Διακόσμηση με βοτανικές εκτυπώσεις | Hip Chick Digs

2
Διακόσμηση με βοτανικές εκτυπώσεις |  Hip Chick Digs

Τα κουτιά είναι όλα αποσυσκευασμένα και ο σχεδιασμός του κήπου έχει ολοκληρωθεί – σύντομα θα εγκατασταθεί αυτό το φθινόπωρο. Στο μεταξύ, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το καλλυντικό makeover μέσα στο σπίτι μας. Δεν θέλω η αγάπη μου για τη φύση να σταματήσει στην πόρτα, γι’ αυτό ξόδεψα λίγο χρόνο και λίγα χρήματα σε μεταχειρισμένα είδη που γιορτάζουν την αγάπη μου για τα φυτά.

vintage-βοτανικά-βιβλίαΗ θεία μου βρήκε μερικά παλιά βοτανικά βιβλία σε ένα κατάστημα με λιποτάκτες που μοιράστηκε μαζί μου. Απλώς λατρεύω αυτά τα παλιά βιβλία για τα φυτά. Οι πληροφορίες τους είναι συχνά διαχρονικές και οι λεπτές εικόνες είναι υπέροχες στα πρότυπα κάθε σπασίκλας φυτού. Μάζεψα μια στοίβα από κορνίζες από δεύτερο χέρι σε διάφορα μεγέθη, αλλά όλα σε μαύρο χρώμα, για να φτιάξω μια συλλογή από τα αγαπημένα μου σχέδια.

μέσα-βιβλίο

Τα απλά πλαίσια κρατούν την εστίαση στα σχέδια. Ακόμα κι αν οι κορνίζες είναι ελαφρώς διαφορετικοί, το να έχουν όλα το ίδιο χρώμα απλοποιεί τη συλλογή και την εμποδίζει να φαίνεται πολύ απασχολημένη. Απλώς χρειάζονταν καλό καθάρισμα πριν από το καδράρισμα των εικόνων.

κορνίζες-εκτυπώσεις

Δεν άντεχα τον εαυτό μου να σκίσω τις εικονογραφήσεις από τα βιβλία. Αντίθετα, σάρωση στα αγαπημένα μου σχέδια για να διατηρήσω τα πρωτότυπα. Χρησιμοποίησα έναν συνδυασμό Photoshop και InDesign για να κόψω τα σχέδια και να τα διαστασιολογήσω ώστε να ταιριάζουν στα διάφορα καρέ. Εάν δεν έχετε αυτά τα προγράμματα, θα μπορούσατε απλώς να πάτε στο παλιό σχολείο και να το κάνετε με ψαλίδι για να κόψετε τις εκτυπώσεις σας στο μέγεθος.

αντιστοίχιση-εικόνες

Μετά την εκτύπωση, έβαλα όλα τα καρέ και άρχισα να αντιστοιχίζω διαφορετικές εικόνες σε διαφορετικά καρέ. Ήθελα μια ισορροπία από εικονογραφήσεις λουλουδιών με κωνοφόρα, θαμνώδη φυτά με λεπτά ποδαράκια.

Στο τέλος, υπήρχε μια ωραία σειρά εποχών στα σχέδια που κορνίζα. Σχεδόν όλοι είναι ντόπιοι της Βόρειας Αμερικής και πολλοί είναι ντόπιοι στη δική μου αυλή στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

βοτανική-εκτύπωση-συλλογή

Η μεγαλύτερη ομάδα θα πάει στην κρεβατοκάμαρά μας, όπου έχουμε ένα ωραίο ουδέτερο γκρι στον τοίχο. Μια μικρότερη συλλογή θα βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα του Juniper, συμπεριλαμβανομένης της εικόνας του Mountain Juniper.

βοτανική-εκτύπωση-συλλογή2

Είχαμε ένα αδέσποτο πλαίσιο που δεν ταίριαζε με τα άλλα σε στυλ ή χρώμα. Έβαλα ένα γλυκό ανθισμένο φασκόμηλο σε αυτό το πλαίσιο και σκοπεύω να το κρεμάσω στο μπάνιο.

σπαθόχορτο

Αυτά τα παλιά βοτανικά βιβλία εξακολουθούν να επιπλέουν εκεί έξω σε μεταχειρισμένα βιβλιοπωλεία ή παραβλέπονται στα ράφια των καταστημάτων οικονομικών ειδών. Το έργο ήταν πραγματικά εύκολο και δεν κόστισε περισσότερα από λίγα δολάρια, αλλά νομίζω ότι θα προσθέσει ένα ωραίο κομμάτι βοτανικής ιστορίας και τέχνης στο νέο μας σπίτι. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προσθέτουμε μερικές φυσιολατρικές ενημερώσεις στο καλλυντικό μας!

Bir cevap yazın