Ομάν και τα μέρη που μπορείτε να δείτε γύρω από το Μουσκάτ. Κάθε μέρα είναι μια περιπέτεια καθώς εξερευνούμε το Ομάν πέρα ​​από το Μουσκάτ. Εδώ η ιστορία συναντά τη μυθολογία καθώς υπάρχουν οχυρά χτισμένα από φαντάσματα. Κάνουμε οδικές εκδρομές για να ανακαλύψουμε το Wadis και το Aflaj. Υπάρχουν πράσινα και μαύρα βουνά, γαλάζιοι ωκεανοί και αμμώδεις έρημοι. Από τα αρχαία κάστρα μέχρι τα πολυσύχναστα σουκ, από τα πικνίκ στα ουάντι μέχρι τους αμμόλοφους, κάθε σαββατοκύριακο απόδραση από το Μουσκάτ ξεδιπλώνει μια διαφορετική διάσταση στο Ομάν καθώς βλέπουμε την ιστορική, ρομαντική και περιπετειώδη πλευρά του. Εδώ είναι μερικά μέρη που μπορείτε να δείτε στο Ομάν.

Φωτογραφία από Katerina Kerdi επί Ξεβιδώστε

1. Πάρτε την παράκτια διαδρομή προς Sur και Ras Al Jinz

Η θάλασσα είναι ο πυρήνας του Sur, ενός λιμανιού που βρίσκεται στον κόλπο του Ομάν μόλις 150 χλμ. από το Μουσκάτ. Σε μια μέρα με άνεμο, βρισκόμαστε οδηγώντας στην παράκτια διαδρομή από το Μουσκάτ. Το Sur είναι ένας από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Ομάν και μέρη για να δείτε γύρω από το Μουσκάτ. Το τοπίο συνεχίζει να αλλάζει καθώς οι παρθένες παραλίες δίνουν τη θέση τους σε σμαραγδένια ρέματα. Το ταξίδι λένε είναι ο προορισμός. Η καταβόθρα Bimmah μας ιντριγκάρει καθώς κοιτάμε τα καταγάλανα νερά. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε από μετεωρίτη. Τα γαλαζοπράσινα νερά της Finn's Beach μας γοητεύουν. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε ακόμη και να κατασκηνώσετε εδώ για μερικές ώρες και να χαθείτε στον ωκεανό. Η επόμενη στάση μας είναι στο Wadi Shab, το οποίο είναι μια καρτ ποστάλ που μόλις ζωντανεύει. Η παράκτια διαδρομή είναι η εκδοχή του Ομάν του Great Ocean Road. Ο χρόνος φαίνεται να σταματάει στο Sur, το οποίο είναι γνωστό για τη ναυπηγική του βιομηχανία. Ακόμα και σήμερα μερικά ξύλινα καράβια είναι αγκυροβολημένα στο λιμάνι καθώς περιπλανιόμαστε άσκοπα για λίγο. Το Sur θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι στο δρομολόγιό σας αν ψάχνετε μέρη για να δείτε στο Ομάν πέρα ​​από το Μουσκάτ.

καλύτερη κάρτα SD για φωτογραφία.  Μέρη για να δείτε πέρα ​​από το Μουσκάτ.  Τουριστικά αξιοθέατα του Ομάν

Γεια σας από το Ομάν

Το Sur μπορεί να συνδυαστεί με μια διανυκτέρευση στο Ras Al Jinz, όπου μπορείτε να μείνετε στο Turtle Reserve. Οι φυσιοδίφες θα σας πάρουν σε ομάδες για να σας δείξουν τις χελώνες τη νύχτα, όπου μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη μητέρα χελώνα που γεννά αυγά εκτός από τα νεογνά στην άμμο. Είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε και ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε στο Ομάν.

Διαβάστε περισσότερα  Ομάδα Ναών Bateshwar - Συνέντευξη αρχαιολόγος KK Muhammed

2. Εκεί που τα φαντάσματα χτίζουν οχυρά στην περιοχή Al Dakhiliya

Μια ημερήσια εκδρομή από το Μουσκάτ σας μεταφέρει στην καρδιά της Al Dakhiliya, όπου οχυρά και κάστρα σας ταξιδεύουν στο πέρασμα των αιώνων. Σε λίγες ώρες, βρισκόμαστε στη Nizwa, μια πόλη βουτηγμένη στην αρχαιότητα. Μια από τις παλαιότερες πρωτεύουσες του Ομάν, η Nizwa μοιάζει με μια όαση η ίδια, που περιβάλλεται από φυτείες χουρμαδιών. Ο οδηγός μου λέει ότι υπάρχουν πάνω από 200 ποικιλίες χουρμαδιών που καλλιεργούνται μόνο στο Ομάν. Το φρούριο Nizwa, ένα από τα τουριστικά αξιοθέατα του Ομάν στέκεται εκπληκτικό στην καρδιά της πόλης, υψώνεται πάνω από τα άλλα μνημεία. Αν και η ίδρυση του φρουρίου έγινε τον 12ο αιώνα, χτίστηκε πολύ αργότερα τον 17ο αιώνα.

Αλλά το φρούριο Nizwa δεν είναι ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO του Ομάν. Είναι το οχυρό Bahla, που βρίσκεται στο Bahla ή Madinat al Sahr, που ονομάζεται επίσης Πόλη της Μαγείας που έχει λάβει τον διάσημο τίτλο. Σύμφωνα με έναν μύθο, το φρούριο πιστεύεται ότι χτίστηκε από φαντάσματα και ακόμη και σήμερα υπάρχουν «τζιν» ή πνεύματα που τριγυρνούν εδώ. Εάν ταξιδεύετε στην περιοχή, τότε πρέπει να σταματήσετε στο Κάστρο Jabreen και στις σπηλιές Al Hoota επίσης. Αγοράστε μερικές ημερομηνίες από το Nizwa Souk , ένα από τα καλύτερα σουκ και μέρη για να δείτε στο Ομάν και μερικά αγγεία από την Bahla ενώ εξερευνάτε αυτήν την περιοχή.

3. The Wadi of Oman – Wadi Bani Khalid

Τα Wadis του Ομάν δεν είναι απλώς φυσικά τοπία αλλά ουσιαστικά σύμβολα της χώρας. Οι σμαραγδένιες πισίνες με νερό, περιτριγυρισμένες από βουνά και περιτριγυρισμένες από φυτείες και περιβόλια είναι μια απόλαυση για τα κουρασμένα μάτια. Αν και υπάρχουν πολλές καταπράσινες κοιλάδες στο Ομάν, η πρώτη μας στάση είναι στο Wadi Bani Khalid, το οποίο απέχει πάνω από 200 χλμ. από το Muscat και ένα από τα μέρη που πρέπει να δείτε γύρω από το Muscat.

καλύτερη κάρτα SD για φωτογραφία, Ομάν.  Τουριστικά αξιοθέατα του Ομάν

Ένα όμορφο Wadi στο Ομάν

Ακολουθούμε ένα πολυετές ρέμα καθώς διασχίζει ένα καταπράσινο τοπίο και χύνεται σε μια μεγάλη δεξαμενή. Ο ήλιος σχηματίζει ενδιαφέροντα μοτίβα εδώ. Το Wadi Bani Khalid είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία για πικνίκ. Ενώ μερικά αγόρια κολυμπούν τριγύρω, μερικά από εμάς λαμβάνουν μια φυσική θεραπεία σπα ποδιών καθώς τα μικροσκοπικά ψάρια καθαρίζουν τα πόδια μας. Το Wadi Bani Khalid μπορεί να συνδυαστεί με ένα ταξίδι στο Wadi Tiwi και στο Wadi Shab στο δρόμο προς το Sur και μπορείτε να εξερευνήσετε μερικά από τα χωριά κατά μήκος του Wadis. Εάν αισθάνεστε λίγο περιπετειώδεις, μπορείτε ακόμη και να κάνετε πεζοπορία σε αυτήν την περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα  Αξιοθέατα στο Oulu Finland και γύρω από τη διαδρομή Pohjola

4. Όνειρα στην έρημο – Απλώς πηγαίνετε στους αμμόλοφους

Είστε κακομαθημένοι για επιλογές όταν βρίσκεστε στο Ομάν. Υπάρχουν βουνά και ωκεανοί που σας γνέφουν, αλλά δεν μπορείτε να χάσετε την μεγάλη έκταση της ερήμου με τους κυματιστούς αμμόλοφους. Ενώ το Wahiba Sands είναι το αγαπημένο σας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις αμμοθίνες στο Barka, που βρίσκεται μόλις 70 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα του Ομάν. Αν θέλετε να ζήσετε μια περιπετειώδη εκδρομή στην έρημο, τότε μείνετε μια νύχτα στο Dunes by Al Nahda και ξυπνήστε με την ανατολή του ηλίου πάνω από τους αμμόλοφους και κάντε την αδρεναλίνη σας να ρέει.

Φωτογραφία από Κρίστιαν Βάις επί Ξεβιδώστε

5. The Green Mountain of Oman – Jebel Akhdar

Είναι τα βουνά που δίνουν στο Ομάν το δραματικό του τοπίο με τις κοιλάδες και τα φαράγγια του. Καθώς ελίσσουμε μέσα από αιχμηρές φουρκέτες, το σκηνικό αλλάζει ενώ τα περιγράμματα και τα χρώματα συνεχίζουν να αλλάζουν επίσης. Η οροσειρά Al Hajar γίνεται σιγά σιγά από μαύρη σε πράσινη. Ενώ το Jebel Sham ή το Βουνό του Ήλιου είναι η υψηλότερη κορυφή στο Ομάν, κατευθυνόμαστε προς το Jebel Akhdar, ή το Πράσινο Βουνό. Τα βουνά είναι μερικά από τα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του Ομάν και εξαιρετικές αποδράσεις και μέρη για να δείτε γύρω από το Μουσκάτ. Περιβόλια με σταφύλια και ροδιές γεμίζουν το τοπίο δίνοντας μια πράσινη πινελιά. Είναι επίσης διάσημο για τα τριαντάφυλλα τον χειμώνα. Το δροσερό αεράκι μειώνει τη θερμοκρασία. Το Jebel Akhdar είναι ένα αιώνιο αγαπημένο στις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου από το Μουσκάτ, καθώς τα δροσερά κλίματα και το καταπράσινο τοπίο καλούν πολλούς ταξιδιώτες. Τα βουνά φιλοξενούν σήμερα πολλές πολυτελείς ιδιοκτησίες όπως η Anantara που είναι μια πολυτελής απόδραση από μόνη της. Μια επίσκεψη στο Πράσινο Βουνό μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στο Nizwa και το Bahla, καθώς και τα οποία έφαγαν μερικά από τα τουριστικά μέρη για να δείτε στο Ομάν.

Φωτογραφία από Shefali Rafeeq επί Ξεβιδώστε

6. Ψάξτε για δελφίνια στο Musandam

Διαβάστε περισσότερα  Υπεύθυνος τουρισμός στο Mandu - Διαμονή σε χωριά κοντά στο Mandu

Ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς, το Musandam με τις οδοντωτές ακτές, τις παραλίες και τα φιόρδ του κατατάσσεται σε υψηλά επίπεδα στο δρομολόγιο κάθε ταξιδιώτη. Μια ιδανική απόδραση το Σαββατοκύριακο από το Μουσκάτ, κατευθυνθείτε στο Khasab, την πρωτεύουσα της περιοχής, και πάρτε μια δόση περιπέτειας και πολιτισμού. Μπορείτε να πάτε σε μια κρουαζιέρα με ένα μεγάλο ξύλινο σκάφος dhow και να πλεύσετε μέσα από τα φιόρδ ή τις νησίδες και να αναζητήσετε δελφίνια. Εάν κάνετε κρουαζιέρα κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, μπορείτε ακόμη και να δείτε τους βράχους να αλλάζουν χρώματα καθώς οι ακτίνες του ήλιου το χαϊδεύουν. Τα βουνά καλούν και μπορείτε είτε να κάνετε πεζοπορία είτε απλά να χάσετε τον εαυτό σας στα ρέματα. Ένα ταξίδι στο Ομάν δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια επίσκεψη στο Musandam.

Φωτογραφία από Julius Yls επί Ξεβιδώστε

Ποιες είναι οι προτάσεις σας για μέρη που μπορείτε να δείτε στο Ομάν; Ποια τουριστικά αξιοθέατα του Ομάν θα προτείνατε για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο ή μέρη για να δείτε γύρω από το Μουσκάτ; Θα ήθελα πολύ να ακούσω νέα σας.

καλύτερη κάρτα SD για φωτογραφία, Ομάν, Μουσκάτ, μέρη για να δείτε στο Ομάν

Η θέα του Μουσκάτ από το Shangri La.