Διατηρήστε τα αυγά με ποτήρι νερό

1
Διατηρήστε τα αυγά με ποτήρι νερό

Το A Farmish Kind of Life συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα πρόγραμμα διαφήμισης θυγατρικών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους ιστότοπους ένα μέσο για να κερδίζουν διαφημιστικά τέλη μέσω διαφήμισης και σύνδεσης με Amazon.com. Μπορείτε να δείτε την πλήρη αποκάλυψη συνεργατών μας εδώ.

Φαίνεται ότι κάθε χρόνο βρίσκω κάτι «νέο» για να δοκιμάσω στη φάρμα. Πέρυσι, ενώ αντιμετώπιζα ένα τεράστιο πλεόνασμα αβγών στις αρχές της άνοιξης, αποφάσισα ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να δοκιμάσω αυγά σε ποτήρι.

Γιατί να θέλω να βάλω σε ποτήρι τα αυγά μου;

Το ποτήρι νερού είναι ένας τρόπος για να διατηρήσετε τα φρέσκα αυγά της φάρμας σας μακροπρόθεσμα χωρίς τη χρήση ψύξης.

Εάν έχετε κοτόπουλα, ξέρετε ότι μερικές φορές μπορεί να νιώθετε ότι η προμήθεια αυγών από τα κορίτσια σας είναι γιορτή ή πείνα. Είτε έχετε τόσα πολλά αυγά που δεν ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε όλα, είτε περιμένετε από τις κότες σας να γεννήσουν ένα αυγό για να ολοκληρώσετε μια συνταγή. Περνώντας σε ποτήρι τα επιπλέον αυγά που γεννούν οι κότες σας κατά τους πιο παραγωγικούς μήνες του έτους, μπορείτε ακόμα να έχετε αυτά τα φρέσκα αυγά διαθέσιμα για χρήση στους λιγότερο παραγωγικούς μήνες του έτους – ή αν σταματήσουν να γεννούν όλες μαζί το χειμώνα.

Με τα αυγά ποτηριού νερού, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για ελλείψεις αυγών στο παντοπωλείο. Επίσης, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το πόσο χρεώνει το παντοπωλείο για τα αυγά που έχουν. Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω τις τιμές των αυγών στα τέλη του 2022/αρχές του 2023, έτσι δεν είναι;

Πώς ποτίζω γυάλινα αυγά;

Για να ποτίσετε γυάλινα αυγά, πρέπει να έχετε:

  • Δοχείο για τη συγκράτηση των αυγών (γυάλινο ή πλαστικό ποιότητας τροφίμων, με καπάκι που κλείνει ερμητικά)
  • Καθαρά, άπλυτα αυγά (από το κοτέτσι σας ή από τοπικό αγρότη, μη χρησιμοποιείτε αυγά που αγοράσατε από το κατάστημα)
  • Ασβέστη τουρσί
  • Νερό (το νερό της πόλης πρέπει να φιλτράρεται, το καλό νερό όχι)

Τα αυγά πρέπει να είναι καθαρά αλλά δεν έχει πλυθεί—που σημαίνει ότι σίγουρα δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυγά που έχετε αγοράσει από το κατάστημα. Φάρμακα φρέσκα αυγά από το κοτέτσι σας που γεννά μια κότα που δεν κάνει χάος με τα αυγά της είναι τα καλύτερα αυγά για ποτήρι νερό.

Σας ανέφερα να μην πλύνετε τα αυγά; Γιατί σίγουρα δεν πρέπει να πλένετε τα αυγά για αυτό το έργο.

Μόλις έχετε τα καθαρά αυγά, τοποθετήστε τα στο βάζο ή το δοχείο με την μυτερή πλευρά προς τα κάτω (όσο μπορείτε). Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν τοποθετείτε τα αυγά στο δοχείο και όταν μετακινείτε το δοχείο. Εάν τα αυγά σπάσουν, μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο το βάζο. Να είστε πολύ ευγενικοί με αυτά τα αυγά!

Πώς φτιάχνω το διάλυμα υαλοπινάκων;

Για να φτιάξετε το διάλυμα ποτηριού νερού, ανακατέψτε ένα τέταρτο νερό με μια ουγγιά τουρσί λάιμ. Ενώ θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο ασβέστης είναι «εντελώς διαλυμένος» στο νερό, πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι αφού καθίσει σίγουρα θα διαχωριστεί. Μην φρικάρετε αν δείτε ένα στρώμα λάιμ στον πάτο του βάζου ή να ακουμπάτε στα αυγά. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και πρέπει να είναι αναμενόμενο.

Σημείωση: Θυμάμαι ότι ανακατεύω το λάιμ τουρσί και το νερό μου για πολύ καιρό και ακόμα δεν το έχω διαλύσει τελείως. Κάποιος μου είπε ότι ήταν τόσο καλό όσο θα γινόταν, και πρέπει να ήταν εντάξει γιατί δεν είχα πρόβλημα με τα αυγά με νερό να πάνε άσχημα.

Αφού φτιάξετε το διάλυμα ποτηριού νερού, ρίξτε το πάνω από τα αυγά στο βάζο.

Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται να μαζέψετε όλα τα αυγά ταυτόχρονα για να ξεκινήσετε αυτό το έργο. Μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε αυγά στο γεμάτο βάζο με διάλυμα ποτηριού νερού για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να γεμίσει το βάζο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το διάλυμα παραμένει πάνω από τα αυγά και ότι τα αυγά είναι εντελώς βυθισμένα. Μπορείτε οπωσδήποτε να φτιάξετε και να προσθέσετε περισσότερο διάλυμα εάν χρειάζεται.

Καλύψτε το βάζο και βάλτε το σε ένα ασφαλές σημείο όπου δεν θα χτυπηθεί. Ορισμένες πηγές λένε ότι ένα δροσερό σκοτεινό μέρος είναι το καλύτερο, αλλά το δικό μας κάθισε στον πάγκο της κουζίνας μας για έναν ολόκληρο χρόνο.

Πόσο διαρκούν τα αυγά σε ποτήρι νερό;

Αν γίνουν σωστά, τα αυγά με νερό είναι γνωστό ότι διαρκούν τουλάχιστον ένα χρόνο—συχνά φορές πολύ περισσότερο!

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω αυγά γυαλιστερά;

Για να χρησιμοποιήσετε αυγά γυαλιστερά, πάρτε τα από το δοχείο που τα αποθηκεύσατε και ξεπλύντε τα καλά. Επιθεωρήστε τα για ρωγμές. Λέγεται ότι ένα ραγισμένο αυγό θα μολύνει ολόκληρο το βάζο με τα αυγά.

Ωστόσο, λέγεται επίσης ότι τα κελύφη των αυγών με γυάλινο νερό είναι σφραγισμένα τόσο καλά που πρέπει να τα τρυπήσετε με μια καρφίτσα προτού μπορέσετε να τα βράσετε δυνατά, διαφορετικά κινδυνεύετε να εκραγεί το αυγό. Πάρτε λοιπόν όλες αυτές τις συμβουλές «το ραγισμένο αυγό καταστρέφει ολόκληρο το βάζο» όπως θέλετε.

Μπορείτε να φάτε σοβαρά αυγά με νερό που είναι ενός έτους;

Εσείς όχι μόνο μπορώ, αλλά εξακολουθούν να είναι τόσο νόστιμα όσο την ημέρα που στρώθηκαν! Πρόσφατα δοκίμασα την πρώτη μας παρτίδα αυγών με νερό από τον Μάρτιο του 2022 (τον Μάρτιο του 2023) και κέρασα στον εαυτό μου ομελέτα για μεσημεριανό γεύμα.

Ήταν νόστιμα, και εκτός από μια μικρή διαφορά στην υφή όταν μπήκαν στο τηγάνι, ποτέ δεν θα ήξερες ότι ήταν ενός έτους όταν ήταν στο πιάτο μου.

Τα αυγά γυαλισμένα με νερό είναι εξαιρετικά για ομελέτα και για ψήσιμο. Είναι δύσκολο, ωστόσο, να φτιάξετε ένα υπερβολικά εύκολο γεύμα τύπου αυγού, καθώς οι κρόκοι σε παλαιότερα αυγά με νερό σε ποτήρι σπάνε μερικές φορές πιο εύκολα. Τα ασπράδια των αυγών τείνουν επίσης να είναι πιο λεπτά.

Μπορώ να βράσω σκληρά αυγά με νερό;

Μπορείτε, αλλά όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πρέπει να ανοίξετε μια τρύπα στο κέλυφος του αυγού πριν το κάνετε. Δεδομένου ότι το διάλυμα γυαλιού νερού ουσιαστικά σφραγίζει το κέλυφος του αυγού, τα αυγά με γυαλί με σκληρό βραστό νερό μπορεί στην πραγματικότητα να τα αναγκάσουν να εκραγούν. Απλώς ανοίξτε μια μικρή τρύπα στο κέλυφος πριν τα βράσετε και είστε έτοιμοι!

Το ποτήρι νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα αυγά!

Το ποτήρι νερού είναι ένας απλός τρόπος για να διατηρήσετε τα επιπλέον αυγά σας για να τα διατηρήσετε μακροπρόθεσμα χωρίς να χρειάζεται ψύξη. Δοκίμασες να ποτίσεις ποτήρι αυγά; Πείτε μου πώς σας βγήκε στα σχόλια!

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΖΩΗΣ:

Μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο Snail Mail: Εγγραφείτε εδώ

Βιβλία από εμένα, Amy Dingmann: Τα βιβλία μου

Βιβλία φαντασίας του Shay Ray Stevens (το ψευδώνυμό μου): Τα βιβλία μυθοπλασίας μου

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Διχόνοια, Τηλεγράφημα, Facebook, Ίνσταγκραμ,

Βίντεο: YouTube, Οδυσσέας, Τικ Τοκ, Σιγοβροντώ

Bir cevap yazın