Εορτασμός στη Γενεύη – Διεθνής Συμμαχία Γυναικών

12
Εορτασμός στη Γενεύη – Διεθνής Συμμαχία Γυναικών

Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της Επιτροπής

Το κύριο πρόγραμμα επικεντρώθηκε στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της επιτροπής:

Οι συνεντεύξεις με αυτόπτες μάρτυρες των πρώτων χρόνων παρείχαν μια εικόνα της ιστορίας. Οι παρακάτω πρωτοπόροι μοιράστηκαν τη συμμετοχή τους στο παρελθόν: Afton Beutler-Reed (Mother’s Legacy Project), Berhane Ras-Work (United for Equity and Ending Racism), Brigitte Polonovski (Διεθνές Συμβούλιο Γυναικών), Edith Ballantyne (Διεθνής Ένωση Γυναικών για την Ειρήνη and Freedom) και Paula Daeppen (FAWCO και Biovision).

Μια συζήτηση στο πάνελ διερεύνησε το έργο συνηγορίας της Επιτροπής, την παρουσία της σήμερα και τη συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών και των κυβερνήσεων στα Ηνωμένα Έθνη. Με συνεισφορές από: την κα Adriana Quinones, Επικεφαλής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανάπτυξης του UN Women Geneva, την κα Corinne Dettmeijer-Vermeulen, μέλος του CEDAW, τον καθηγητή Manjit Dosanjh (International Cancer Expert Corps), Zarin Hainsworth (Widows Rights International) και Srruthi Lekha (Ομοσπονδία Γυναικών για την Παγκόσμια Ειρήνη).

Οι δηλώσεις βίντεο παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της οργάνωσης-μέλους της ΜΚΟ CSW Γενεύης για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών. Η Alison Brown (Πρόεδρος IAW) τόνισε το Grassroots Project του IAW, Water and Pads for School Girls.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε επίσημη δεξίωση που υποστηρίχθηκε γενναιόδωρα από την πόλη και το καντόνι της Γενεύης, εκπροσωπούμενη από τον δήμαρχο Alfonso Gomez και τη Beatrice Ferrari, Διευθύντρια Διεθνών Υποθέσεων του Καντονίου της Γενεύης.

Bir cevap yazın